Deparon U.S. wint ZZ-Zwaar debuut

Begin dit jaar kreeg Danielle Heijkoop van ons de bij meerdere Duitse stamboeken goedgekeurde hengst Deparon U.S. (Deveraux x Londonderry) te rijden. Na een periode thuis trainen maakten ze op zondag 23 aug. tijdens de Subtopwedstrijd in Nispen hun debuut in de ring. Dat pakte met de fraaie scores van 73,286% en 72,000% én twee overwinningen in het ZZ-Zwaar heel goed uit.
“Deparon was netjes afgericht toen hij kwam. Zo’n beetje op M-niveau”, blikt Danielle Heijkoop terug. “Hij is natuurlijk pas zes en we hebben rustig de tijd genomen. Het is soms best lastig waar je dan kan beginnen maar Deparon springt mooie series en pirouettes. Daarnaast heeft hij de looks en de gangen, dus ik dacht: ik probeer het gewoon. Dat pakte goed uit. Hij heeft een fijne wedstrijdmentaliteit en ik ben super blij met het resultaat.”

Hoop informatie
“Het ZZ-Zwaar is best pittig en we hadden nog wel wat slingertjes. Maar overall was Deparon echt super stabiel en je krijgt een hoop informatie op zo’n wedstrijd. Hij heeft misschien wat tijd nodig gehad maar heeft echt het karakter van een tien”, looft Heijkoop de hengst.

NK mooi doel
Nu het debuut erop zit, kijkt Heijkoop vooruit. “De bedoeling is de meerdaagse Subtopwedstrijd in Tolbert en wellicht gaan we ook naar het NK Dressuur. We zitten in de goede flow en ik denk dat het NK een wel mooi doel is. Hij heeft de kwaliteit en misschien moet ik het maar gaan proberen. Al is het maar voor de ervaring. Tot nu toe heeft Deparon me iedere keer verrast en ik denk dat hij ver kan komen.”