Drako de Maugre

Topdebuutsuccessen in de Global Champions League

Drako de Maugre, eerder internationaal succesvol geshowd tot 1,55 meter springen door Alexandra Francart/FRA, kwam onder Patrick Stühlmeyer goed van de grond: overwinningen in het prestigieuze Sires of the Word springen in Lanaken/BEL en in de Grote Prijs in Hangen a.T.W. , Pinneberg en Opglabbeek/BEL, tweede plaats in de Nations Cup van Mannheim en de Grote Prijs van Opglabbeek/BEL, derde plaats in de Grote Prijs van Münster en negende plaats in de Grote Prijs van St. Tropez/FRA en Braunschweig en de Stuttgart Duitse Meesters. Bijzonder waardevol zijn de debuutsuccessen in de Global Champions League-etappes in Rome/ITA, A Coruña/ESP, Madrid/ESP en Cannes/FRA, die een beslissende bijdrage leverden aan de eindzege van het Riesenbeck-team. In de Bemer Riders Tour staat Drako de Maugre op de tweede plaats voor de finale van de VR Classics 2024 in Neumünster.

De vader, Kannan, is een van de meest invloedrijke springhengsten ooit. Jarenlang voerde hij de ranglijst aan van de beste springverervers ter wereld en staat momenteel op de derde plaats. Zelf was hij internationaal zeer succesvol onder de Fransman Michel Hécart. Beiden vertegenwoordigden de Franse kleuren op de Europese kampioenschappen van 2005 in San Patrignano/ITA. Kannan bracht zo'n 180 internationaal goedgekeurde zonen en 170 nakomelingen met successen in het 1.60 meter springen, onder leiding van Olympisch kampioen Nino des Buissonnets, de Wereldbekerwinnaar Paille de la Roque/beide Steve Guerdats/SUI, het team vice-Europees kampioen James Kann Cruz / Shane Sweetnam/IRE, Molly Malone/Bertram Allen/IRL, Quabri de L'Isle door Pedro Veniss/BRA, Oh D'Eole/Gregory Wathelet/BEL, Nikolaj de Music/Emanuele Gaudiano/ITA en Mom's Toupie de la Roque/ Pieter Devos/BEL.

Moeder Atlanta de Maugre plaatste zich internationaal in het 1.45 meter springen onder Ludovic Gaudin/FRA.

De vader van de moeder is de Anglo-Arabier Fusain du Defey AA, die finalist was op de Wereldkampioenschappen springpaarden (7-jarigen) in Lanaken/BEL en later in de gerenommeerde Sires of the World springwedstrijd op hetzelfde plaats. Hij won de Grand Prix van Blaye/FRA, Marmande/FRA en Castres/FRA en werd tweede in de 1,55 meter hoge Grand Prix van Yvre L'Eveque/FRA en Le Mans/FRA. Veel van zijn nakomelingen zorgden voor opschudding in het parcours en de eventing, zoals het 1.60 meter springpaard Quelstar du Vic BILH/Alexandra Francart/FRA en de CCI3* crack Pepsy du Thil/Nicolas Touziant/FRA.

De Belgische grootmoeder Appia du Seigneur presteerde internationaal en in de krachtklassen onder Clement Bohren/FRA. Haar dochter Finesse de Maugre (v. Comme il faut) won onder Benoit Cernin/FRA internationale jongerentours. Het internationale springpaard Contesse de Maugre (v. Dollar Dela Pierre) komt uit haar dochter Destinee de Maugre (v. Ugano Sitte).

In de volgende generaties sluiten de tophengsten Ogano Sitte/Philippe Lejeune/BEL en Rubens Du Ri d'Asse/Hansüli Sprunger/SUI aan.

De derde moeder Rosee du Seigneur bracht de 1.50 meter-springpaarden Uganito du Seigneur/Orlando Izzo/ITA en Victoria du Seigneur/Marcello Manganotti/ITA als volle broers en zussen naar Appia du Seigneur. Eerstgenoemde werd goedgekeurd en laatstgenoemde werd moeder van de goedgekeurde hengst Curby du Seigneur (v. Doree van den Moskifarm)/Jérome Guery/BEL.

De overgrootmoeder bracht nog drie internationale springpaarden.

Het 1.60 meter-springpaard Querelle du Seigneur (v. Ksar-Sitte) komt uit de vierde moeder.

Uit de moederlijn komen eveneens de hengsten Vulcain du Saint-Homme (v. Ogano Sitte), Hollywood du Houssoit (v. Dayton Sitte), Lingot d'or de la Petite Hunelle (v. Greco Sitte) en tal van internationale springpaarden.

Zeer interessante outcross-stamboom.

Kleur
Vos
Geboortedatum
2013
Stokmaat
1.68 m
Goedgekeurd voor

Deutsches Sport Pferde

Hannover

Holstein

Mecklenburg

OS-International

Rheinland

Westfalen

Zangersheide

Italië

Dekgeld gust
€ 1.500,-
Dekgeld toeslag
€ 0,-
Dekgeld totaal
€ 1.500,-
Sperma beschikbaar
Vers / Diepvries
Overige informatie

WFFS negatief

Let op: voor de hengsten van Schockemöhle gelden andere voorwaarden! Klik hier voor de voorwaarden.

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...