Easy Top de Courcel KWPN-goedgekeurd

Easy Top de Courcel is gefokt uit een van de beste Franse merrielijnen. Zijn moeder Kolea du Chateau (1998) kwam zelf op 1.50m niveau uit in de sport en is de halfzus van de wereldberoemde Itot du Chateau, een van de allerbeste paarden van zijn generatie. Met Edwina Tops-Alexander won de vos ontelbare Grote Prijzen en in 2011 en 2012 de Global Champions Tour. Kolea en Itot du Chateau hebben in Sophie du Chateau (1984) een hele bekende en subliem fokkende moeder, die al in de jaren negentig veelvuldig via embryotransplantatie voor de fokkerij is ingezet terwijl ze zelf op 1.40m niveau sprong. Naast Kolea en Itot bracht de dochter van Galoubet A 29 nakomelingen waarvan er 20 in de internationale sport zijn uitgebracht. Een ongelooflijk aantal en het geeft de verervingskracht aan van deze tweede moeder van Easy Top de Courcel.

De derde moeder van Easy Top de Courcel, Javotte D (1975), doet niet veel voor haar dochter Sophie du Chateau onder. Van haar negentien nakomelingen brachten twee het tot goedgekeurde hengst en negen sprongen op minimaal 1.40m niveau.

De vader van Easy Top de Courcel, Typ Top du Monteil, combineert het topbloed van Holstein en Frankrijk met de topvererver Calvaro Z als vader en Narcos II als moedersvader. Beide hengsten blonken uit in de sport op het hoogste niveau met hun vermogen. Dat geven ze duidelijk door aan hun nakomelingen. Typ Top du Monteil komt met succes uit in het 1.50m en hoger, hij springt met veel vermogen en souplesse. Vegas du Monteil, de twee jaar jongere volle broer van Typ Top du Monteil, komt internationaal in het 1.40m uit.

Allegretto, de grootvader van Easy Top de Courcel via zijn moeder Kolea du Chateau, kwam in de sport uit op het hoogste niveau en is een zoon van Jalisco B. Jalisco B en Galoubet Z, de twee beste zonen van Alme, komen dus beide voor in de afstamming van Easy Top de Courcel en dat maakt zijn afstamming nog interessanter.

Easy Top de Courcel een absolute aanwinst voor de Nederlandse fokkerij met zijn superieure afstamming, zijn top type en makkelijke manier van springen. Het is Easy Top.