E.K. Rotterdam

Nakomelingen van onze hengsten hebben zeer goed gepresteerd op het E.K. in Rotterdam. Het was een geweldige week sport op het allerhoogste niveau wat resulteerde in een geweldige Zilveren Medaille voor het Dressuurequipe van TeamNL. Het Team bestaat uit 4 combinaties waarvan maar liefst 3 paarden afstammen van onze hengsten. 1. Glocks Dream Boy v. Vivaldi met Hans Peter Minderhoud, 2. Deperado v. Vivaldi met Emmelie Scholtens en MDH Avanti v. United met Anne Meulendijks. 

Het Duitse Dressuurteam won Goud, één van de vier paarden van het Duitse equipe is TSF Dalera BB, dochter van onze Trakehnerhengst Easy Game die op zijn beurt weer een zoon is van onze Wereldvererver Gribaldi. In de afsluitende Kùr op Muziek lieten TSF Dalera BB en Jessica von Bredow Werndl een weergaloze proef zien dat beloond werd met 89.107% en reulteerde in de Bronzen Medaille.

Op het EK in Rotterdam heeft het Nederlandse Para-Dressuuteam de Gouden Medaille in de landenwedstrijd gewonnen, o.a. met Sandreo-nakomeling Alphaville met Frank Hosmar en Vivaldi-nakomeling Demantur R.S. met Sanne Voets. Sanne Voets won idividueel overtuigend Goud met 76,659% en stond hiermee bijna drie procent los van de nummer twee in Grade IV. Hiermee prolongeerde Voets haar individuele Europese titel van 2017. Met een prachtige proef reed Frank Hosmar de Sandreo-zoon Alphaville N.O.P.in de individuele proef para-dressuur Grade V naar 75,810% en eveneens Goud.

Desperado met Emmelie Scholtens

MDH Avanti met Anne Meulendijks

Dream Boy met Hans Peter Minderhoud met TeamNL op de achtergrond

Team Goud en individueel Brons TSF Dalera BB en Jessica von Bredow Werndl

Alphaville N.O.P. en Frank Hosmar

Demantur R.S. met Sanne Voets