Emir R

2018/2019
Emir R presteerd goed in sport en fokkerij. Onder Rolf-Göran Bengtsson hebben ze al een heel aantal mooie prestaties neergezet, o.a. Hagen, Amsterdam,  Sommersted, De Lier en Rotterdam. De kwaliteiten van zijn nakomelingen vallen steeds meer op en in 2018 kreeg Emir R zijn eerste zoon KWPN-goedgekeurd genaamd Kitt SB gefokt door de mede eigenaren van Emir R Gebr. Brouwer. 

2017
Mocht er nog iemand geweest zijn die twijfelde aan het vermogen van Emir R, dan heeft de achtjarige Colman-zoon met zijn optreden in Jumping Amsterdam dit jaar deze laatste twijfel zeker weggenomen. Als enige trotseerde Emir R onder Michael Greeve de 1.90m in de ‘RAI Amsterdam Six Bar Challenge’.

Emir R geeft bij zijn ruiter het gevoel van een onbegrensd vermogen en dat zijn winst in Amsterdam geen toevalstreffer was toonde Emir R een week later op de KWPN-hengstenkeuring in Den Bosch. Met slechts enkele tienden van een seconde werd Emir R tweede in de VHO Trofee.

Emir R is een van de laatste goedgekeurde hengsten van Stal Roelofs; de stal in Den Ham die een zware stempel gedrukt heeft op de springpaardenfokkerij in Nederland.

Emir R is de enige KWPN-goedgekeurde zoon van Colman, de topvererver die op zijn beurt weer afstamt van de Olympiade-hengst Carthago. De moeder van Emir R, B. Termie R 23 slaagde met 88 punten voor haar merrietest en draagt het elite-predicaat. In de sport is zij op 1.30-niveau uitgebracht. Haar vader Rupert R (v Mermus R) opereerde op 1.60-niveau, onder andere met Peter Charles in het zadel. Emir R’s grootmoeder, de Voltaire-dochter T.Termie 21 is een halfzus van de KWPN-hengsten Mermus R, Odermus R en het internationale springpaard Vainquish (v. Namelus R).Naast Emir R’s moeder B. Termie R 23 bracht T.Termie 21 de Sam R-zoon A.Termie die al door meerdere ruiters op 1.50-niveau is uitgebracht.

Officieel KWPN-Onderzoeksrapport 2009:
Emir R is een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede instelling. Hij laat zicht goed bewerken en heeft een fijne mond. Emir R springt met goede reflexen, een goede beentechniek en een goed ruggebruik en hij maakt de sprong achter zeer goed af. Emir R lijkt voorzichtig en toont zeer veel vermogen. Als springpaard heeft Emir R veel tot zeer veel aanleg en geeft hij zijn ruiter een goed gevoel. 

Veulenrapportage 2014: 
Emir R toont een uniforme collectie ruim voldoende en goed ontwikkelde veulens die goed in het rechthoeksmodel staan met veel uitstraling. Het beenwerk is correct en hard. De stap is ruim voldoende tot goed van ruimte. De draf is ruim voldoende van ruimte met veel souplesse. De galop is positief. 

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Fokker
Stal Roelofs
Postbus 22
7683 ZG Den Ham
Kleur
Schimmel
Geboortedatum
2009
Stokhoogte
1.70 m
Goedgekeurd voor

KWPN

Dekgeld gust
€ 250,-
Dekgeld drachtig
€ 1.250,-
Dekgeld totaal
€ 1.500,-
Sperma beschikbaar
Vers
Overige informatie

WFFS-vrij

KWPN Onderzoeksrapport:

Galop: 7.5
Reflexen: 8.0
Techniek: 8.5
Vermogen: 9.0
Rijbaarheid: 8.0
Instelling: 8.0
Aanleg als springpaard: 8.5

Totaal: 82.5

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...