Emir R

2020
Wat sprong Emir R fantastisch tijdens de Grote Prijs 1.60m van Neumünster 2020. Hij laat verschrikkelijk veel vermogen zien onder topruiter Rolf-Göran Bengtsson. Het is een geweldige prestatie van onze collega's Marthijs & Leo Brouwer dat ze al zo'n hengst op topniveau hebben. Ze hebben ook een rotsvast vertrouwen in hem en zijn kinderen. Ze hebben al vele goede nakomelingen van hem gekocht, opgefokt en een aantal in opleiding neergezet bij goede ruiters. 

2019/2018
Emir R presteert goed in sport en fokkerij. Onder Rolf-Göran Bengtsson hebben ze al een heel aantal mooie prestaties neergezet, o.a. Hagen, Amsterdam, Sommersted, De Lier en Rotterdam. De kwaliteiten van zijn nakomelingen vallen steeds meer op en in 2018 kreeg Emir R zijn eerste zoon KWPN-goedgekeurd genaamd Kitt SB gefokt door de mede eigenaren van Emir R, Gebr. Brouwer. Daarnaast is Emir R ook vader van meerdere goedgekeurde zonen. 

  • James SB (Emir R x Tolan R x Joost) AES
  • Little London SB (Emir R x Glock’s London x Faust Z) AES
  • Linkin Park SB (Emir R x Pablo x Grannus) AES
  • Lassini SB (Emir R x Cassini I x Lincoln) AES
  • Just Cavalli fan ‘e Suderwei (Emir R x Cartano x Indoctro) AES
  • Mexico Eurohill (Emir R x Numero Uno x Polydox)

Ook op vrij spring- en jonge paarden competities vallen nakomelingen van Emir R positief op. Ze lijken veelal over goeie reflexen te beschikken, zijn scherp, tonen vermogen en ze hebben allemaal een mooi en aansprekend type. Ook in het buitenland blijft het nageslacht van Emir R niet onopgemerkt. In de zomer van 2019 werd de Emir R zoon Kadans SB (mv. Hilton) de kampioen van de vier jarige Eventing paarden in Osberton, Engeland. 

Ook lopen inmiddels de eerste nakomelingen van Emir R op internationaal concours. Zo springen bijvoorbeeld Jolion K (mv. Pacific) en Jolly Jessy (mv. Jacorde) internationaal op 1.30m niveau en doet Idefix van de Crumelhave (mv. Sam R) verdienstelijk mee op CCI2* eventing niveau.

In 2019 hebben Rolf Goran Bengsston en Emir R een mooie reeks foutloze concoursen gelopen. Zo viel deze combinatie positief op tijdens onder andere de Grote Prijs van Paderborn, Herning, Lichtenvoorde en Kronenberg. Ook heeft Emir R zijn 1.60m debuut gemaakt en de planning voor 2020 is een doormars te maken op de internationale velden op 1.60m niveau. 

2017
Mocht er nog iemand geweest zijn die twijfelde aan het vermogen van Emir R, dan heeft de achtjarige Colman-zoon met zijn optreden in Jumping Amsterdam dit jaar deze laatste twijfel zeker weggenomen. Als enige trotseerde Emir R onder Michael Greeve de 1.90m in de ‘RAI Amsterdam Six Bar Challenge’.

Emir R geeft bij zijn ruiter het gevoel van een onbegrensd vermogen en dat zijn winst in Amsterdam geen toevalstreffer was toonde Emir R een week later op de KWPN-hengstenkeuring in Den Bosch. Met slechts enkele tienden van een seconde werd Emir R tweede in de VHO Trofee.

Emir R is een van de laatste goedgekeurde hengsten van Stal Roelofs; de stal in Den Ham die een zware stempel gedrukt heeft op de springpaardenfokkerij in Nederland.

Emir R is de enige KWPN-goedgekeurde zoon van Colman, de topvererver die op zijn beurt weer afstamt van de Olympiade-hengst Carthago. De moeder van Emir R, B. Termie R 23 slaagde met 88 punten voor haar merrietest en draagt het elite-predicaat. In de sport is zij op 1.30-niveau uitgebracht. Haar vader Rupert R (v Mermus R) opereerde op 1.60-niveau, onder andere met Peter Charles in het zadel. Emir R’s grootmoeder, de Voltaire-dochter T.Termie 21 is een halfzus van de KWPN-hengsten Mermus R, Odermus R en het internationale springpaard Vainquish (v. Namelus R).Naast Emir R’s moeder B. Termie R 23 bracht T.Termie 21 de Sam R-zoon A.Termie die al door meerdere ruiters op 1.50-niveau is uitgebracht.

Officieel KWPN-Onderzoeksrapport 2009:
Emir R is een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede instelling. Hij laat zicht goed bewerken en heeft een fijne mond. Emir R springt met goede reflexen, een goede beentechniek en een goed ruggebruik en hij maakt de sprong achter zeer goed af. Emir R lijkt voorzichtig en toont zeer veel vermogen. Als springpaard heeft Emir R veel tot zeer veel aanleg en geeft hij zijn ruiter een goed gevoel. 

Veulenrapportage 2014: 
Emir R toont een uniforme collectie ruim voldoende en goed ontwikkelde veulens die goed in het rechthoeksmodel staan met veel uitstraling. Het beenwerk is correct en hard. De stap is ruim voldoende tot goed van ruimte. De draf is ruim voldoende van ruimte met veel souplesse. De galop is positief. 

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Sperma bestellen: orders@uytert.nl
Naam en adres eigenaar - Leveradres - Merrie gegevens - Gewenste hengst - Leverdatum

Fokker
Stal Roelofs
Postbus 22
7683 ZG Den Ham
Kleur
Schimmel
Geboortedatum
2009
Stokmaat
1.70 m
Goedgekeurd voor

KWPN

Hannover

Dekgeld gust
€ 300,-
Dekgeld toeslag
€ 950,-
Dekgeld totaal
€ 1.250,-
Sperma beschikbaar
Vers
Overige informatie

WFFS-vrij

KWPN Onderzoeksrapport:

Galop: 7.5
Reflexen: 8.0
Techniek: 8.5
Vermogen: 9.0
Rijbaarheid: 8.0
Instelling: 8.0
Aanleg als springpaard: 8.5

Totaal: 82.5

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...