Escobar

Escobar is een 5-jarige hengst die in 2018 na een succesvol verrichtingsonderzoek goedgekeurd is voor het NRPS. Deze hengst hebben wij in de zomer van 2017 aangekocht samen met Ad Valk. Toen we Escobar samen zagen waren we allebei zeer onder de indruk van zijn prachtige voorkomen samen met 3 zeer goede basisgangen. Hij heeft een mooie schrijdende stap, een draf met een zeer mooie afloop van het voorbeen en een goed actief achterbeen. Zijn galop is gekenmerkt met veel actie en power.

Ook is Escobar zeer interessant gefokt. Zijn vader de Prix St. Georges-hengst El Capone maakte ook dit jaar weer een sterke indruk op de KWPN-Hengstenkeuring, o.a. de volle broer van Escobar werd aangewezen voor het KWPN-Verrichtingsonderzoek. El Capone is een zoon van de zeer goed verervende hengst UB 40 x de Grand Prix-hengst 00 Seven, uit de sterk bewegende Tamora-lijn. 

Zijn moederlijn maakt hem zeer interessant voor de fokkerij. Een voor 'de Dressuur' nieuwe moederlijn met toch veel prestatiebloed en uit een mooie Holsteinse moederstam. Zijn moeder Bahia Blanca is op haar eerste 3 nakomelingen Preferent geworden. Zij is een dochter van Sydney die zelf meerdere Grand Prix-dressuurpaarden gebracht heeft. Grootmoeder Virginia, dochter van allround-vererver Hemmingway is een volle zuster van het Prix St. Georges-paard Utah. Deze merrie is tevens Elite. Dan wordt deze moederlijn vervolgd met de Holsteinse hengsten Bachus x Caretino x Lord x Montanus. Bachus brengt veel Arabisch-bloed met zich mee en deze raskenmerken zien we zeker terug in Escobar. Caretino en Lord zijn echte Stempelhengsten in de internationale fokkerij en hebben beide meerdere Grand Prix dressuurpaarden gebracht. In de 7e generatie levert de springhengst Montanus wel een hele sterke bijdrage richting de dressuursport. 52 geregistreerde nakomelingen in de dressuursport met een levenswinsom van €58.546,-.

Wij zien Escobar een grote toekomst tegemoet gaan voor de dressuursport & fokkerij! 

Fokker
Dhr. N. Krol
Haveltweg 66
5423 VV Handel
Kleur
Donkerbruin
Geboortedatum
2014
Stokmaat
1.69 m
Goedgekeurd voor

NRPS

Dekgeld gust
Op aanvraag
Dekgeld gust
Op aanvraag
Dekgeld gust
Op aanvraag
Overige informatie

WFFS-vrij

Pedigree

Stamboek wordt geladen...