Estoril

Bericht zondag 08 November 2015
Dat het paardenvak hard kan zijn weet iedereen, maar soms is het ook echt oneerlijk. Een hengst als Estoril, die een geweldig karakter heeft, lief is en mega talent voor de grote sport kreeg steeds meer fans aan zijn zijde. Hij maakte vorig jaar een geweldige indruk op de Pavo Cup, waar hij en Emmelie op de 3e plaats eindigde. Dit jaar op het WK voor 6-jarige dressuurpaarden maakte ze een zeer steke indruk en eindigde op een hele mooie 5e plaats in de Finale. We hoopten volgend jaar in Ermelo met Emmelie en Estoril te kunnen startten op het WK voor 7-jarige dressuurpaarden, maar dit mag allemaal niet meer zo zijn. Afgelopen vrijdagnacht is hij overleden tengevolge van een bateriële infectie aan de blinde darm. Estoril heeft een 3-tal weken op de Faculteit in Utrecht gestaan waar ze hem onderzocht hebben maar het probleem niet duidelijk te constateren was. Na overleg hebben we besloten om hem te laten opereren bij, mijns inziens, de beste chirurg van Europa Tom Mariën van Equitom. De eerste operatie leek geslaagd, maar zijn koorts bleef de dagen na de operatie toch weer teveel op te lopen tengevolge van een ontsteking. Daardoor moest Estoril wederom geopereerd worden en wat Tom al vreesde werd waarheid; de blindedarm was al dusdanig aangetast door deze bacteriele infectie dat Estoril helaas niet meer te redden was.

Afstamming 
Vader Zhivago drukt zijn stempel in de Lichte Tour met Theo Hanzon. Moeder Unette II is een goed geteste, keur preferente dochter van Gribaldi. Zij bracht eerder al een aangewezen hengst van Vivaldi. Grootmoeder is de keur preferente prestatiemerrie Unette, een dochter van de Engels volbloed Cadmus xx. Unette is moeder van de ZZL-dr en goedgekeurde KWPN-hengst Mondriaan, een ZZZ-dr van Cocktail, een Zware Tour-dr van Akteur, een Z-dressuurpaard van Balzflug alsmede twee Z-springpaarden van Le Mexico. Overgrootmoeder is Nannet, een ster preferente prestatiemerrie van Hurricane. Daarna vervolgt de moederlijn met Vottie, de kroon preferente dochter van L’Invasion.

Officieel KWPN-Onderzoeksrapport 2012: 
Estoril is een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is zuiver en goed van ruimte. De draf is goed van ruimte met een expressief voorbeengebruik. De galop heeft een goede beentechniek en is ruim voldoende van ruimte. In beweging heeft Estoril een aansprekend front, veel souplesse, een goede balans, maar moet nog aan kracht winnen. Als dressuurpaard heeft Estoril veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Exterieur 
Royaal ontwikkelde hengst die goed in het dressuurpaardenmodel is gebouwd met een aansprekende voorhand. Het hoofd is sprekend. De nek is goed van lengte met iets zware hoofd-hals aanzet. De hals is goed van lengte, vorm en bespiering. De schouder is ruim voldoende van lengte en goed van ligging. De schoft is goed van ontwikkeling en goed van lengte. De rug is voldoende van lengte, goed van bespiering en licht gezonken. De lendenen zijn ruim voldoende aangesloten en ruim voldoende van bespiering. De croupe is een fractie hellend en goed van lengte en bespiering. De broekspier zou langer moeten doorlopen. Het voorbeen is ruim voldoende van lengte en correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. Het fundament is goed van ontwikkeling en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld.

Stalgedrag 
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal. 

Fok-/aanparingsadvies 
Estoril kan naast het dressuurpaardenmodel, voorbeengebruik en instelling toevoegen aan de fokkerij.

Fokker
Fam. A. Franssen
Kampsestraat 25
6657 AA Boven Leeuwen
Kleur
Vos
Geboortedatum
2009
Stokmaat
1.73 m
Familie
Bottie-stam, Merrielijn 52, fokfamilie 29
Goedgekeurd voor

KWPN

Dekgeld gust
Op aanvraag
Dekgeld gust
Op aanvraag
Dekgeld gust
Op aanvraag
Overige informatie

Genoom 93

KWPN Onderzoeksrapport:

Stap: 8.0
Draf: 8.0
Galop: 7.5
Souplesse: 8.0
Houding & Balans: 8.5
Rijdbaarheid & Berekbaarheid: 8.5
Aanleg als dressuurpaard: 8.0

Totaal: 80.0

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...