Eye Catcher

2015 Brons op het WK-jonge dressuurpaarden in Verden bij de 6-jarige

2014 Winnaar Pavo Cup voor 5-jarige dressuurpaarden

2014 Brons op het WK-jonge dressuurpaarden in Verden bij de 5-jarige

Eye Catcher was afgelopen jaar een echte 'Eye Catcher': Brons op het WK in Verden waar hij zeer goed werd voorgesteld door Kirsten Brouwer. Eye Catcher heeft zich enorm ontwikkeld, en dit was ook goed te zien in de finaleproef. Met veel lossigheid en schwung liep hij door de proef en kreeg een zeldzaam vergeven 10 voor de draf en een 9.8 voor de stap. De totaalscore van 9.30 was goed voor een fantastische bronzen plak. Zijn zegereeks werd meteen doorgezet in de Pavo Cup. Hier kreeg hij tijdens de finale van gastamazone Eva Möller een 10! Ook tijdens de KWPN-Hengstencompetitie klasse M 2014/2015 kreeg hij meermaals een 10 van de juryleden.

Hij heeft van nature een opvallend sterk bewegingsmechanisme en vererft dat ook. Verslag afstammelingen rapport 2013: Eye Catcher toonde een uniforme collectie veulens die ruim voldoende in het rechthoeksmodel staan met uitstraling. Het fundament is hard. De stap is actief en is ruim voldoende van ruimte. De draf heeft een goede beentechniek met een goede buiging van de gewrichten. In draf hebben de veulens een goede houding. De galop is ruim voldoende van ruimte en souplesse.

Eye Catcher is gekomen uit een doordachte combinatie van fokker Gerrit Snoeks uit Oss. Hij is begonnen met Stammoeder Rastrona v. Gondelier. Deze merrie is later Keur & Preferent geworden. Zij is ook de moeder van het ZZ-Licht dressuurpaard Hastrona (v. Cassis xx) één van haar beste dochters was Vastrona (v. Lorenz). Zij werd later Keur Preferent & Prestatie en is ook de moeder van de Grand-prix paarden Ferdinand (v. Kaiserstern xx) en Caesar (v. Ulft). Ook bracht zij de merrie Jastrona (v. Dublin). Jastrona heeft meerdere goede nakomelingen gehad en is daardoor ook Keur & Preferent geworden en bijna Prestatie. Haar beste dochter is ongetwijfeld de moeder van Eye Catcher, de merrie Ostrona (v. TCN Partout) Elite Preferent en nu al Prestatie.
Deze stam brengst heel veel kracht mee. Dit is ook wat Eye Catcher toont en dit in combinatie met Vivaldi geeft hem ook nog eens een mooi voorbeen. Zo is de fokkerij van Gerrit Snoeks na jaren goed te selecteren uitgekomen op de fantastisch bewegende hengst Eye Catcher.

Officieel KWPN-Onderzoekrapport 2012:
Eye Catcher is een eerlijke, betrouwbare en zeer werkwillige hengst met een goede tot zeer goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is zuiver, actief en zeer goed van ruimte. De draf is lichtvoetig, gedragen en goed van ruimte. De galop is krachtig en goed van ruimte. Eye Catcher beweegt met veel souplesse en een goede houding en balans. Als dressuurpaard heeft Eye Catcher veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Exterieur:
Ruim voldoende ontwikkelde hengst die ruim voldoende in het dressuurpaardenmodel is gebouwd. Het hoofd is sprekend. De nek is voldoende van lengte. De hals is goed van lengte en vorm en komt wat diep uit de borst. De schouder is ruim voldoende van lengte. De schoft is ruim voldoende van ontwikkeling en goed van lengte. De rug is ruim voldoende van lengte en goed van bespiering. De lendenen zijn goed aangesloten en goed van bespiering. De croupe is een fractie hellend en goed van lengte en goed van bespiering. Het voorbeen is ruim voldoende van lengte en correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. Het fundament is goed van ontwikkeling en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

KWPN Fok/aanparingsadvies:
Eye Catcher kan bewegingstechniek en lichtvoetigheid toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij. Hij lijkt het beste te passen bij langgelijnde merries.

Fokker
Fam. G.J.F. Snoeks
Brandstraat 17
5345 HK Oss
Kleur
Vos
Geboortedatum
2009
Stokmaat
1.68 m
Familie
Hastrona-stam, Merrielijn 107, fokfamilie 190
Goedgekeurd voor

KWPN

Oldenburg

Dekgeld gust
€ 1.250,-
Dekgeld toeslag
€ 0,-
Dekgeld totaal
€ 1.250,-
Sperma beschikbaar
Diepvries
Overige informatie

Voor dekgeld voorwaarden neem contact op met ons dekstation.
Genoom 102

KWPN Onderzoeksrapport:

Stap: 9.0
Draf: 9.0
Galop: 8.5
Souplesse: 8.0
Houding & Balans: 8.0
Rijdbaarheid & Bewerkbaarheid: 8.5
Aanleg als dressuurpaard: 8.5

Totaal: 86.0

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...