Fürst Zonik PS

Licentiewinnaar en uitmuntende vader

Onze licentiewinnaar Fürst Zonik PS schittert al vroeg als een uitmuntende vererver. Zijn typische en sterk bewegende veulens zijn zeer gewild.

Fürst Zonik PS voltooide zijn prestatietest in Schlieckau met verwachte hoogtepunten op het gebied van rijdbaarheid, prestatiebereidheid en bewegingskwaliteit. Onder Isabel Fresse won hij meteen de dressuurpaardenproeven en stelde daarmee zijn ticket voor de federale kampioenschappen veilig.

De vader Fürstenball was Oldenburgs keuringswinnaar, winnaar hengstenverrichtingsonderzoek, Oldenburgs hoofdpremiewinnaar, bondskampioen en Oldenburgs staatskampioen, finalist van het wereldkampioenschap dressuurpaarden, winnaar in de gevorderde dressuur tot St. Georges, VTV-dressuurhengst, nummer één in de FN-fokwaardeschatting, Deense elitehengst en Hengst van het jaar in Denemarken. Momenteel staat hij op de 14e plaats in de WBFSH-ranglijst van 's werelds beste dressuurverervers. Van zijn talrijke Grand Prix-succesvolle nakomelingen vallen vooral de teamwereldkampioen, de vierde Olympische team en de individuele zevende plaatswinnaar en de EK-teambronswinnaar Heiline's Danciera/Carina Cassøe Krüth/DEN op. Tot zijn kampioenswinnende nakomelingen behoren de vijf federale kampioenen Fürsten-Look, Festina PS, Fior, Feinfühl en Feine Bella. Fürsten-Look, kampioenshengst en één van de bijna 100 goedgekeurde zonen van Fürstenball, behaalde onder Isabel Freese/NOR de derde plaats in de Burg Cup-finale. Zijn ongeveer 300 bekroonde dochters worden geleid door de twee Oldenburgse kampioensmerries Fiesta Danza OLD en Fünf Sternen en de Hannoveraanse kampioensmerrie Fine Lady.

De moeder Zantana deed mee aan dressuurpaardenproeven, werd op de P.S.I.-veiling in Ankum voor 955.000 euro verkocht aan een gerenommeerde dressuurstal in Nederland en boekte daar onder Marieke van der Putten/NED al overwinningen in de internationale lichte tour. Haar eveneens gekeurde zoon Debutant PS OLD (v. Deparon) won in 2021 de Oldenburgse Staatskampioenschappen en werd vierde in de Bundeskampioenschapsfinale voor driejarige hengsten. In 2023 plaatste hij zich onder Dries van Dyck/BEL op de Federale Kampioenschappen Dressuurpaarden. Ook Zantana's Don Schufro-zoon werd goedgekeurd.

Moedersvader Glock's Zonik N.O.P., die met Zack, Romanov en Don Schufro de meest invloedrijke hengsten uit de Deense fokkerij samenbracht, won onder Edward Gal/NED teamzilver op de Europese kampioenschappen in Rotterdam/NED en behaalde de achtste en zesde plaats in de speciale en vrije slag. Tot zijn nakomelingen behoren onder meer de Grand Prix-succesvolle Zhaplin Langholt/Charlotte Jorst/USA, Zonik Hit/João Pedro Moreira/POR en de in de Lichte Tour geplaatste Zaeta de Malleret/Helen Langehanenberg, Zonella/Lauren Baggett/USA en Zum Glück RS2 OLD/Robin van Lierop/NED.

Grootmoeder Sondra bracht de goedgekeurde Pavo Cup-winnaar en Olympisch zesde Glock's Total U.S. (v. Totilas)/Edward Gal/NED, de gelicenseerde en internationaal zegevierende Dante U.S. tot aan Inter I. (v. Dante Weltino)/Diederik van Siefhout/NED evenals de eveneens gelicentieerde Mister U.S. (v. Gray Flanell) en Ludwigslust PS (v. Lord Europe) en Zaid (v. Zonik), die succesvol was op de internationale kleine tour. Sandra's dochter Dandra PS werd moeder van de goedgekeurde Tango PS (v. Totilas), Delice PS (v. De Niro) bracht van Vitalis een premiehengst. Ook de Grand Prix-winnaar Gossip Girl (v. Gray Flanell)/Annika Feldhaus en Great Gatsby PS (v. Gray Flanell)/Jessica von Bredow-Werndl, die zich in de M**-dressuur plaatsten, komen van Sondra.

De derde vader, Sir Donnerhall I, verwierf al op jonge leeftijd de status van stempelhengst. Zelfs tweede reservekampioen van zijn keuring, staatskampioen, verrichtingsrecordwinnaar, vice-wereldkampioen dressuurpaarden, federaal kampioen en hoofdpremiewinnaar kan hij wijzen op meer dan 100 goedgekeurde zonen.

De overgrootmoeder Contana, gekoppeld aan Sandro Hit, bracht de goedgekeurde Swagman en won Grand Prix onder Kristy Oatley/AUS. Haar dochter Contanita (v. Sandro Hit) bracht de gekeurde Tostolany (v. Totilas) en dochter Viva Contana (v. Vivaldi) bracht onze gekeurde Pavo Cup-winnaar Extreme U.S. (door Escamillo).

Ook de hengsten Aledo, Brilloso du Feu en Carinue komen uit de moederlijn.

Nauw verwant aan de Olympische zesde plaats Glock's Total U.S.

Kleur
Zwartbruin
Geboortedatum
2017
Stokmaat
1.71 m
Familie
Oldenburger Stamm 149
Goedgekeurd voor

Deutsches Sport Pferde

Hannover

Holstein

Mecklenburg

Oldenburg

Rheinland

Westfalen

Italië

Zweden

Dekgeld gust
€ 1.000,-
Dekgeld toeslag
€ 0,-
Dekgeld totaal
€ 1.000,-
Sperma beschikbaar
Vers / Diepvries
Overige informatie

WFFS negatief

Let op: voor de hengsten van Schockemöhle gelden andere voorwaarden! Klik hier voor de voorwaarden.

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...