Fürstenball

Fürstenball: Stamgrondlegger van de moderne dressuurpaardenfokkerij

Dit jaar hebben de nakomelingen van Fürstenball hun vader opnieuw een plaats gegeven onder de beste dressuurverervers ter wereld volgens de WBFSH-ranking - vooral de teamwereldkampioen, Olympisch team vierde en individueel zevende, evenals Europees teambronswinnaar Heiline's Danciera/Carina Cassøe Krüth/DEN, de WK- en EK-deelnemers Christianslund Fürstino/Trude Hestengen/NOR, de andere EK-paarden Fürstenglory/Severo Jurado Lopez/ESP, First Love/Anastasja Vistalova/CZE en Furstenhit/Maja Hermansson/SWE, de Europese jeugd Kampioenschapsteamgoud- en -individueel zilveren winnaars Faro Shen/Thérèse Billig en de U25 Europees Kampioenschapsteamgoudwinnaar en Grand Prix-winnende Four Seasons FRH/Alexa Westendarp. Fürst Sinclair/Elke Philipp werd vierde op de Wereldkampioenschappen Paradressuur in Tryon/USA en de Europese Kampioenschappen in Rotterdam/NED.

De Fürstenball-dochter Fürstin Bea/Beata Stremler/POL won in 2023 de finale van de Louisdor Prijs voor jonge Grand Prix-paarden in Frankfurt. Stevig gevestigd in de Grand Prix-klasse zijn For Fun/Judy Reynolds/IRL, Frieda/Pia Fortmuller/CAN, Floretto DK/Michael Bugan/SVK, Flawless/Sofia Möller/SWE, First Class/Ingrid Klimke, Fuersten-Flame/Anne Sofie Aaen/DEN, Friesen Ball/Andrea Timpe, Furstentime/Maeva Hoang/FRA en Furst Donnerhit/Elena Trius/ITA.

Binnenkort staan ​​er 100 goedgekeurde zonen in het Fürstenball-fokrecord, waaronder de EK-deelnemer Fuerstenglory/Severo Jurado Lopez (ESP), de kampioenshengst, de Bundeskampioen en de derde plaats in de Burg Cup, Fürsten-Look/Isabel Freese/NOR, onze kampioen hengst Fürst Zonik PS , de kampioenshengst en Inter II-geplaatste Fürst Fabrice OLD, de kampioenshengst, Oldenburger Staatskampioen en S-winnende Follow Me OLD, de Hannoveraanse kampioen, deelnemer aan het Wereldkampioenschap Dressuurpaarden, finalist van de Louisdor Prijs en Grand Prix-succesvol Facilone FRH/Marcus Hermes en de Westfalen-kampioen en Inter I-overwinnaar Fürst Magic.

Vijf nakomelingen van Fürstenball wonnen goud op de federale kampioenschappen, vooral Feine Bella, die ook onverslaanbaar was op de Westfaalse kampioenschappen en op haar merrieshow, en de zevende plaats behaalde op de Wereldkampioenschappen dressuurpaarden, de federale en staatskampioen, Wereldkampioenschappen dressuurpaarden finalist en Inter I-geplaatste Fior, de federale en vice-staatskampioen Festina PS, evenals de federale en staatskampioen, de Hannoveraanse reservekampioensmerrie en DJM-geplaatste Feinfühl.

De talrijke veilingtoppers van het Fürstenball worden aangevoerd door de prijssensatie van 1,7 miljoen euro van de P.S.I.-veiling, de Oldenburger Staatskampioen, dressuurpaard Bundeschampion op de elfde plaats en reeds S-geplaatst overmacht ex. respectievelijk Prins Bayram/Frederic Wandres en Yara Reichert.

Tot zijn ruim 330 premiemerries behoren bovendien de Oldenburgse kampioensmerrie, de zilveren en bronzen winnaar van het Bundeskampioenschap en tweevoudig staatskampioen Fiesta Danza OLD, de Hannoveraanse kampioensmerrie Fine Lady en de Oldenburgse kampioensmerrie en staatskampioen Five Stars

Fürstenball zelf was in 2006 de hoogste veulenprijs in Vechta met een knockdownprijs van 110.000 euro, Oldenburger licentiewinnaar in 2008 en HLP-winnaar in 2009 met een dressuurindex van 154,98 (16 kenmerken werden beoordeeld met een 9,0 of beter, en er was een 10 voor berijdbaarheid), Oldenburgs hoofdpremiewinnaar 2010, Federaal Kampioen 2011 onder Ines Westendarp met een totaal van 9,4 (voor de 10 stap) en Oldenburgs Staatskampioen (5j), 2012 geplaatst op de Wereldkampioenschappen Dressuurpaarden (6j), Winnaar 2013 in de S-dressuur tot St. Georges en VTV-dressuurhengst, nummer één in de FN-fokwaardeschatting in 2015, Deense elitehengst in Herning/DEN in 2017 en “Hengst van het jaar” in Herning in 2018.

Vader Fürst Heinrich, kampioenshengst in 2001, Oldenburgs hoofdpremiewinnaar in 2002 en wereldkampioen dressuurpaarden (5 jaar) in 2003, bracht ruim 50 goedgekeurde hengsten. Ruim 20 van zijn nakomelingen zijn succesvol in de Grand Prix-klasse.

Fürstenball's halfbroers Harmony's Desiderio (v. Dimaggio)/Susan Pape/GBR en Winehouse (v. Wynton) kregen eveneens dekgoedkeuring. De halfbroer Bello Oriente (v. Belissimo M) ging naar de internationale Grand Prix en Mount St. John VIP (v. Vivaldi) ging naar de internationale lichte tour. Zijn halfbroer Baroncello (v. Bretton Woods) won in 2023 S*-dressuur onder Dries van Dyck

Gefokt uit de dressuurheld Donnerhall, zal de afstamming van Fürstenball in de volgende generaties worden opgefrist met Holsteiner- en volbloedgenen.

Tot de van oorsprong Franse moederlijn van Fürstenball behoren verder de Oldenburger kampioenshengst en Grand Prix-succesvol winnaar Hit en de goedgekeurde hengsten Hot Spot, Silver Black OLD, Daktylius OLD, Sir of Freedom en Fideel.

Altijd en overal voorop: de nakomelingen van Fürstenball.

Kleur
Zwart
Geboortedatum
2006
Stokmaat
1.72 m
Goedgekeurd voor

Deutsches Sport Pferde

Hannover

Oldenburg

Westfalen

Rheinland

Frankrijk

Zweden

Denemarken

Italië

Dekgeld gust
€ 2.000,-
Dekgeld toeslag
€ 0,-
Dekgeld totaal
€ 2.000,-
Sperma beschikbaar
Vers / Diepvries
Overige informatie

WFFS negatief

Let op: voor de hengsten van Schockemöhle gelden andere voorwaarden! Klik hier voor de voorwaarden.

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...