F-One USA

Indien u interesse hebt om uw merrie te gebruiken bij F-One USA zijn er 2 mogelijkheden.

1e mogelijkheid
Verkoop per rietje/straw € 500.=. Hiermee bent u vrij om dit te gebruiken voor inseminatie, embryo of icsi. Voor elk veulen dat geboren wordt is er een bijbetaling van € 500.=

2e mogelijkheid
indien U de merrie op ons dekstation brengt, dan is het dekgeld € 2.000.= bij dracht. Mocht de merrie niet drachtig zijn per 01 Okt., dan is het dekgeld € 500.=.
Alle bedragen zijn excl. BTW, stalling- en dierenartskosten.

2015
We hebben onze jonge tophengst F-One USA verkocht aan Niel Moffitt één van de sponsoren van Olympisch Teamgoud-winnaar Nick Skelton. Het lag eigenlijk niet in de bedoeling om hem te verkopen maar Nick was op zoek naar een zeer getalenteerd 5-jarige die ze zelf willen opleiden. Na het uitproberen van hem was Nick zo enthousiast dat de verkoop vrij snel verliep. Nick; F-One reminds me a lot of Big Star when he was the same age he has all the same qualities, lets hope he is as good!

Joop Aaldering en Nick hebben al jaren een goede samenwerking door o.a. de bemiddeling en verkoop van Arko III, Cassionato en de recent verkochte Deaville S waarmee Nick`s vriendin Laura Kraut recent een fantastsich debuut maakte op de Global Champions Tour in Madrid. F-One USA, kreeg een 9.5 tijdens zijn KWPN-Verrichtingsonderzoek voor `Aanleg als springpaard` en is gefokt door springruiter Roelof Bril en Wiet ten Brinke.

2013
F-ONE USA:
Soms wordt er een echte geboren. Dit is een hengst waar alles van klopt. Een hengst met een sterk exterieur, veel hardheid, zeer goede rug en lendenpartij.

Bij het springen wordt je stil van hem, zoveel afdruk, explosie en vermogen, dat zie je zelden bij een jong paard. We denken met F-One USA een hengst te hebben die aan elke verwachtings- waarde voldoet en voor ons een echte opvolger kan worden van onze topververerver Hors la Loi II.

Afstamming:
F-One USA is de tweede KWPN goedgekeurde zoon van Toulon (Heartbreaker x Jokinal de Bornival). Toulon was zelf uiterst succesvol onder de Franse ruiter Hubert Bourdy. Moeder Beat Me (v.Tangelo van de Zuuthoeve) is op jonge leeftijd naar Engeland verkocht en is inmiddels 1.40-1.50 m met Chad Fellows.

Grootmoeder Venus springt 1.35 m en voert de predicaten Ster, PROK en Sport(spr).

Overgrootmoeder Freelady is niemand minder dan het Grand Prix paard Burggravin, de Burggraaf-dochter waarmee de fokker van deze jonge hengst, Roelof Bril jarenlang uiterst succesvol was. Ook in de fokkerij is Burggravin waardevol. Zij bracht oa. een Internationaal springpaard van Kashmir van Schuttershof en 1.40 en 1.45 m springpaarden van Nabab de Reve. De moederlijn vervolgt met Beauty, een prestatiemerrie van Le Mexico gevolgd door Usie, een dochter van de Engels volbloed Erdball xx.

Officieel KWPN-Onderzoekrapport 2013:
F-one USA is een dominante hengst met een sterke persoonlijkheid maar wel met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is zuiver en ruim voldoende van ruimte. De draf is ruim voldoende. De galop is krachtig, gedragen en goed van ruimte. In beweging heeft de hengst een goede houding en een goede balans. F-one USA springt met zeer goede reflexen en zeer goed met het lichaam omhoog. De hengst springt met een iets wisselend voorbeen en maakt de sprong achter zeer goed af. F-one USA lijkt voorzichtig en toont zeer veel vermogen. Als springpaard heeft F-one USA zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

KWPN-Fokadvies:
F-One USA kan reflexen, techniek en vermogen toevoegen aan de springpaardenfokkerij.

Kleur
Bruin
Geboortedatum
2010
Stokmaat
1.70 m
Familie
fokfamilie 162
Goedgekeurd voor

KWPN
Holstein

Dekgeld gust
Op aanvraag
Dekgeld gust
Op aanvraag
Dekgeld gust
Op aanvraag
Sperma beschikbaar
Diepvries
Overige informatie

Genoom: 97

KWPN Ondersoeksrapport:

Galop: 8.5
Reflexen: 9.0
Techniek: 8.5
Vermogen: 9.5
Rijdbaarheid en Instelling: 8.0
Aanleg als springpaard: 9.5

Totaal: 88.5

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...