Fantastische start Hengstencompetitie 2019/2020

5-jarige dressuurpaarden
Bij de vijfjarige dressuurhengsten was het onze hengst Johnny Depp, voorgesteld door Renate van Uytert – van Vliet, die in alle opzichten zijn talent liet zien. Onze Bordeaux-zoon werd beloond met 94 punten en bleef daarmee voor op  de bij ons ter dekking staande KWPN-hengst Jameson RS2. Alle hengsten in de top 3 kregen een 10 toebedeeld. Johnny Depp kreeg die voor zijn draf, Jameson RS2 en Joop TC voor hun galoppade.

Johnny Depp
“We hebben met veel plezier naar deze verrichting gekeken. Ik weet niet wat er aan deze draf beter moet”, verklaart Toine Hoefs, die de paarden samen met Janine van Twist beoordeelde, na afloop van de proef. “De stap is klokzuiver en met veel souplesse, al zou Johnny Depp iets meer de hand mogen volgen. In de galop zien we, net zoals in de hele  verrichting het geval was, weer die vriendelijke uitstraling.” Johnny Depp (Bordeaux uit Wiana ster pref prest van Jazz, fokker familie Naber uit Vredenheim) kreeg naast zijn 10 voor de draf, een 9.5 voor zijn galoppade, harmonie en toekomstperspectief. De stap leverd normaal altijd een 9.0 tot een 10 op, maar vandaag eindigde het cijfer omdat hij iets meer de hand mocht volgen een 8.5.

93 punten voor Jameson RS2
De tweede plek was voor Jameson RS2 (Blue Hors Zack uit Atilinda M keur pref IBOP-dres sport-dres van Negro, fokker Stal 104 uit Wijdewormer) en Marieke van der Putten. “Een paard met veel go. Jameson straalt uit dat hij plezier in zijn werk heeft.” De KWPN-goedgekeurde hengst ontving een 10 voor zijn galoppade, een 9.5 voor de draf, harmonie en toekomstperspectief. De stap was goed voor een 8.0.

Just Wimphof
Op een hele mooie 4e plaats met 86 punten eindigde onze hengst Just Wimphof onder Renate van Uytert - van Vliet. Ze lieten een mooie verrichting zien met veel balans in alle 3 de gangen en kregen een 9.0 voor de stap en aanleg als dressuurpaard. Wat heeft deze hengst al veel balans en aanleg voor de zwaardere oefeningen. 

Johnny Cash
Ook Johnny Cash liet onder Theo Hanzon een fijne verrichting zien met een zeer sterke draf en einigde op een 8e plaats. Zijn verruimingen mogen nog wat meer worden en daarom bleef zijn score steken op 77 punten.

6-jarige dressuurpaarden
Bij de zesjarige dressuurhengsten was de grootste strijd tussen onze hengst In Style en Imposantos. Met een totaal van 89 punten ging de Wynton-zoon Imposantos er met de overwinning vandoor. Bart Veeze stelde de hengst zeer goed voor en het enige waar de jury wat op aan te merken had, was dat de galop nog net iets krachtiger mag zijn. En deze galop is juist van In Style heel sterk!

In Style
Die concurrentie kwam voornamelijk van In Style die briljant werd voorgesteld door Renate van Uytert-van Vliet. De jury kon het koppel op geen enkele fout betrappen en scoorde 87 punten. De hengst heeft aanzienlijk gewonnen aan kracht en werd met veel front en veel expressie door de ring gereden. De stap was uiteindelijk doorslaggevend. Imposantos kreeg een 9.0 toebedeeld, waar In Style een 7.5 scoorde. Hoewel de proef van In Style technisch wat beter was met meer bevestigde wissels en contragalop en met nog meer oprichting, verkoos de jury toch Imposantos boven In Style. 

Indigro en Turfhorst Invershin
Ook onze voormalige hengst Indigro (v.Negro) was een geduchte concurrent voor Imposantos en In Style. De Negro-zoon kwam als laatste in de ring met zijn amazone Jennifer Sekreve en zette een zeer goede proef neer. De hengst liep met veel trit in de benen en de galop was echt een high-light waar ook een negen voor gegeven werd. Het duo kwam uit op 86 punten en werd knap derde achter In Style. Turfhorst Invershin (v.Charmeur) startte als enige in de ZZ-Zwaar klasse en werd geloofd om zijn werkwilligheid. De hengst scoorde 79 punten en werd vierde.

 

Jameson RS2 met Marieke van der Putten