Ferdeaux en Renate winnen Prix St. Georges

Begin mei maakten Renate van Uytert-Van Vliet en KWPN-hengst Ferdeaux hun Lichte Tour-debuut. Dat werd toen beloond met een mooie score van 72,64%. Afgelopen dinsdag deed de combinatie daar in Beesd nog een schepje bovenop: in de PSG behaalden ze een geweldige score van 76,18%!

Renate vertelt:
‘Ik had een heel fijn gevoel tijdens de proef, het ging allemaal erg goed! Halverwege dacht ik echt: nu geen fouten meer maken! En dat is heel goed gelukt. Ferdeaux was heel geconcentreerd. Ik was dan ook superblij toen ik de proef uitkwam. Joop was er ook bij, net als de mede-eigenaren van Ferdeaux. En de score bevestigde ons gevoel! 
Alleen het binnenkomen en afgroeten kan nog beter. Bij het binnenkomen kreeg ik mijn teugels even niet goed. En bij het afgroeten, tja, daar zal ik zelf al wel te blij en te enthousiast geweest zijn!
Ferdeaux en ik worden steeds meer een team. Hij geeft een geweldig gevoel als je op hem zit. Ik had al van in het begin het idee dat we het goed zouden doen. Ferdeaux is natuurlijk supergoed opgeleid. Het is altijd wennen als je net een combinatie bent. Ik ben heel blij dat ik hem mag rijden, ik leer ook heel veel van hem.
Hij is een prachtig paard, ik vind hem een soort koning! Ferdeaux is een stoere man, maar als je hem kent merk je hoe lief hij is en hoe fijn zijn karakter is. Het lijkt wel of hij steeds meer zijn best voor me wil gaan doen. Ik heb altijd een vertrouwensband met een paard nodig. Met Ferdeaux heb ik die vertrouwensband en die wordt steeds sterker.
Dit smaakt echt naar meer. Ik heb ons ingeschreven voor het NK in Ermelo volgende week, dus ik hoop dat we deze vorm kunnen volhouden. Ik hoop ook een keer internationaal met Ferdeaux te kunnen starten. Voorlopig heb ik daar nog niet echt een planning voor, maar daar ga ik binnenkort even voor kijken. Zeker nu het steeds beter gaat, wil ik dat graag gaan proberen met Ferdeaux!’