Fidertanz

Hannoveraanse Hengst van het Jaar 2021

Hier is hij! De stamvader Fidertanz, momenteel genoteerd op positie 13 in de prestigieuze WBFSH-ranking van 's werelds beste dressuurhengsten. De carrière van deze modelstudent hier in het kort: 2004 kampioenshengst van de NRW-keuring in Münster, 2005 winnaar van de hengstenproef met topcijfers in Neustadt/D., 2005 vice-federaal kampioen in Warendorf onder Maike Löer, 2006 Oldenburg hoofdpremiewinnaar, 2010 eerste successen op gevorderd niveau naar St. Georges onder Vera Nass, 2011 plaatsingen tot Inter I met Markus Gribbe, van 2013 overwinningen en plaatsingen tot internationale Grand Prix onder António Do Vale/POR, 2021 Hannoveraanse Hengst van het Jaar, 2022 zevende plaats in de WBFSH Dressage Sire Ranking en 24e plaats bij de Eventing Sires.

Meer dan 70 van zijn zonen werden goedgekeurd, waaronder de winnaar van het WK-teambrons en de vierde plaats van de Wereldbeker Franziskus FRH/Ingrid Klimke, de Grand Prix kür-winnaar Tannenhof's Fahrenheit/Anja Plönzke, de Nations Cup-succesvolle Foundation/Matthias Alexander Rath en de WK-deelnemer en WK-Zevende Fiderdance/Simone Pearce.

In de Grand Prix-arena zijn Fidertraum OLD/Florian Bacher/AUT, Finse vrouw/Madeleine Witte-Vrees/NED, Crystal Friendship/Anabel Strahlhol, Elfentanz/Monica Burssens/MEX, Forrest Gump/Ema, die succesvol zijn geweest op de Olympische Spelen , Wereldkampioenschappen en Europese kampioenschappen Kopuleta/CZE, Fiderflame/Ariana Chia/CAN, Faro SQF/Nora Batchelder/USA, Fortuna/Filipe Canelas/POR, Fiderprincess/Jeroen Devroe/BEL en Fabious/Semih Hamdi Ersoy/TUR. De flamboyante OLD/Valentina Pistner won elf medailles op de Europese Jeugdkampioenschappen, waaronder drie keer goud.

Bij de eventing mag de Olympische deelnemer aan Tokyo 2021, Flandia, niet ontbreken, evenals de twee deelnemers aan de Wereldkampioenschappen 2022 in Pratoni-Roma, Fifty Fifty/Patrick Rüegg/SUI en Fallulah/Padraid McCarthy/IRL. Fairytale (M.v. Laurentianer) won onder Anna Lena Schaaf tweemaal teamgoud op de Europese Jeugdkampioenschappen 2019 in Maarsbergen/NED en 2021 in Segeresjö/SWE en stelde ook individueel goud en zilver veilig. In 2018 won het tweetal al het EK-teambrons in Fontainebleau/FRA. Overwinningen tot CCI4* worden geregistreerd. En dan zijn er nog Finest Fellow/Elena Otto-Erlay en de Jeugd EK-deelnemer Feuertächter/Friedrich-Bernd Rehkamp.

Alleen al de winst van de in Duitsland geregistreerde Fidertanz-nakomelingen bedraagt ​​ruim 1,42 miljoen euro.

Vader Fidermark werd in 1994 reservekampioen op de NRW-keuring en won in 1995 zijn hengstenonderzoek in Warendorf met een index van 141,74 punten. In dienst van de NRW State Stoeterij werd hij onder Michael Farwick federaal kampioen bij de vierjarige hengsten. Onder Marlies Van Baalen/NED kwalificeerde hij zich voor de finale van de Neurenberg Burg Cup en promoveerde hij naar de Grand Prix. Tot de belangrijkste nakomelingen van Fidermark behoren Favourit/Sönke Rothenberger, Florida/Nadine Husenbeth en Forward Looking/Dorothee Schneider.

Fidertanz's halfbroer San Ravallo (v. San Amour I) is internationaal succesvol in de U25-tour met Carl-Lennart Korsch/SUI. In 2023 nam het koppel deel aan de Europese kampioenschappen in Boedapest/HUN. De halfzus Querida Mia FRH (v. Quantenkönig) won internationaal in de lichte tour onder Lukas Fischer. En de halfbroer Berney (v. Boston) gaat succesvol naar Inter II.

Moeder Reine Freude bracht ook het S-dressuurpaard Bogner (v. Belantis I) en het M-springpaard Calua (v. Cordino). Haar dochters hebben tot nu toe zes goedgekeurde zonen voortgebracht: Sansiera (v. Sandro Hit) was moeder van de twee hengsten Quanticus (v. Quaterback) en Elité A (v. Escamillo), Amore Mia (v. Ampere) bracht de hengsten Bel Amour (v. Belantis I) en Escamour (v. Escamillo), Quintera (v. Quaterback) werd moeder van de hengst Equalizer B (v. Escamillo) en Moiana (v. Veneno) bracht de premiehengst Escaneno (v. Escamillo).

De twee goedgekeurde hengsten Disconto (v. Diamantino) en Fanconi (v. Fuchsberger), evenals het S-springpaard Penny Lane (v. Polydor) en andere M-dressuur- en springpaarden komen van grootmoeder Frühlingssonne.

De derde moeder, Romana, werd moeder van de twee goedgekeurde hengsten Frederiko (v. Furioso II) en Paradiso (v. Pilot).

Hannoveraanse Jucking-merrielijn, waaronder de hengst Edge of Glory (v. Escamillo) en het Grand Prix-dressuurpaard Corlander II (v. Cordino)/Ari Lopez/USA.

Bewaarder van het waardevolle bloed van Florestan.

Kleur
Donkerbruin
Geboortedatum
2002
Stokmaat
1.69 m
Goedgekeurd voor

DSP

Hannover

Oldenburg

Westfalen

Rheinland

Denemarken

Zweden

Dekgeld gust
€ 1.200,-
Dekgeld toeslag
€ 0,-
Dekgeld totaal
€ 1.200,-
Sperma beschikbaar
Vers
Overige informatie

Let op: voor de hengsten van Schockemöhle gelden andere voorwaarden! Klik hier voor de voorwaarden.

Sperma bestellen

Pedigree

Stamboek wordt geladen...