First Verdi

In 2015 & 2016 werd First Verdi succesvol uitgebracht door Tim van de Oetelaar. Dit viel ook meerdere mensen op waardoor hij in maart 2016 verkocht is naar Amerika.

2014
First Verdi heeft zich afgelopen zomer en najaar goed door ontwikkeld. Het is een mooie en stoere hengst geworden met veel uitstraling.

Goed afstammelingenrapport: First Verdi toonde een uniforme collectie goed ontwikkelde veulens die goed in het rechthoeksmodel staan. De broekspier zou langer door moeten lopen. De rug is goed van lengte, maar meerdere malen  gezonken. Het beenwerk is correct en hard. De stap is goed van ruimte. De draf is goed van ruimte met veel souplesse. De galop is krachtig, ruim voldoende van ruimte met een goede balans.   

Afstamming:
First Verdi is een zoon van Verdi, die op de Olympische Spelen van 2012 teamzilver won. Moeder Votti Lottie is een ster PROK-dochter van Fuego du Prelet (Jalisco B x Uriel). Grootmoeder Ielottie W (v. Voltaire) is een preferente prestatiemerrie, zij bracht onder andere het Grand Prix paard Richmond W (v. Burggraaf) en een 1.30m- paard van Burggraaf en is eveneens de grootmoeder van Grand-Prix paard Wiesielottie W (v. Rash R). Overgrootmoeder Elottie W is een ster preferente prestatiemerrie van G. Ramiro Z. Zij is een zeer invloedrijke merrie met onder andere nakomelingen als de 1.40m springende KWPN- hengst Amadeus (v. Guidam) en het Grand-Prix paard Jarno W (v. Notaris) alsmede internationale springpaarden van Concorde en Nimmerdor en 1.40m- paarden van Voltaire, Calvados en Corland. Elottie W is ook de grootmoeder van Olympisch teamgoud winnaar Vindicat W (v. Guidam) van Peter Charles, die momenteel succesvol is onder Jessica Springsteen. De moederlijn vervolgt met Oklahoma, een ster preferente prestatiemerrie van Farn, daarna treffen we in deze predicaatrijke moederlijn de keur preferente prestatiemerrie Zottie (Marco Polo x Sinaeda) aan, een volle zus van de KWPN-hengst Irco Polo.

Officieel KWPN Onderzoeksrapport 2013:
First Verdi is een eerlijke, betrouwbare hengst. De hengst heeft ruim voldoende bereidheid tot werken, laat zich ruim voldoende bewerken. De stap is zuiver en voldoende tot ruim voldoende van ruimte. De draf is voldoende tot ruim voldoende van ruimte en kracht. De galop is ruim voldoende gedragen en goed van ruimte. In beweging heeft de hengst een ruim voldoende houding en balans. First Verdi springt met ruim voldoende tot goede reflexen. De hengst springt met een ruim voldoende tot goede techniek en lichaamsgebruik. First Verdi lijkt voldoende voorzicht en toont veel vermogen. Als springpaard heeft First Verdi ruim voldoende tot veel aanleg en geeft zijn ruiter een ruim voldoende gevoel.

Exterieur
First Verdi is een goed ontwikkelde hengst die goed in het springpaardenmodel staat met uitstraling. Het hoofd is sprekend. De nek is goed van lengte. De hals is goed van lengte, vorm en ruim voldoende van bespiering. De schoft is ruim voldoende van ontwikkeling en goed van lengte. De schouder is ruim voldoende van ligging en goed van lengte. De rug is goed van lengte en bespiering. De lendenen zijn goed van bespiering en goed aangesloten. De croupe is hellend en ruim voldoende van lengte. De broekspier is goed van lengte. Het voorbeen is correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. Het fundament is goed van omvang en kwaliteit. De voeten zijn goed van vorm en kwaliteit.

Stalgedrag
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

KWPN-Fokadvies:
First Verdi kan correctheid en vermogen toevoegen aan de springpaardenfokkerij.

Fokker
Dhr. A. Weernink
Reurinkweg 2
7161 LL Neede
Kleur
Bruin
Geboortedatum
2010
Stokmaat
1.68 m
Familie
Zottie-stam, Merrielijn 36, fokfamilie 300
Goedgekeurd voor

KWPN

Dekgeld gust
€ 900,-
Dekgeld toeslag
€ 0,-
Dekgeld totaal
€ 900,-
Sperma beschikbaar
Diepvries
Overige informatie

Genoom 100

KWPN Onderzoeksrapport:

Galop 8.0
Reflexen 7.5
Techniek 7.5
Vermogen 8.0
Rijdbaarheid en Instelling 7.5
Aanleg als Springpaard 7.5

Totaal 77.0

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...