Five Star

2016: Reserve Wereldkampioen W.K. 6 jarige Dressuurpaarden onder Kirsten Brouwer.

Afstamming:
Five Star is een zoon uit de eerste jaargang van de Flemmingh zoon Amazing Star. De moeder is U-Padoeska PB, een sterdochter van de invloedrijke Jazz. Grootmoeder Padoeska O is een dochter van Darwin (Roemer x Pion). Padoeska O bracht in combinatie met Jazz en Metall twee Z-dressuurpaarden. Overgrootmoeder Badoeska is een keurdochter van de keurhengst Sultan uit de stermerrie Souvenir (v. Lector). De moederlijn vervolgt met Nora, een stermerrie van de Engels volbloed Matchim XX.

Officieel KWPN onderzoeksrapport 2013:
Five Star is een eerlijke, betrouwbare hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft veel tot zeer veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is zuiver, actief en heeft voldoende ruimte. De draf is lichtvoetig, ruim voldoende gedragen en goed van ruimte met een aansprekende voorbeentechniek. De galop heeft veel houding, gedragenheid en ruimte. Five Star beweegt met veel souplesse en balans en toont veel tot zeer veel zelfhouding. Als dressuurpaard heeft Five Star veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Exterieur:
Five Star is een goed ontwikkelde hengst die goed in het dressuurpaardenmodel staat. Het hoofd is sprekend. De nek is goed van lengte. De hals is goed van vorm, lengte en bespiering. De schoft is goed ontwikkeld en voldoende van lengte. De schouder is goed van lengte en een fractie steil. De rug is goed van lengte en licht gezonken. De lendenen zijn voldoende bespierd en goed aangesloten. De croupe is voldoende van lengte. Het voorbeen is ruim voldoende van lengte en correct gesteld. Het achterbeen is lang en week gekoot en vanuit de koot licht frans gesteld. De voorkoten zijn lang en iets week. Het fundament is goed ontwikkeld en ruim voldoende van kwaliteit. De voeten zijn goed van vorm en kwaliteit.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

KWPN-fokadvies:
Five Star kan instelling, ras, front en voorbeentechniek toevoegen aan de dressuurpaarden- fokkerij bij merries met een correct gesteld achterbeen.

Fokker
Fam. Bijvelds
Hoolstraat 1
5465 RW Veghel
Kleur
Vos
Geboortedatum
2010
Stokmaat
1.69 m
Goedgekeurd voor

KWPN

Dekgeld gust
Op aanvraag
Dekgeld gust
Op aanvraag
Dekgeld gust
Op aanvraag
Overige informatie

Genoom 103

KWPN Onderzoeksrapport:

Stap: 8.0
Draf: 8.0
Galop: 8.0
Souplesse: 8.5
Houding & Balans: 8.5
Rijdbaarheid & Instelling: 8.5
Aanleg als dressuurpaard: 8.0

Totaal: 81.5

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...