Fokker van het Jaar provincie Gelderland

Geplaatst op 20-07-2023

Bericht KWPN:
Dat Joop van Uytert met zijn hengsten een enorme positieve invloed heeft op de Nederlandse en internationale dressuurpaardenfokkerij staat buiten kijf. Maar een titel voor Hengstenhouder van het Jaar is er niet in Nederland. Wel die van Fokker van het Jaar en die titel kreeg Van Uytert, zelf op kleine schaal ook fokker (vaak samen met klanten), vandaag op de Centrale Keuring in Gelderland.

Joop van Uytert fokte zelf of in samenwerking met andere eigenaren vier KWPN-goedgekeurde dressuurhengsten: In Style ( Eye Catcher x Lorentin I ), samen met Ab Barneveld For Gribaldi ( Gribaldi x Michelangelo ), samen met wijlen Gerrit en Anne Marie van Esterik Number Two ( Just Wimphof x Ferro ) en samen met M.J.H. Gotink One Million ( Vivaldi x Apache ) en daarnaast nog een keur aan geweldig presterende keurings- en sportpaarden, zoals bijvoorbeeld Haute Couture (v. Connaisseur), die Van Uytert samen met Albert Drost fokte.

Joop van Uytert was niet helemaal verrast in Ermelo: “Eigenlijk wist Renate het lang stil te houden, maar gisteravond stonden een paar hengsten met ingevlochten staarten op stal en mijn schoonouders hadden een vrachtwagentje bij ons geparkeerd met een of andere vage smoes haha. Ik had al wel bedacht dat ik het maar zo eens zou kunnen worden. Ik ging vandaag hierheen zonder verwachtingen, maar toen ik werd opgeroepen vond ik het wel heel leuk!”