Freestyle

Freestyle heeft onder Aniek Diks al zeer goede prestaties neergezet. Ze wonnen de rubriek voor 4-jarige springpaarden in Schijndel en presteerden in de KWPN Hengstencompetitie zeer constant. Tijdens Indoor Brabant 2017 wisten zij de klasse Z op overtuigende wijze te winnen.

Moderne hengst met een zeer mooi exterieur, veel ras en goede basisgangen. Daarnaast is hij heel goed gefokt uit een zeer goed presterende moederstam en maakt een goede sprong

Afstamming:

Freestyle is een zoon van de keurhengst Cantos, die steeds vaker naar voren komt als vader van succesvolle springpaarden. Moeder Verena is een rassige merrie met een goed exterieur van de tophengst Andiamo. Andiamo kan betiteld worden als een absolute springpaardenvererver gezien het aantal internationale GP paarden dat hij al heeft voortgebracht. Grootmoeder Bonjorna is een keur preferente prestatiemerrie van G.Ramiro Z. Zij sprong zelf 1.30 en is oa. moeder van de KWPN hengst Marlon, een isp van Hors la Loi, 1.35 paarden van Larome en Renville en een 1.30 paard van Oklund. Overgrootmoeder Karta is een dochter van de Engels volbloed Millerole xx, die meerdere opvallende springpaarden heeft voortgebracht. Karta kreeg nakomelingen van G.Ramiro Z in het 1.35, van H.Alme Z in het 1.30 en van G.Ramiro Z die Z dressuur liep.

Officieel KWPN-Onderzoeksrapport 2013:
Freestyle is een dominante en kijkerige hengst met een voldoende instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken, laat zich ruim voldoende bewerken en heeft een goede mond. De stap is zuiver en voldoende van ruimte. De draf heeft een goed beentechniek en is ruim voldoende van ruimte. De galop is krachtig, gedragen en goed van ruimte. In beweging heeft de hengst een goede houding en een goede balans. Freestyle springt met goede reflexen en goed met het lichaam omhoog. De hengst springt met een iets open voorbeen en houdt zich nog vast waardoor hij de sprong achter minder goed afmaakt. Freestyle lijkt voorzichtig en toont veel vermogen. Als springpaard heeft Freestyle ruim voldoende tot veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

KWPN-Fokadvies:
Freestyle kan het model en de basisgangen verbeteren en afdruk en voorzichtigheid toevoegen aan de springpaardenfokkerij.

Fokker
Dhr. H. Faassen
Meinweg 214
6075 NA Herkenbosch
Kleur
Bruin
Geboortedatum
2010
Stokmaat
1.68 m
Goedgekeurd voor

KWPN

Dekgeld gust
€ 800,-
Dekgeld toeslag
€ 0,-
Dekgeld totaal
€ 800,-
Sperma beschikbaar
Diepvries

KWPN Onderzoeksrapport:

Galop: 8.5
Reflexen: 8.0
Techniek: 7.0
Vermogen: 8.0
Rijdbaarheid en Instelling: 7.0
Aanleg als springpaard: 7.5

Totaal: 77.5

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...