Galaxie

Galaxie: 5 Grand Prix-vaders op één rij:

Jazz x Ferro x Future x Rubinstein I x Donnerhall 

2017
In 2016 en 2017  heeft Galaxie een aantal goede prestaties neergezet onder Diederik van Silfhout. In September 2017 heeft Renate van Vliet de teugels weer overgenomen van haar lieveling en presteert Galaxie zeer goed onder haar in de klasse Z1. In Delft werden ze recent Kringkampioen.
Op de Hengstenkeuring in Ermelo presenteerde Galaxie 4 zonen uit zijn eerste kleine jaargang en 3 goed bewegende zonen mogen er door naar Den Bosch. Ze lopen met een veel techniek in de benen en verwachten met Galaxie een hengst te hebben die dit sterk naar voren kan brengen in de fokkerij.  

2016
Galaxie heeft een verwachtingswaarde van maar liefst 184 punten, dit is de hoogste verwachtingswaarde op basis van afstamming en eigen prestatie! In 2016 was Galaxie ook in de sport zeer succesvol, zo wist hij onder zijn ruiter Diederik van Silfhout de Subli-competitie in Emmeloord te winnen met een score van 84,20 procent. In de KWPN-Hengstencompetitie 2016/2017 werd zijn fantastische galop meerdere malen met een 9.0 beloond. Galaxie lijkt het talent te hebben voor de grote sport, hij heeft kracht en kan daarbij zeer goed sluiten.

Daarnaast is Galaxie een aansprekende, goed ontwikkelde hengst die goed in het rechthoeksmodel staat. Hij kan houding, bewegingstechniek en lichaamsgebruik verbeteren in de dressuurpaardenfokkerij. In 2015 toonde Galaxie een uniforme collectie, ruim voldoende ontwikkelde aansprekende veulens die goed in het dressuurmodel staan. De stap is ruim voldoende van ruimte en souplesse. De draf is lichtvoetig met een mooie voorbeentechniek en heeft ruim voldoende ruimte en souplesse. De veulens galopperen makkelijk aan met een goede beentechniek en balans.

Afstamming:
De bloedopbouw van Galaxie is zeer interessant opgebouwd met vijf Grand Prix vaders op rij. Vader Jazz heeft ongelofelijk veel invloed in de dressuurpaardenfokkerij. De moeder van Galaxie is Zon Terra, een elitemerrie van Future (Florestan I x Apart). Grootmoeder Terra is een keurdochter van Ferro. Haar volle broers Aliano W en Volano W zijn resp Z1 en Lichte Tour. Overgrootmoeder Orchidee T is een keurmerrie van Donnerhall. Daarna wordt de stam vervolgt met de keur prestatiemerrie Kacharel T, een dochter van Rubinstein I, Rikkilane, een dochter van Almeo en Rikkilein, een dochter van de ook KWPN goedgekeurde Engels volbloed Mamori xx.

Officieel KWPN-Onderzoekrapport:
Galaxie is een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is zuiver en goed van ruimte. De draf is zeer expressief, goed tot zeer goed van ruimte met een krachtig tot zeer krachtig ondertredend achterbeen. De galop is bergop, zeer krachtig met zeer veel gedragenheid en ruimte. Galaxie beweegt met veel tot zeer veel souplesse, zelfhouding en balans. Als dressuurpaard heeft Galaxie veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Stalgedrag
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

KWPN-Fokadvies:
Galaxie kan de houding, bewegingstechniek en het lichaamsgebruik verbeteren in de dressuur- paardenfokkerij. Merries dienen een correcte voorstand te hebben.

Fokker
Dhr. P. Bregman
Leemhorststraat 72
1624 NM Hoorn
Kleur
Zwart
Geboortedatum
2011
Stokmaat
1.70 m
Familie
Oldenburger Stamm 171
Goedgekeurd voor
KWPN
Oldenburg
Dekgeld gust
€ 1.000,-
Dekgeld toeslag
€ 0,-
Dekgeld totaal
€ 1.000,-
Sperma beschikbaar
Diepvries
Overige informatie

Genoom 98
WFFS-vrij

KWPN Onderzoeksrapport:

Stap: 7.0
Draf: 9.0
Galop: 9.0
Souplesse: 9.0
Houding en balans: 9.0
Rijdbaarheid en instelling: 8.5
Aanleg als dressuurpaard: 8.5

Totaal: 85.0

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...