George

George kennen we als het sportpaard en lieveling van Britt Dekker, filmster in haar film Whitestar en als Genciano BCN die deelnam aan het WK Jonge Dressuurpaarden in Verden. De imposante schimmel kreeg bekendheid nadat hij werd aangekocht door Britt Dekker en ondertussen is George één van de beroemdste paarden van Nederland. Op de wedstrijden dat ze samen gestart zijn, zijn Insta en You Tube-filmpjes toonde George zijn fijne karakter maar ook zeker zijn dressuurtalent. 

George nam onder de naam Genciano BCN met Emmelie Scholtens deel aan het WK Jonge Dressuurpaarden in Verden in 2014. In de kleine finale eindige de schimmel op een hele mooie 5e plaats. Een jaar later won de combinatie met scores boven de 80 procent een internationale jonge paardenrubriek in Barcelona. Voordat George aan Britt Dekker werd verkocht werd hij in zijn geboorteland in de Prix St Georges uitgebracht.

George beweegt met veel afdruk een heel mooi voorbeengebruik, veel schoudervrijheid, kracht in het achterbeen en heeft veel aanleg voor verzameling.

Aanparinggsadvies van Joop van Uytert:
Wij denken dat George uitermate geschikt is op langgelijnde merries die aan kracht mogen winnen in hun beweging. Dit in combinatie met de sterke bewegingsvorm van George kan leiden tot interessante veulens voor de hengstenopfok, dressuursport of fokkerij. Het gebruik van PRE-hengsten wordt de laatste jaren ook meer en meer gepromoot door het KWPN. Deze interessant gefokte kruisingen kunnen een verbetering opleveren voor de verzameling zoals piaffe en passage en de galop meer sprongkracht geven. Daarnaast is het ook vernieuwend bloed in de bloedspreiding van de Dressuurpaardenfokkerij. George heeft een correct fundament met mooie sterke voeten en zijn stokmaat is 1.66m.

De voorwaarden van George zijn:

  • Dekgeld € 1.600.- ex BTW en eventuele verzendkosten.
  • Beschikbaarheid 2021 van 01 April t/m 01 Juni = 2 maanden.
  • Indien de merrie na 01 juni niet drachtig is, bent u vrij om te veranderen naar één van de andere hengsten die wij op ons station aanbieden.
  • Mocht de merrie helemaal niet drachtig worden (einde seizoen 01 sept.) dan is het dekgeld € 250.- (gustgeld).
     

 

Kleur
Schimmel
Geboortedatum
2009
Stokhoogte
1.66 m
Goedgekeurd voor

AES-approved
ANCCE

Dekgeld gust
€ 300,-
Dekgeld toeslag
€ 1.300,-
Dekgeld totaal
€ 1.600,-
Sperma beschikbaar
Geen van beide
Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...