George

Helaas is George niet beschikbaar voor 2024

George kennen we als het sportpaard en lieveling van Britt Dekker, filmster in haar films Whitestar en Silverstar en als Genciano BCN die deelnam aan het WK Jonge Dressuurpaarden in Verden. De imposante schimmel kreeg bekendheid nadat hij werd aangekocht door Britt Dekker en ondertussen is George één van de beroemdste paarden van Nederland. Op de wedstrijden die ze samen gestart zijn, toonde George in de Insta en You Tube-filmpjes zijn fijne karakter, maar ook zeker zijn dressuurtalent. Eind mei 2021 maakten ze hun debuut in de  klasse ZZ-Licht met een droomscore van 76%. Daarna werden ze Noord-Hollands kampioen en in deze klasse 11e op N.K. Na deze successen hebben ze de overstap gemaakt naar de klasse ZZ-Zwaar waar ze na 4 wedstrijden ook alweer de nodige winstpunten behaald hadden en startgerechtigd waren in de Lichte Tour.

In 2014 nam George onder de naam Genciano BCN met Emmelie Scholtens deel aan het WK Jonge Dressuurpaarden in Verden. In de kleine finale eindige de schimmel op een hele mooie 5e plaats. Een jaar later won de combinatie met scores boven de 80 procent een internationale jonge paardenrubriek in Barcelona. Voordat George aan Britt Dekker werd verkocht werd hij in zijn geboorteland in de Prix St Georges uitgebracht.

George beweegt met veel afdruk een heel mooi voorbeengebruik, veel schoudervrijheid, kracht in het achterbeen en heeft veel aanleg voor verzameling.

Aanparinggsadvies van Joop van Uytert:
Wij denken dat George uitermate geschikt is op langgelijnde merries die aan kracht mogen winnen in hun beweging. Dit in combinatie met de sterke bewegingsvorm van George kan leiden tot interessante veulens voor de hengstenopfok, dressuursport of fokkerij. Het gebruik van PRE-hengsten wordt de laatste jaren ook meer en meer gepromoot door het KWPN. Deze interessant gefokte kruisingen kunnen een verbetering opleveren voor de verzameling zoals piaffe en passage en de galop meer sprongkracht geven. Daarnaast is het ook vernieuwend bloed in de bloedspreiding van de Dressuurpaardenfokkerij. George heeft een correct fundament met mooie sterke voeten en zijn stokmaat is 1.66m.

Sperma bestellen: orders@uytert.nl
(Naam en adres eigenaar - merrie gegevens - gewenste hengst - leverdatum) 

Kleur
Schimmel
Geboortedatum
2009
Stokmaat
1.66 m
Goedgekeurd voor

AES-approved
ANCCE

Dekgeld gust
Op aanvraag
Dekgeld gust
Op aanvraag
Dekgeld gust
Op aanvraag

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...