Goede Sporttest Fürst Dior

Zondag zijn we afgereisd naar Münster Handorf voor de 2e Sporttest van Fürst Dior. De verplichting in Duitsland is dat een hengst na goedkeuring op één van de Duitse Hengstenkeuringen eerst een 14-dagen test moet lopen om te mogen dekken. Veel hengsten doen dit dan als 3-jarige. Daarna zijn er diverse mogelijkheden toot definitieve goedkeuring. Alleereerst de weg van een Sporttest als 4 & 5-jarige hengst. Deze weg hebben wij gedaan met Fürst Dior. Mogelijkheid 2 is een 'Hengstleistungsprüfung' van 50 dagen. De 3e mogelijkheid is middels Wereldkampioenschap jonge paarden of Bundeschampionat. De selectiecriteria voor het W.K. is wel het halen van de Finale (beste 15) en dit kan pas als de hengst 5-jaar oud is. 

De Sporttest die wij in Münster-Handorf gedaan hebben is als volgt: Zondag aanleveren tussen 11:30u en 14:30u. Na aankomst word de hengst eerst klinisch bekeken en checken van alle gezondheidspapieren. Vrije training tot 16:00u. In de avond zijn de stallen gesloten en is er rust. Maandagochtend op nummervolgorde training (15 min) onder toeziend oog van de jury. Na Afloop van deze training een gesprek tussen ruiter en één van de juryleden over hoe het ging en wat hun graag zien. `s-Middags een proef rijden van 5 min., waarna er commentaar gegeven wordt door de jury. Dinsdag testruiter (10-15 min.) en commentaar met uitslag. 

Fürst Dior liep zeer goed onder Renate van Uytert- van Vliet in de vrije training op zondag, de training onder toeziend oog van de jury en de wedstrijdproef en kreeg dan ook lovend commentaar van de jury. Op dinsdag onder de testruiter wilde hij wat moeilijk zijn overgangen maken van stap naar draf, wilde gelijk in galop aanspringen en terug van galop naar draf. Dit drukte zijn punten wel maar kwam toch nog op een mooie eindscore van 8.28 punt. Draf 8.8 - Galop 8.3 - Stap 8.0 - Rittigkeit 8.1 - Gesamteindruk 8.3.