Goud voor Dalera & Zilver voor Bohemian

TSF Dalera BB weer over de 90%
TSF Dalera BB van onze hengst Easy Game liet met Jessica von Bredow-Werndl weer een fantastische Kür op Muziek zien en ze gingen weer over de 90% grens en kwamen met 91,021% dicht bij de Tokio-score (91,732%). Dat dit de winnende rit in Hagen was is overduidelijk. Hoe vanzelfsprekend wil je een proef hebben. Maar er zaten ook wat kleine ‘dingetjes’ in de proef: iets wat de stap, maar ook een hakkeltje voor de galoppirouette (één sprong achter omgesprongen) en wat behoudend uitstrekken in galop. Maar dat is zeuren. Verdiend goud voor het duo.

Nog een medaille voor Dufour
Na de teleurstelling in Tokio, twee keer net geen medaille, gaat Cathrine Dufour vanuit Hagen met Bohemian van onze hengst Bordeaux naar huis met drie medailles. De bronzen teammedaille, brons uit de Spécial en een zilveren uit de kür. Met 88,436% laten Cathtine Dufour en Bohomian een prachtige proeg zien met geweldige piaffe en passagelijnen. 

Dinja van Liere en Haute Couture tikken – met foutjes – bijna 80% aan
Wat een debuut maakt Dinja van Liere met onze negenjarige merrie Haute Couture, Connaisseur x Krack C. De jonge merrie bewijst een top kampioenschapspaard te zijn, op de laatste dag is er nog net zo veel go als op de eerste dag. In de galoptour sluipen wat foutjes, anders was het duo zeker over de 80% gegaan. Het wordt nu 79,668%. Over Carl Hester, over Helen Langehanenberg, over José Antonio Garcia Mena. De dertigjarige Dinja van Liere flikt het even, en dat met een negenjarig paard. Van Liere rijdt in Hagen de voor Hermès gemaakte kür en die past ook Haute Couture prima. Haute Couture is nog steeds zo fris als een hoentje en schrikt bij de eerste piaffe eventjes. De merrie herstelt zich supersnel weer en laat een toppiaffe, gevolgd door een zeer mooie passage zien en weer een goede piaffe zien. Aan het einde van de draftour komt Van Liere richting de 80% en er komen dan ook nog punten bij in het stapgedeelte. Goede verzamelde stap en een goed ontspannen uitgestrekte stap, waarin Haute Couture daadwerkelijk de hand opzoekt. De galopreprise begint goed, maar naar het einde toe bouwt zich iets spanning op en sluipen er een paar foutjes in. Onder andere in de tweeërs, en Van Liere heeft helaas geen reservelijn. De laatste lijn is weer super, met een geweldige piaffepirouette. Een fantastische afsluiting!

TSF Dalera & Jessica

Bohemian & Catharine Dufour

Dinja & Haute Couture