Grote invloed Gribaldi, Bordeaux, Vivaldi en Krack C

Tijdens de eerste bezichtiging hebben onze legendarische hengsten Gribaldi, Vivaldi, Bordeaux en Krack C duidelijk hun stempel gedrukt op alle jonge hengsten.

Vivaldi
De eerste dag kwam de groep met Vivaldi's directe zonen in de baan. Dit waren 4 zeer opvallende en fijne hengsten, waarvan er twee zijn doorverwezen naar de tweede bezichtiging. Dit waren de hengsten Pe'le D (cat.nr 552 Vivaldi x Donnerhall x Rosenkavalier), gefokt door J.C.M. Derikx uit Mariaheide, en Partout (cat.nr 555 Vivaldi x Fürstenball x Totilas), gefokt door Van Bockxgrave Horses B.V. uit Hapert.
Naast deze directe zonen werden er ook maarliefst 45 indirecte zonen voorgesteld. Van deze 45 voorgestelde hengsten zijn er nog eens 14 doorverwezen naar de tweede bezichtiging in Den Bosch.
In totaal kwamen er dus 49 hengsten in de baan waarbij Vivaldi in de vader- of moederlijn terug zien is. Dat is zo'n 20% van alle voorgestelde hengsten!

Gribaldi & Bordeaux
Ook onze stempelhengst Gribaldi & Bordeaux waren zeer goed vertegenwoordigt in Ermelo. Zij waren vaak terug te zien als grootvader of moedersvader. Gribaldi's kleinzoon Glock's Toto Jr. gaf dit jaar een sterke jaargang van hengsten. Vijftien hengsten verschenen er in de baan, waarvan er maarliefst 6 doorverwezen zijn, waaronder de door ons voorgebrachte Phantom (Glock's Toto Jr. x Metall x Krack C x Gribaldi). Een van de opvallenste jaargangen dit jaar was van de hengst Le Formidable, zoon van onze hengst Bordeaux. Ook hierin zit Gribaldi verweven. In totaal werden er 95 hengsten voorgebracht waar Gribaldi in de lijn terug te zien is. Dat is dik 40% van alle hengsten die voorgebracht werden deze eerste bezichtiging. Van deze 95 hengsten werden er 28 doorverwezen naar de tweede bezichtiging.

Krack C
Als laatste misschien wel de hengst met de meeste invloed op deze eerste bezichtiging, de geweldenaar Krack C. In totaal kwamen er maarliefst 131 hengsten (waarvan 49 Vivaldi zonen of indirecte Vivaldi zonen) in de baan waar Krack C in de vader- of moederlijn terug te vinden is. Dat is dik 55% van alle hengsten op de eerste bezichtiging. Hiervan werden er 29 (inclusief de 14 Vivaldi zonen en indirecte Vivaldi zonen) doorverwezen naar Den Bosch.

 

Wij zijn ontzettend trots dat onze fokkerij zo'n grote impact heeft op de hengsten van deze tijd en hopen dit succes door te zetten met de hengsten van nu! Onze felicitaties gaan uit naar alle fokkers en eigenaren van de doorverwezen hengsten!