Gunner KS

2017:
De fraaie en correcte proef van Dana van Lierop en de KWPN-goedgekeurde hengst Gunner KS leverde in Kronenberg 80 punten op. Daarmee mocht het duo zich opstellen als winnaar van de klasse Z van de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie. “De hengst valt op met zijn kracht en macht in beweging, en maakt zeker in galop veel sprong en zelfhouding”, licht jurylid Karin Retera toe.

Op het W.K. in Ermelo waren Gunner KS en Dana van Lierop de 2e beste nederlanders en eindigde op een fantastisch 7e plaats in de Finale met een 8.2 voor de stap, een 8.7 voor de draf en een 9.0 voor de galop. Een fantastische prestatie! 

2016:
Gunner KS werd met Dana van Lierop geselecteerd voor het WK jonge paarden en behaalde tijdens de selecties meerdere keren scores boven de 80%. Ook in de hengstencompetitie voor 4-jarige dressuurhengsten 2015/2016 lieten ze zich van hun beste kant zien met scores boven de 80 punten en meermaals een 8.5 voor zijn sterke galop en draf met een prachtig voorbeen. Gunner KS is een groot en sterk gebouwde hengst die, wanneer hij de tijd krijgt, kan uitgroeien tot een mooi en imponerend dressuurpaard.

Gunner KS toonde in 2016 een collectie goed ontwikkelde, goed gemodelleerde dressuurveulens met veel uitstraling in de voorhand.

Afstamming:
Gunner KS is een zoon van de Duitse topvererver Belissimo M, die ook vader is van het Grand Prix-dressuurtalent Bella Rose onder Isabel Werth. Zijn moeder is de ster, PROK en sport merrie Ronnevanck, een dochter van Vincent. Ronnevanck bracht in combinatie met Royal Dance een PSG/Intermediaire I dressuurpaard. Grootmoeder Lonnevanck voert de predikaten keur, preferent, prestatie en sport (dr). Zij is een dochter van de invloedrijke Donnerhall. Lonnevanck bracht van Kostolany, de KWPN hengst Polansky die in de LT is uitgebracht alsmede een LT van Munchhausen en Z2 paarden van Sandro Hit en Munchhausen. Daarna vervolgt deze merrielijn met de ster preferente prestatiemerrie Fanbonnevanck, een dochter van Ulft. Zij bracht dressuurpaarden van Upper-Class (Z1), Freestyle (Z1), Polansky (Z1), Donnerhall (LT) en Donnerschlag (LT). Daarna komt de stermerrie Bonnevanck, een dochter van Roemer uit de ster preferente merrie Sonnevanck (v.Liguster) waarna de keur preferente merrie Wonnevanck volgt, een dochter van de Hannoveraanse Eclatant.

KWPN onderzoeksrapport 2014:
Gunner KS is een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is goed van ruimte. De draf is goed van ruimte. De galop is bergop en goed van ruimte. Gunner KS beweegt met een ruim voldoende tot goede souplesse, zeer veel houding en een goede balans. Als dressuurpaard heeft Gunner KS veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Fokadvies op basis van verrichtingsonderzoek en getoonde veulens:
Gunner KS kan formaat en front toevoegen en bijdragen bij het verruimen van de bloedspreiding in de dressuurpaardenfokkerij. Merries moeten beschikken over een actief en krachtig ondertredend achterbeen.

Fokker
KS Horses
Oude Zanddijk 8
4451 NV Heinkenszand
Kleur
Vos
Geboortedatum
2011
Stokmaat
1.72 m
Goedgekeurd voor
KWPN
Oldenburg
Dekgeld gust
Op aanvraag
Dekgeld gust
Op aanvraag
Dekgeld gust
Op aanvraag
Overige informatie

Genoom 100
WFFS-vrij

KWPN Onderzoeksrapport:

Stap: 8.0
Draf: 7.0
Galop: 8.5
Souplesse: 8.0
Houding en Balans: 8.0
Rijdbaarheid en instelling: 8.0
Aanleg als dressuurpaard: 8.0

Totaal: 79.0

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...