Henkie

Veulenkampioen

Kampioen KWPN Hengstenkeuring

Verrichtingskampioen Gelderse paarden

Zeer lovend afstammelingenrapport

2019

  • 6e plaats kwalificatieproef WK Young Dressage Horses voor 7-jarige dressuurpaarden.
  • Finale 8e plaats WK Young Dressage Horses Ermelo voor 7-jarige dressuurpaarden.

2018

  • 2e plaats kwalificatieproef WK Young Dressage Horses voor 6-jarige dressuurpaarden.
  • Finale 8e plaats WK Young Dressage Horses Ermelo voor 6-jarige dressuurpaarden.

2017
Op het W.K. in Ermelo was Henkie met een 6e plaats in de Finale het beste Nederlandse paard bij de 5-jarige dressuurpaarden

  • 2e plaats Hengstencompetitie klasse M Zuidbroek
  • Winnaar Hengstencompetitie klasse M Kronenberg
  • Winnaar meerdere selecties W.K. traject 

Ook Adelinde spreekt met ontzag over Henkie; "Voor mij is Henkie een écht dressuurpaard en dat heeft hij afgelopen jaren ook al bewezen tijdens het WK en de KWPN-Hengstencompetitie. Het gevoel dat hij geeft is echt waanzinnig. Henkie heeft zó veel power, lossigheid en schakelvermogen. 

Henkie kan een vernieuwing zijn in onze moderne dressuurpaardenfokkerij en vererft zonder uitzondering een heel mooi voorbeen. Dit werd ook bevestigd door de Hengstenkeuringscommissie van het Gelders paard: de draf wordt met een goede houding, souplesse en balans getoond met een goede voorbeentechniek en goede schoudervrijheid. De galop is ruim voldoende tot goed van kracht, ruimte en souplesse.

KWPN-bericht na overwinning Hengstencompeitie Kronenberg:
Zijn vaste amazone Adelinde Cornelissen over Henkie: “Er is eigenlijk niets dat ik aan hem zou willen veranderen”, reageert amazone Adelinde Cornelissen enthousiast na haar zege in de klasse M van de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie met de overtuigende Alexandro P-zoon Henkie.
Juryvoorzitter Karin Retera gaf na afloop van de winnende proef aan dat zij en collega-jurylid Arie Hamoen net als het publiek, hadden genoten van het overtuigende optreden van Adelinde Cornelissen en de KWPN-goedgekeurde Gelderse hengst Henkie (Alexandro P uit Beaujamanda ster van Upperville, fokker Gait Hekkert). Met een 9,5 voor de stap, 8,5-en voor de draf, galop en aanleg en een 9 voor de harmonie kwam het duo uit op 88 punten, waarmee ze net als vorig jaar de competitiewedstrijd in De Peelbergen konden winnen. “Wat een mooie, constante proef! Henkie werd fijn, actief voorgesteld, heeft een goede stille aanleuning en heeft van nature al veel zelfhouding. Zijn stap is fenomenaal, met heel veel lichaamsgebruik, ruimte en een resoluut gebruik van het achterbeen. In draf gaat Henkie mooi gedragen en de overgangen worden telkens heel goed uitgevoerd. Ook in galop valt zijn natuurlijke aanleg voor verzameling op en hij vormt met Adelinde een heel harmonieuze combinatie”, lichtte voorzitter Karin Retera toe.

2016
Henkie was in 2016 dé sensatie onder Adelinde Cornelissen in Ermelo tijdens het WK voor jonge paarden. Met veel kracht en souplesse ging hij door de baan en behaalde maar liefst een score van 91% met een 9.5 voor stap, 9.0 draf, 9.5 galop en 9.0 voor aanleg als dressuurpaard. Dit herhaalde hij tijdens de hengstencompetitie in de Peelbergen met een score van maar liefst 93%. Ook hier spraken de juryleden superlatieven over de Alexandro P zoon en kenden hem driemaal een 9.5 voor zijn basisgangen toe, evenals voor zijn aanleg als dressuurpaard. "Een indrukwekkende verrichting. Wat een allure, wat een lossigheid en wat kan hij al goed schakelen. Echt heel goed!", sprak Mariette Sanders.

Ook Adelinde spreekt met ontzag over Henkie; "Voor mij is Henkie een écht dressuurpaard en dat heeft hij van de zomer ook al bewezen tijdens het WK bij de vierjarige dressuurhengsten. Het gevoel dat hij geeft is echt waanzinnig. Henkie heeft zó veel power, lossigheid en schakelvermogen. Hij kan klein, hij kan groot, je hoeft maar op een knopje te drukken en hij doet het. Henkie is iedere dag hetzelfde en het is iedere dag opnieuw genieten."

Henkie kan een vernieuwing zijn in onze moderne dressuurpaardenfokkerij en vererft zonder uitzondering een heel mooi voorbeen. Dit werd ook bevestigd door de Hengstenkeuringscommissie van het Gelders paard: de draf wordt met een goede houding, souplesse en balans getoond met een goede voorbeentechniek en goede schoudervrijheid. De galop is ruim voldoende tot goed van kracht, ruimte en souplesse.

Officieel KWPN-Onderzoekrapport 2015:
Henkie is een eerlijke betrouwbare hengst met een goede instelling. De hengst heeft een goede bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken.
Dressuur
De stap is zuiver, actief en zeer goed van ruimte. De draf heeft een goede ruimte, is ruim voldoende gedragen waarbij het achterbeen iets sneller zou mogen zijn. De galop is zeer goed van ruimte met een goede balans en goede afdruk. Henkie beweegt met een goede souplesse. Henkie heeft als Gelders paard zeer veel aanleg voor dressuur en geeft zijn ruiter een goed gevoel.
Springen
Henkie springt met ruim voldoende tot goede reflexen, ruim voldoende techniek en maakt achter de sprong ruim voldoende tot goed af. De hengst lijkt voorzichtig en toont ruim voldoende vermogen en ruim voldoende inzet. Henkie heeft als Gelders paard ruim voldoende tot een goede aanleg voor springen en geeft zijn ruiter een ruim voldoende tot goed gevoel.
Aangespannen
In het aangespannen werk beschikt Henkie over ruim voldoende bereidheid tot werken. Hij heeft ruim voldoende looplust. Henkie was in het begin van het onderzoek snel gespannen. Gedurende het onderzoek is dit verbeterd. De stap is zuiver, actief en zeer goed van ruimte. De draf is zeer goed van ruimte, kracht en souplesse. De galop is goed van ruimte, kracht, balans en souplesse. De hengst is goed wendbaar met een goede houding. Het algeheel beeld als aangespannen paard is goed.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

KWPN-Fokadvies:
Henkie kan de basisgangen verbeteren, met name wat betreft het voorbeengebruik en de schoudervrijheid.

Fokker
Fam. H.G. Hekkert
Elshofweg 8a
8131 RS Wijhe
Kleur
Bruin
Geboortedatum
2012
Stokhoogte
1.68 m
Familie
fokfamilie 1959
Goedgekeurd voor
KWPN
Oldenburg
Dekgeld gust
€ 250,-
Dekgeld toeslag
€ 750,-
Dekgeld totaal
€ 1.000,-
Sperma beschikbaar
Vers
Overige informatie

WFFS-vrij

KWPN Onderzoeksrapport:

Stap: 9.0
Draf: 8.5
Galop: 9.0
Houding: 8.0
Aanleg als dressuurpaard: 8.5 

Reflexen: 7.5
Vermogen: 7.5
Aanleg als springpaard: 7.5

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...