Henkie

2020 was ook voor Henkie en Adelinde Cornelissen een jaar van training en geen wedstrijden. Vanaf zijn jonge loopbaan is Henkie al zeer succesvol geweest. Afgelopen jaar heeft Adelinde veel aandacht besteedt aan het schakelvermogen en de basisgangen van Henkie. Hij lijkt nu nog meer te kunnen sluiten en de planning is om deze zomer in de Prix St. Georges te starten. Adelinde heeft veel verwachting van hem richting de grote sport en we zijn al jaren trots op deze goed presterende combinatie. 

Veulenkampioen

Kampioen KWPN Hengstenkeuring

Verrichtingskampioen Gelderse paarden

Zeer lovend afstammelingenrapport

2019

  • 6e plaats kwalificatieproef WK Young Dressage Horses voor 7-jarige dressuurpaarden.
  • Finale 8e plaats WK Young Dressage Horses Ermelo voor 7-jarige dressuurpaarden.

2018

  • 2e plaats kwalificatieproef WK Young Dressage Horses voor 6-jarige dressuurpaarden.
  • Finale 8e plaats WK Young Dressage Horses Ermelo voor 6-jarige dressuurpaarden.

2017
Op het W.K. in Ermelo was Henkie met een 6e plaats in de Finale het beste Nederlandse paard bij de 5-jarige dressuurpaarden

  • 2e plaats Hengstencompetitie klasse M Zuidbroek
  • Winnaar Hengstencompetitie klasse M Kronenberg
  • Winnaar meerdere selecties W.K. traject 

KWPN-bericht na overwinning Hengstencompeitie Kronenberg:
Zijn vaste amazone Adelinde Cornelissen over Henkie: “Er is eigenlijk niets dat ik aan hem zou willen veranderen”, reageert amazone Adelinde Cornelissen enthousiast na haar zege in de klasse M van de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie met de overtuigende Alexandro P-zoon Henkie.

Juryvoorzitter Karin Retera gaf na afloop van de winnende proef aan dat zij en collega-jurylid Arie Hamoen net als het publiek, hadden genoten van het overtuigende optreden van Adelinde Cornelissen en de KWPN-goedgekeurde Gelderse hengst Henkie (Alexandro P uit Beaujamanda ster van Upperville, fokker Gait Hekkert). Met een 9,5 voor de stap, 8,5-en voor de draf, galop en aanleg en een 9 voor de harmonie kwam het duo uit op 88 punten, waarmee ze net als vorig jaar de competitiewedstrijd in De Peelbergen konden winnen. “Wat een mooie, constante proef! Henkie werd fijn, actief voorgesteld, heeft een goede stille aanleuning en heeft van nature al veel zelfhouding. Zijn stap is fenomenaal, met heel veel lichaamsgebruik, ruimte en een resoluut gebruik van het achterbeen. In draf gaat Henkie mooi gedragen en de overgangen worden telkens heel goed uitgevoerd. Ook in galop valt zijn natuurlijke aanleg voor verzameling op en hij vormt met Adelinde een heel harmonieuze combinatie”, lichtte voorzitter Karin Retera toe.

Ook Adelinde spreekt met ontzag over Henkie; "Voor mij is Henkie een écht dressuurpaard en dat heeft hij afgelopen jaren ook al bewezen tijdens het WK en de KWPN-Hengstencompetitie. Het gevoel dat hij geeft is echt waanzinnig. Henkie heeft zó veel power, lossigheid en schakelvermogen. 

2016
Henkie was in 2016 dé sensatie onder Adelinde Cornelissen in Ermelo tijdens het WK voor jonge paarden. Met veel kracht en souplesse ging hij door de baan en behaalde maar liefst een score van 91% met een 9.5 voor stap, 9.0 draf, 9.5 galop en 9.0 voor aanleg als dressuurpaard. Dit herhaalde hij tijdens de hengstencompetitie in de Peelbergen met een score van maar liefst 93%. Ook hier spraken de juryleden superlatieven over de Alexandro P zoon en kenden hem driemaal een 9.5 voor zijn basisgangen toe, evenals voor zijn aanleg als dressuurpaard. "Een indrukwekkende verrichting. Wat een allure, wat een lossigheid en wat kan hij al goed schakelen. Echt heel goed!", sprak Mariette Sanders.

KWPN-Fokadvies:
Henkie kan de basisgangen verbeteren, met name wat betreft het voorbeengebruik en de schoudervrijheid.

Henkie kan een vernieuwing zijn in onze moderne dressuurpaardenfokkerij en vererft zonder uitzondering een heel mooi voorbeen. Dit werd ook bevestigd door de Hengstenkeuringscommissie van het Gelders paard: de draf wordt met een goede houding, souplesse en balans getoond met een goede voorbeentechniek en goede schoudervrijheid. De galop is ruim voldoende tot goed van kracht, ruimte en souplesse.

Fokker
Fam. H.G. Hekkert
Elshofweg 8a
8131 RS Wijhe
Kleur
Bruin
Geboortedatum
2012
Stokmaat
1.68 m
Familie
fokfamilie 1959
Goedgekeurd voor
KWPN
Oldenburg
Dekgeld gust
€ 300,-
Dekgeld toeslag
€ 700,-
Dekgeld totaal
€ 1.000,-
Sperma beschikbaar
Vers / Diepvries
Overige informatie

WFFS-vrij

KWPN Onderzoeksrapport:

Stap: 9.0
Draf: 8.5
Galop: 9.0
Houding: 8.0
Aanleg als dressuurpaard: 8.5 

Reflexen: 7.5
Vermogen: 7.5
Aanleg als springpaard: 7.5

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...