Hermès

Net zo exclusief als het topmerk uit Parijs: chique, gewild en luxueus in beweging

2020

 • Winned Intermédiaire I-debuut met 71.69%
 • 3e pl. VHO-Trofee met 73.30%

2019

 • Geselecteerd VHO-Trofee Ermelo
 • 4e pl. Prix St Georges Uden 72.80%
 • 4e pl. Prix St Georges Liempde 71.99%
 • Winnaar debuut Prix St Georges Ammerzoden72.13%
 • Winnaar Finale Hengstencompetitie Den Bosch met 88 punten

Hermès en Dinja van Liere wederom zeer succesvol in 2018:

 • Winnaar Hengstencompetitie 6-7 jarige dressuurpaarden Zuidbroek
 • Winnaar Hengstencompetitie 6-7 jarige dressuurpaarden Ermelo
 • Winnaar Hengstencompetitie 6-7 jarige dressuurpaarden De Peelbergen
 • Brons op het WK in Ermelo voor 6-jarige dressuurpaarden
 • Mei & Juni zeer sterk in de voorrondes WK-Ermelo
 • Reservekampioen 5-jarige dressuurpaarden Den Bosch
 • Reservekampioen Finale Subli Cup 5-jarige dressuurpaarden Jumping Amsterdam

Hermès en Dinja van Liere waren zeer succesvol in 2017

 • Reservekampioen halve Finale Subli Cup 5-jarige dressuurpaarden
 • 3e plaats Hengstencompeitie Kronenberg 2017
 • Winnaar Subli-Cup Berkel-Enschot
 • Finale Pavo Cup 4e plaats
 • Halve Finale 85.8 en Finale 86.6 pnt 

Uit zijn eerste hele kleine jaargang de hengst Hey Henkie in Duitsland goedgekeurd, een hengst aangewezen voor de 2e bezichting van het KWPN en een hengst geselecteerd voor de 3e fase van het BWP. Uit 12 veulens, waarvan 5 hengstveulens is dit uitzonderlijk goed! Daarnaast liep zijn dochter Lastrella mv. Zhivago afgelopen winter onder Renate van Uytert - van Vliet naar een IBOP-score van 85.5 punt. De door fam. de Zeeuw van Heuckelum uit Gellicum gefokte merrie kreeg op de stamboekkeuring ook al 85 punten voor exterieur en beweging.

2016
Hermès ontwikkelt zich zeer goed als fokhengst, gezien zijn eerste kleine groep veulens die in 2016 geboren zijn, zij hebben zonder uitzondering veel rasuitstraling. De KWPN dressuurjury was ook zeer enthousiast over zijn collectie veulens afgelopen zomer in Ermelo. Juryvoorzitter Bert Rutten: "De veulens van Hermès vallen op door hun lichtvoetigheid. Ze hebben een mooi dressuurmodel en bewegen opwaarts met ruim voldoende ruimte." Ook het publiek en de pers waren aangenaam verrast.

Bericht Horses: Als de hengst die het meeste toe kan voegen zou de Easy Game-zoon Hèrmes aangemerkt kunnen worden. Uit zijn jaargang van slechts negen veulens werden er zeven getoond in Ermelo. Zijn veulens vielen op door hun lichtvoetigheid en meerdere malen leek hij sterk verbeterd te hebben op de merrie.

Hermès is ook zeer interessant gefokt met veel Trakehnerbloed via Easy Game, zoon van onze tophengst Gribaldi, vervolgens de Keurhengsten Flemmingh en Jazz en daarachter de sterk verervende Trakehnerhengsten Chronos en Doruto.

Hermès liep tijdens zijn wedstrijddebuut bij de Pavo Cup in Ermelo voor 4-jarige dressuurpaarden naar een prachtige score van 83 punten. In de hengstencompetitie 2016/2017 presteerde Hermès heel constant onder zijn amazone Dinja van Liere. Wij verwachten met Hermès heel ver te komen in de sport. Hij heeft hardheid, 'Go' en het talent om te kunnen sluiten en dit in combinatie met een goede opleiding maakt hem zeer interessant voor de toekomstige topsport.

Afstamming:
Hermès is de eerste KWPN goedgekeurde zoon van Easy Game, een Trakehner hengst van Gribaldi uit de zeer goed fokkende topmerrie Evita (v.Schwadroneur). De moeder van Hermès is de goed geteste merrie Bukkie, een keurmerrie van Flemmingh. Grootmoeder Ukkie is een elite preferente merrie van Jazz. Twee volle broers van Ukkie lopen Intermediair I en Middentour. Daarna vervolgt de stam met Janny, een preferente dochter van de Trakehnerhengst Chronos en een prestatiemerrie van de bewezen vererver Doruto.

Officeel KWPN-Onderzoekrapport 2015:
Hermès is een eerlijke, snel op zijn omgeving afgeleide hengst met een ruim voldoende instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich ruim voldoende bewerken. De stap is zuiver en goed van ruimte. De draf is voldoende krachtig, lichtvoetig, goed in balans, en ruim voldoende van ruimte. De galop is lichtvoetig,ruim en gedragen. Als dressuurpaard heeft Hermès veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Exterieur:
Hermès is goed ontwikkelde hengst die ruim voldoende in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is sprekend. De nek is goed van lengte en een lichte hoofd hals verbinding. De hals is goed van vorm, lengte en bespiering. De schoft is goed van ontwikkeling en voldoende van lengte. De schouder is goed van lengte en ligging. De rug is goed van lengte. De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten. De croupe is goed van ligging en bespiering maar zou iets meer lengte moeten hebben. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld. Het achterbeen is een fractie steil. De voorkoten zijn goed van lengte en correct gesteld. Het fundament is goed van ontwikkeling en straalt kwaliteit uit. De voeten zijn goed van ontwikkeling en vorm.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

KWPN-Fokadvies:
Hermès kan bloed en lichtvoetigheid toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij. 

Fokker
Fam. A. Gijsbers
Dintherseweg 40
5472 LG Loosbroek
Kleur
Bruin
Geboortedatum
2012
Stokhoogte
1.73 m
Familie
fokfamilie 1872
Goedgekeurd voor

KWPN

 

Dekgeld gust
€ 250,-
Dekgeld toeslag
€ 750,-
Dekgeld totaal
€ 1.000,-
Sperma beschikbaar
Vers
Overige informatie

Genoom 101
WFFS-vrij
Vosfactor vrij

KWPN Onderzoeksrapport:

Stap: 8.0
Draf: 7.5
Galop: 8.0
Souplesse: 8.0
Houding en balans: 8.0
Rijdbaarheid en instelling: 7.5
Aanleg als dressuurpaard: 8.0

Totaal: 78.5

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...