High Five U.S.

High Five U.S. zorgde met zijn nakomelingen voor een prachtige presentatie tijdens de 1e bezichting in Ermelo. Van de 5 voorgestelde zonen mochten er 4 door naar de 2e bezichting in Den Bosch. Het zijn mooie opwaartse modellen die er sterk overheen liepen. Een geweldige prestatie! Zijn zoon Lamborhini, High Five U.S. x Olivi, is deze winter goedgekeurd op de Hengstenkeuring in Redefin voor het Mecklenburg stamboek.

2017
Ook in 2017 maakte de High Five's weer een goede indruk. Kampioen van Gelderland werd het hengstveulen Morricone UTV mv. Bordeaux gefokt door ons en Anita Taal-Vlas uit Hengelo. De 2e High Five US werd als derde geplaatst, het merrieveulen Madelief T mv. Krack C van fokker Henk Tuss. Wederom werden er op diverse veulenveilingen de High-Five U.S.-nakomelingen goed verkocht o.a. Magnum mv. Gribaldi gefokt door Fam. van Mook, die verhuisde op de E.D.S.-zomereditie voor 14.000 euro naar Brazilië.

2016
In 2016 zijn de eerste veulens geboren van deze sterk bewegende hengst. Wat gelijk opviel is dat de veulens veel houding maken en met zeer veel kracht lopen. Dit viel ook op bij de fokkers, wat resulteerde dat hij in 2016 goed gebruikt werd. Op de EDS zomereditie werd de fantastisch bewegende Lamborghini mv. Olivi gefokt door Chr. de Feijter-Seydlitz verkocht voor een bedrag van €16.000,- en de krachtpatser Lady Killer mv. Ronaldo gefokt door Fam. van Mook voor €15.000,-. Henk Tüss uit Groesbeek fokte een absoluut droomveulen van High Five U.S. uit een Krack C x Gribaldi moeder. In zijn afstammelingenrapportage staat o.a.; High Five U.S. toonde een uniforme collectie goed ontwikkelde veulens die goed in het rechthoeksmodel staan. De veulens hebben ruim voldoende uitstraling. Bij de thuis gescoorde veulens is de draf en galop goed van ruimte met veel souplesse waarbij het achterbeen goed tot dragen komt.

High Five U.S. is een zoon van onze imponerend bewegende Charmeur. Deze hengst komt uit een sterke moederlijn waarvan producten zowel in de sport als op keuringen vaak hoog geplaatst staan. De moeder is Vurona, een Elite, preferente, sport (dr.) merrie van Negro. Zelf is Vurona Z2 geklasseerd. Ook is zij de moeder van de in Denemarken goedgekeurde First Choice (v. Jazz). Uit zijn stam komen vele goede sport- en keuringspaarden.

Officieel KWPN-Onderzoeksrapport 2015:
High Five U.S. is een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is zuiver en goed van ruimte en souplesse. De draf is goed in balans, makkelijk en ruim. De galop is krachtig, ruim en gedragen. High Five U.S. beweegt met een goede souplesse, een goede houding en veel balans. Als dressuurpaard heeft High Five U.S. veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel. High Five U.S. kan maat, formaat en houding toevoegen aan de fokkerij.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

KWPN-Fokadvies:
High Five U.S. kan maat, formaat en houding toevoegen aan de fokkerij. Merries dienen over voldoende bloed te beschikken.

Fokker
Fam. Feijter Seydlitz
Doorndijk 1
4571 SP Axel
Kleur
Bruin
Geboortedatum
2012
Stokhoogte
1.71 m
Familie
Merrielijn 213, fokfamilie 425
Goedgekeurd voor
KWPN
Oldenburg
Mecklenburg
Dekgeld gust
€ 250,-
Dekgeld drachtig
€ 750,-
Dekgeld totaal
€ 1.000,-
Sperma beschikbaar
Vers
Overige informatie

Genoom 100

WFFS-vrij

KWPN Onderzoeksrapport:

Stap: 8.0
Draf: 8.0
Galop: 8.5
Souplesse: 8.0
Houding en balans: 8.0
Rijdbaarheid en instelling: 8.0
Aanleg als dressuurpaard: 8.0

Totaal: 81.0

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...