High Five U.S.

Onze KWPN-goedgekeurde hengst High Five U.S. is voor het seizoen 2021 verhuurd aan Hans en Corneli Goedhart in Middelburg. Zij runnen daar hun Hengstenhouderij Stal Groot Prooyen. "Wij hebben met onze Arabo-Friese hengsten al vele jaren ervaring in de fokkerij. Nu met High Five U.S. en Kenzo U.S. als eerste KWPN-hengsten kunnen wij ook de warmbloedfokkerij van dienst zijn, aldus Hans Goedhart. 

2019/2020
High Five U.S. geeft duidelijk zijn kwaliteiten door aan zijn nakomelingen. Dat hebben we afgelopen jaren wel gezien op de landelijke Stamboekkeuringen en Nationale Veulenkeuring. Nationaal veulenkampioen werd Oristo, gefokt door Appie Dijkstra uit Opende. Moedersvader van Oristo is ook nog eens een afstammeling van onze hengst Vivaldi. Juryvoorzitter Marian Dorresteijn over Oristo; 'Een goed ontwikkeld hengstveulen die mooi naar boven loopt en veel afdruk toonde in draf en galop". De complete merrie Lush mv. Ampère van A. van Tilborg had de hoogste bovenbalk met 85/85 punten op de stamboekkeuring in Houten. Onze merrie Little Diva mv. Gribaldi was één van de topmerries in Velddriel met een score van 80/85 punten.

Winter 2018/2019
High Five U.S. zorgde met zijn nakomelingen voor een prachtige presentatie tijdens de 1e bezichtiging in Ermelo. Van de 5 voorgestelde zonen mochten er 4 door naar de 2e bezichtiging in Den Bosch. Het zijn mooie opwaartse modellen die er sterk overheen lopen. Een geweldige prestatie! Zijn zoon Lamborghini, High Five U.S. x Olivi, is aangewezen voor het Verrichtingsonderzoek en goedgekeurd voor het Mecklenburg stamboek.

2017
Ook in 2017 maakte de High Five's weer een goede indruk. Kampioen van Gelderland werd het hengstveulen Morricone UTV mv. Bordeaux gefokt door ons en Anita Taal-Vlas uit Hengelo. De 2e High Five US werd als derde geplaatst, het merrieveulen Madelief T mv. Krack C van fokker Henk Tuss. Wederom werden er op diverse veulenveilingen de High-Five U.S.-nakomelingen goed verkocht o.a. Magnum mv. Gribaldi gefokt door Fam. van Mook, die verhuisde op de E.D.S.-zomereditie voor 14.000 euro naar Brazilië.

2016
In 2016 zijn de eerste veulens geboren van deze sterk bewegende hengst. Wat gelijk opviel is dat de veulens veel houding maken en met zeer veel kracht lopen. Dit viel ook op bij de fokkers, wat resulteerde dat hij in 2016 goed gebruikt werd. Op de EDS zomereditie werd de fantastisch bewegende Lamborghini mv. Olivi gefokt door Chr. de Feijter-Seydlitz verkocht voor een bedrag van €16.000,- en de krachtpatser Lady Killer mv. Ronaldo gefokt door Fam. van Mook voor €15.000,-. Henk Tüss uit Groesbeek fokte een absoluut droomveulen van High Five U.S. uit een Krack C x Gribaldi moeder. In zijn afstammelingenrapportage staat o.a.; High Five U.S. toonde een uniforme collectie goed ontwikkelde veulens die goed in het rechthoeksmodel staan. De veulens hebben ruim voldoende uitstraling. Bij de thuis gescoorde veulens is de draf en galop goed van ruimte met veel souplesse waarbij het achterbeen goed tot dragen komt.

High Five U.S. is een zoon van onze imponerend bewegende Charmeur. Deze hengst komt uit een sterke moederlijn waarvan producten zowel in de sport als op keuringen vaak hoog geplaatst staan. De moeder is Vurona, een Elite, preferente, sport (dr.) merrie van Negro. Zelf is Vurona Z2 geklasseerd. Ook is zij de moeder van de in Denemarken goedgekeurde First Choice (v. Jazz). Uit zijn stam komen vele goede sport- en keuringspaarden.

Officieel KWPN-Onderzoeksrapport 2015:
High Five U.S. is een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is zuiver en goed van ruimte en souplesse. De draf is goed in balans, makkelijk en ruim. De galop is krachtig, ruim en gedragen. High Five U.S. beweegt met een goede souplesse, een goede houding en veel balans. Als dressuurpaard heeft High Five U.S. veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel. High Five U.S. kan maat, formaat en houding toevoegen aan de fokkerij.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

KWPN-Fokadvies:
High Five U.S. kan maat, formaat en houding toevoegen aan de fokkerij. Merries dienen over voldoende bloed te beschikken.

Fokker
Fam. Feijter Seydlitz
Doorndijk 1
4571 SP Axel
Kleur
Bruin
Geboortedatum
2012
Stokmaat
1.71 m
Familie
Merrielijn 213, fokfamilie 425
Goedgekeurd voor
KWPN
Oldenburg
Mecklenburg
Dekgeld gust
€ 1.000,-
Dekgeld toeslag
€ 0,-
Dekgeld totaal
€ 1.000,-
Sperma beschikbaar
Diepvries
Overige informatie

Genoom 100
WFFS-vrij

KWPN Onderzoeksrapport:

Stap: 8.0
Draf: 8.0
Galop: 8.5
Souplesse: 8.0
Houding en balans: 8.0
Rijdbaarheid en instelling: 8.0
Aanleg als dressuurpaard: 8.0

Totaal: 81.0

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...