Illusion

2020 Winnaar dagwedstrijd H.K. Den Bosch klasse Z/ZZ onder Rob Heijligers

2019 Gekwalificeerd voor het W.K. Lanaken 6-jarige springpaarden

Illusion CL toonde in 2019 een collectie mooie aansprekende, rijtypische veulens die ruim voldoende zijn ontwikkeld en ruim voldoende in het rechthoeksmodel staan. De hals is goed van lengte, vorm en bespiering. De rug is goed van lengte en bespiering. De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten. Het voorbeen is correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De stap is correct en ruim voldoende van ruimte en souplesse. De veulens van Illusion draven met ruim voldoende tot goede ruimte en souplesse. Sommige veulens waren in galop gespannen wat ten koste gaat van de souplesse. Er waren ook veulens die met een goede houding, opwaarts en met ruimte en balans galoppeerden.

2018:
Illusion CL en Sanne van Gendt hebben afgelopen jaar zeer constant gepresteerd in de klasse M. Op vele wedstijden reden ze een mooi en strak rondje. Illusion springt op een gemakkelijke manier met zeer veel reflexen en lijkt veel toekomst te hebben in de sport.

2017/2018:
Illusion en Sanne van Gendt hebben goed gepresteerd in de hengstencompetitie 2017/2018. Met een dubbele nulronde in Kronenberg en Zuidbroek stonden ze al hoog in het klassement richting de finale voor de 4-jarige springpaarden. In Den Bosch kwam er weer een nulronde bij en dat leverde in de eindstand een gedeelde 3e plaats op in een sterk deelnemersveld van maar liefst 21 KWPN-goedgekeurde hengsten. Illusion springt met veel techniek, scope en heeft een mooie sprongafloop.

De vader van Illusion is de in 2017 keur verklaarde springcrack Arezzo VDL, zoon van de olympische springhengst Chin Chin. De hoge verwachtingen uit het verrichtingsonderzoek heeft Arezzo VDL ruimschoots waargemaakt in zowel sport als fokkerij. Met het winnen van de Grote Prijs op de KWPN hengstenkeuring 2017 onder Jur Vrieling sloot hij een succesvolle sportcarrière op een schitterende wijze af. Ukato, die met Willem Greve vele prijzen won op Grand Prix niveau maar helaas relatief jong overleed, is als zoon van topvererver Stakkato een interessante toevoeging in de pedigree. Deze wordt gecompleteerd door de Darco-zoon Fedor, die eveneens op het hoogste niveau sprong. Illusion was in 2016 vijfde in de kampioenskeuring op de KWPN hengstenkeuring in 's-Hertogenbosch. Een nog jonge volle broer van Illusion springt op 1.30m niveau.

Officieel KWPN onderzoeksrapport 2016:
Illusion is een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is voldoende van ruimte. De draf is voldoende van ruimte en souplesse. De galop is ruim voldoende krachtig en goed van ruimte en souplesse. In beweging heeft de hengst een goede houding en ruim voldoende balans. De hengst springt met goede reflexen, een ruimvoldoende tot goede beentechniek en ruimvoldoende lichaamsgebruik. Illusion lijkt voorzichtig en toont ruim voldoende tot veel vermogen. Als springpaard heeft Illusion ruim voldoende tot veel aanleg en geeft zijn ruiter een ruim voldoende gevoel.

Exterieur:
Illusion is een ruim voldoende tot goed ontwikkelde, rijtypische hengst die goed in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is sprekend. De nek is ruim voldoende tot goed van lengte met een iets zware hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm, ruim voldoende tot goed van lengte en goed van bespiering. De schouder is goed van lengte en goed van ligging. De schoft is ruim voldoende tot goed ontwikkeld en goed van lengte. De rug is goed van lengte en voldoende van bespiering. De lendenen zijn goed van lengte, ruim voldoende aangesloten en ruim voldoende bespierd. De croupe is goed van ligging en ruim voldoende tot goed van lengte en ruim voldoende bespierd. De broekspier is ruim voldoende van lengte. Het voorbeen is correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De koten zijn goed van lengte en een fractie week gesteld. Het fundament is ruim voldoende tot goed ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed van vorm, goed ontwikkeld en goed van kwaliteit. De verzenen zijn correct ontwikkeld.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Fok/aanparingsadvies:
Illusion kan het model, de reflexen en instelling verbeteren in de springpaardenfokkerij.

Fokker
W. Uenk
Koningin Emmastraat 8
7391 DK Twello
Kleur
Donkerbruin
Geboortedatum
2013
Stokmaat
1.67 m
Familie
Merrielijn 110, fokfamilie 708
Goedgekeurd voor

KWPN

Dekgeld gust
Op aanvraag
Dekgeld gust
Op aanvraag
Dekgeld gust
Op aanvraag
Overige informatie

Genoom 107

WFFS-vrij

KWPN Onderzoeksrapport:

Galop: 8.0
Reflexen: 8.0
Techniek: 7.5
Vermogen: 7.5
Rijdbaarheid: 8.0
Instelling: 8.0
Aanleg als springpaard: 7.5

Totaal: 78.0

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...