Incognito

Tijdens de KWPN-Hengstenkeuring 2023 lieten onze hengst Incognito en Hans Peter Minderhoud een prachtige Kür op Muziek zien en werden reservekampioen van de VHO-Trofee met een score van 77.63%

Incognito heeft in het begin van 2023 ook een sterke start gemaakt met zijn fokkerij. Bij de IBOP in Exloo kwam een heel opvallend paard naar voren, O-Minka, Incognito x Governor, die met een 9.5 voor de draf en een 9.0 voor houding & balans op een prachtige score van 86.5 punten uitkwam. Fokker van deze topmerrie is T. Postma uit Munein en in eigendom van onze collega Stal Brouwer uit Gieten.

2022:

  • Kampioen Dressuur Subtop Meerdaagse Tolbert
  • 2e dag, winnaar Prix St. Georges met een score van 76.32%
  • 1e dag, winnaar Prix St. Georges met een score van 73.60%
  • Winnend Lichte Tour-debuut met een score van maar liefst 75.441%  

Incognito heeft de laatste jaren zijn visitekaartje afgegeven in sport en fokkerij. Op de KWPN-Hengstenkeuring 2021 heeft onze hengst Incognito die we samen met Gebr. Brouwer hebben een goede indruk gemaakt met zijn fokkerij. Tijdens de voorkeuring werden 5 goede hengsten van hem gepresenteerd. Mooie modellen met ras, veel front en een goede lichtvoetige bewegingsafloop met een zeer mooi voorbeen. Aangewezen voor de 2e Bezichtiging, Newt de Incognito x Krack C x Ferro gefokt door Gerrit en Anne Marie van Esterik uit Ochten en Nachtwacht de Incognito x Everdale x Scandic gefokt door Hennie van de Bighelaar uit Velddriel. De prachtige en sterk bewegende Nachtwacht werd tijdens de hoofdkeuring in Ermelo aangewezen voor het Verrichtingsonderzoek. Ook zagen we op merriekeuringen vele mooie modellen van hem, vaak met een prachtig front en voorbeen. Ook de 3-jarige merrie-nakomelingen tonen een fijne en lichtvoetige manier van lopen.   

2020
Gelukkig zagen we Incognito weer in Den Bosch onder Hans Peter Minderhoud. Ze hadden een zeer mooi optreden en Incognito laat al veel techniek zien voor de verzameling. Hij is mooi uitgezwaard en lijkt, door er toch meer dan een jaar uit geweest te zijn, helemaal op niveau te zijn. Ook zijn galop is sterker geworden en hij springt al hele mooie wissels. Eind juli 2018 gebeurde er met Incognito een ongeluk wat je absoluut niet wilt maar wel bloot aan kunt staan. Door een trap tegen een plank in de stapmolen, brak deze en kwam hij klem te zitten. Hierbij raakte Incognito ernstig geblesseerd en hebben een hele tijd gerevalideerd. Gelukkig is het helemaal de goed kant op gegaan.

Zijn eerste 2 veulenjaargangen hebben zeer goede indruk gemaakt op de veulenkeuringen en veilingen. Ze hebben net als vader veel rasuitstraling in hun exterieur, hals en hoofd. Daarnaast lopen ze zonder uitzondering met een mooi heffend voorbeen. Als dit de punten zijn die u wilt verbeteren bij uw merrie dan is Incognito de ideale hengst. 

Een droom om te rijden! Elegant & lichtvoetig, dat is de door Marianne Hendriksen gefokte hengst Incognito uit de succesvolle stam van Glock`s Undercover en Amazing Star. Incognito legde in 2016 een zeer goed Verrichtingsonderzoek af en kreeg een zeer mooie scorelijst van 83.5 punten met een 9.0 voor zijn rijdbaarheid.

Zijn vader Davino V.O.D., een halfbroer van de KWPN-hengst UB-40, heeft uit zijn eerste jaargangen indrukwekkende paarden geleverd. In 2015 eiste zijn dochter Heliana V.O.D., de enige nakomeling van de hengst van die jaargang, de nationale kampioenstitel tijdens de Nationale Merriekeuring op. Deze Incognito komt zodoende uit de eerste officiële jaargang van Davino V.O.D. We kennen de moederlijn van Incognito als die van Edward Gal's Olympische paard in Londen, Glock's Undercover (v.Ferro), die een zoon is van Incognito's overgrootmoeder Mimosavrouwe. Deze Donnerhall-dochter heeft nog meer gepresteerd in de fokkerij: ze is moeder van enkele Z-dressuurpaarden en grootmoeder van KWPN-hengst Amazing Star (v.Flemmingh), die in Japan succesvol is in de internationale Lichte Tour, en diens volle broer, het Zware Tour-paard Zhivago (v.Flemmingh). De Landsvrouwe-lijn waar Incognito een telg van is, bracht hiernaast nog vele succesvolle sportpaarden.

Officieel KWPN-Onderzoeksrapport 2016:
Incognito is een eerlijke en betrouwbare hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is zuiver en ruim voldoende van ruimte. In draf heeft de hengst ruim voldoende afdruk, veel lichtvoetigheid, een goede ruimte en een actief ondertredend achterbeen dat goed tot dragen komt. De galop is bergop en goed tot zeer goed van ruimte. Incognito beweegt met veel tot zeer veel souplesse, veel tot zeer veel zelfhouding en een goede balans. Als dressuurpaard heeft Incognito veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Exterieur:
Incognito is een goed ontwikkelde hengst die goed in het dressuurpaarden model staat met uitstraling. Het hoofd is sprekend. De nek is goed van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm, verticaal gesteld, goed van lengte en ruim voldoende van bespiering. De schouder is ruim voldoende van lengte en ruim voldoende van ligging. De schoft is goed ontwikkeld en zou langer door moeten lopen. De rug is goed van lengte en ruim voldoende van bespiering. De lendenen zijn goed van lengte, ruim voldoende bespierd en goed aangesloten. De croupe is goed van ligging, ruim voldoende van lengte en ruim voldoende van bespiering. Het voorbeen is van voren gezien correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld waarbij de schenkel nog meer bespiering moet krijgen. De koten zijn goed van lengte en correct gesteld. Het fundament is ruim voldoende ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld en goed van kwaliteit. De verzenen zijn goed ontwikkeld.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

KWPN-Fokadvies:
Incognito kan ras, uitstraling, lichtvoetigheid, rijdbaarheid en zelfhouding verbeteren in de dressuur paardenfokkerij.

Fokker
M. Hendriksen
Barneveldseweg 13 A
6741 LH Lunteren
Kleur
Bruin
Geboortedatum
2013
Stokmaat
1.72 m
Familie
Landsvrouwe-stam, Merrielijn 228, fokfamilie 1951
Goedgekeurd voor

 KWPN

Hannover

Dekgeld gust
Op aanvraag
Dekgeld gust
Op aanvraag
Dekgeld gust
Op aanvraag
Overige informatie

Genoom 100
WFFS-vrij

KWPN Onderzoeksrapport:

Stap: 7.5
Draf: 8.5
Galop: 8.5
Souplesse: 8.5
Houding en balans: 8.5
Rijdbaarheid en instelling: 9.0
Aanleg als dressuurpaard: 8.5

Totaal: 83.5

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...