Indigro

Deze sterke Negro-zoon Indrigo slaagde met hele mooie cijfers en een goed rapport. John Deenen uit Heijen is de trotse fokker van dit talent!

Afstamming:
Indigro is een zoon van de preferente Negro, die bij het KWPN reeds vier zonen en zes kleinzonen goedgekeurd kreeg voor de dekdienst. Zijn vader Ferro geniet internationale bekendheid, niet alleen als uitermate goede vererver van sportpaarden, maar ook door zijn eigen prestaties op de Olympische Spelen van Sydney, waar hij individueel vijfde werd onder Coby van Baalen. Zowel de moeder als grootmoeder van Indigro behaalden het sportpredicaat door sportresultaten in respectievelijk het ZZ-Licht en het Z2-dressuur. De moeder van Indigro is de elitemerrie Pralina,die een product is van de bewezen succescombinatie Jazz x Ulft waarvan ook Parzival van Adelinde Cornelissen een resultaat is. Met in de pedigree de predicaathengsten Negro, Jazz, Ulft en Doruto op een rij is het bewezen dressuurbloed rijkelijk voorhanden bij Indigro. Pralina heeft van Lord Loxley een Z-dressuur-nakomeling gebracht en haar halfzus (v.Havidoff) bereikte het Z2. Overgrootmoeder Ulana heeft eveneens Z-dressuurpaarden voortgebracht en ze is de grootmoeder van een ZZ-lichtdressuurpaard.

Officeel KWPN onderzoekrapport 2016:
Indigro is een eerlijke, betrouwbare en evenwichtige hengst met een zeer goede instelling. De hengst is ongecompliceerd, geconcentreerd en heeft veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is zuiver, schreidend en goed tot zeer goed van ruimte en souplesse. De draf is goed van ruimte en gedragenheid. De hengst heeft veel aanleg tot sluiten/verzamelen. De galop is bergop en heeft veel gedragenheid en ruimte. Indigro beweegt met veel souplesse en een ruim voldoende tot goede zelfhouding en balans. Als dressuurpaard heeft Indigro veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Exterieur:
Indigro is een ruim voldoende ontwikkelde  hengst die ruim voldoende tot goed in het dressuurpaarden model staat. Het hoofd is sprekend. De nek is ruim voldoende van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm, komt een fractie diep uit de borst en is goed van lengte en goed van bespiering. De schouder is steil en goed van lengte. De schoft is goed ontwikkeld en ruim voldoende van lengte. De rug is licht gezonken, goed van lengte en goed van bespiering. De lendenen zijn goed van lengte, goed bespierd en goed aangesloten. De croupe is goed van ligging, goed van lengte en goed van bespiering. De broekspier zou langer door moeten lopen. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld en van voren gezien licht frans. Het achterbeen is een fractie lang en sabelbenig. De koten zijn goed van lengte en correct gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en goed van kwaliteit. De verzenen zijn goed ontwikkeld.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

KWPN-Fokadvies:
Indigro kan rijdbaarheid, instelling en beentechniek toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij.

Fokker
Fam. Deenen
Hoofdstraat 44 A
6598 AE Heijen
Kleur
Zwart
Geboortedatum
2013
Stokmaat
1.68 m
Familie
fokfamilie 1859
Goedgekeurd voor

KWPN

Dekgeld gust
Op aanvraag
Dekgeld gust
Op aanvraag
Dekgeld gust
Op aanvraag
Overige informatie

Genoom 101

KWPN Onderzoeksrapport:

Stap: 8.5
Draf: 8.0
Galop: 8.0
Souplesse: 8.0
Houding & Balans: 7.5
Rijdbaarheid & Instelling: 9.0
Aanleg als dressuurpaard: 8.0

Totaal: 81.5

Pedigree

Stamboek wordt geladen...