Jameson RS2 debuteert met overwinning

Na het jonge paarden-traject nam Marieke van der Putten de KWPN-hengst en multikampioen Jameson RS2 (Blue Hors Zack x Negro) de afgelopen tijd mee in het ZZ-Licht. Hoewel de hengst daarin met scores boven de 80% uiterst succesvol was, wilde Van der Putten eerst nog meer ervaring opdoen en dacht nog niet aan de overstap naar de Subtop. Ondanks de eerdere planning debuteerde het duo vandaag op de Subtopwedstrijd in Beuningen uiterst succesvol in de Prix St. Georges en noteerde daarin de winnende score van 75%.

“Ik dacht huppetee”, vertelt Marieke van der Putten lachend. “Ik ben er echt super blij mee en merk dat Jameson steeds meer bij de les en geconcentreerd blijft. Hij gaf vandaag echt een super fijn gevoel en ik denk dat dit een van onze betere proeven was. Ik kon er fijn aan rijden en Jameson bleef mooi ontspannen. Bij het losrijden was hij gelijk al met zijn koppie bij mij. Dat was heel fijn om te voelen. Hij heeft misschien wat langer de tijd nodig gehad maar nu gaat alles heel snel. Ik ben meer dan tevreden.”

Honderd procent zeker
“Zo zie je maar hoe het kan lopen. Na de laatste keer in het ZZ-Licht vond ik dat Jameson nog wat meer tijd nodig had. Maar thuis liep hij de Prix St. Georges-proef heel mooi door. Toen dacht ik: laat ik het gewoon maar proberen. Op concours kan Jameson anders reageren en het kan best wel een keer minder gaan. Maar nu heeft hij laten zien dat het kan. Ik ben honderd procent zeker dat het uiteindelijk goed komt.”

Kilometers maken
Een verdere planning heeft Van der Putten nog niet. “Misschien kunnen we naar het NK toewerken maar ik heb nog niks opgegeven. We gaan lekker kilometers maken en zien wel waar we terecht komen.”