Jesse James

Exterieur:
Jesse James is een goed ontwikkelde hengst die ruim voldoende in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is sprekend. De nek is goed van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm, voldoende van lengte en zwaar van bespiering en staat er ruim voldoende op. De schoft is zeer goed ontwikkeld en goed van lengte. De schouder is goed van lengte en ligging. De rug is goed van lengte en ruim voldoende van bespiering. De lendenen zijn voldoende bespierd en ruim voldoende aangesloten. De croupe is goed van ligging, voldoende van lengte en goed van bespiering. De broekspier is goed van lengte. Het voorbeen is van voren en van terzijde gezien correct gesteld en heeft een goede lengte. Het achterbeen is correct gesteld. De koten zijn goed van lengte en correct gesteld. De hoeven zijn voldoende ontwikkeld en goed van kwaliteit maar wat smal, de verzenen zijn goed ontwikkeld. Het fundament is goed ontwikkeld en hard van kwaliteit.

Afstamming:
De sterke moederlijn van Jesse James – de kampioen van de KWPN Stallion Show 2017 - heeft bijzonder veel goede sportpaarden voortgebracht. Zo is moeder Wyomi Landzicht, die een dochter is van de halbloed Saddlebred-hengst Marvel, ook de moeder van de succesvolle sterhengst Emerson (v.Manno). Marvel is onder andere ook de vader van de bekende Viva Jerina, als driejarige kampioene op de Nationale Tuigpaardendag en later kampioene bij de keur- en elitemerries. Wyomi is een halfzus van de KWPN-hengst Stuurboord (v.Jonker), die onder andere eens de Hengstencompetitie en de Manno Trofee won. Maar ook sportpaarden als Cendrini V. (v.Torino), Dendrini (v.Manno) – die een IBOP-score van 90,5 punten haalde en het VTN Kampioenschap Fokmerries won - en de KWPN-hengst Crescendo HBC (v.Wodka BHC) hebben hun oorsprong in deze lijn. De vader van Jesse James is Unieko, die in Fabuleus en de wachthengst Aquarel zijn derde zoon krijgt ingeschreven bij het KWPN. Unieko was zelf kampioen van de KWPN Hengstenkeuring en bracht al diverse bekende concours- en keuringspaarden voort, zoals Dieni II, Diesel, Fureda, Aurose, Dirose en Gerianne M. Afgelopen winter kreeg hij vanwege zijn goede fokprestaties het keurpredicaat toegekend.

Officieel KWPN-Onderzoekrapport 2018:
Jesse James is een eerlijke en betrouwbare hengst. De hengst heeft veel bereidheid om te werken en laat zich ruim voldoende rijden. De stap is voldoende ruim en ruim voldoende krachtig. Voor de showwagen zet de hengst de hals er goed tot zeer goed op en heeft hij ruim voldoende lichaamsgebruik. Jesse James heeft veel tot zeer veel knieactie en heeft veel tot zeer veel schoudervrijheid. Het achterbeen wordt ruim voldoende gebogen en ruim voldoende ondergebracht. In de draf heeft Jesse James ruim voldoende tot veel zweefmoment. De hengst heeft veel looplust en heeft veel aanleg als tuigpaard. Hij geeft zijn rijder een ruim voldoende gevoel. Tijdens het verrichtingsonderzoek heeft de hengst een constante verrichting laten zien.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Fok/aanparingsadvies:
Jesse James kan looplust en front toevoegen aan de tuigpaardfokkerij en kan een bijdrage leveren in het kader van de bloedspreiding. 

Fokker
Fam. Groot
Neerpolderseweg 73
3381 JR Giessenburg
Kleur
Vos
Geboortedatum
2014
Stokmaat
1.65 m
Familie
Nini-stam, Merrielijn 18, fokfamilie 58
Goedgekeurd voor

KWPN

Dekgeld gust
€ 300,-
Dekgeld toeslag
€ 350,-
Dekgeld totaal
€ 650,-
Overige informatie

WFFS-vrij

KWPN Onderzoeksrapport:

Front: 8.5
Houding: 7.5
Zweefmoment: 7.5
Actie voorbeen: 8.5
Gebruik achterbeen: 7.0
Looplust: 8.0
Algemeen beeld als tuigpaard: 8.0

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...