Johnny Depp wint halve finale Subli Cup

tijdens de halve finale van de Subli Competitie bij Hippisch Centrum Harmelen. Johnny Depp waren de overtuigende winnaar van deze halve finale voor 4 jarige dressuurpaarden.

“We hebben fijne talentvolle paarden gezien en het niveau was vandaag hoog.  Wel was in de breedte de harmonie een aandachtspunt, daarmee bedoelen we dat het vanzelfsprekende in het uitvoeren van de proef nog verbetering behoeft”, vertellen juryleden Adriaan Hamoen, Jeanine van Twist en Grieteke Oldenburg. Dat het niveau bij de vierjarigen hoog was, blijkt wel uit het feit dat de eerste vier combinaties 80 punten of meer scoorden. Renate van Vliet – van Uytert reed onze KWPN-hengst Johnny Depp (v. Bordeaux) naar de overwinning. “Johnny Depp beweegt met heel veel souplesse en elasticiteit en loopt elke pas hetzelfde. Hij heeft drie hele fijne gangen met een goede galop waarvoor we een negen gaven.  Voor nog hogere punten zou de Bordeaux-zoon nog ietsje meer van de hand gereden mogen worden.” De hengst ontving een 8.5 voor de stap, een 8.5 voor de draf en een 9 voor de galop en voor geschiktheid als dressuurpaard.

Salvador (v. Sezuan) is een grootramig paard die laat zien dat hij ondanks zijn grootte ook te kan sluiten en beschikt over een ruime stap en opwaartse galop. De vos, die uit dezelfde lijn als de GP-hengst Sieger Hit en Furstenball komt, liep met Geert-Jan Raateland een correcte proef die goed was voor 81 punten en de tweede prijs.Vai Bruntink bezette plek drie en vier. Met de zwarte NMK-kampioens-merrie Jatilinda (v.All at Once) scoorde ze 80.2. Deze merrie is de halfzus van de KWPN-hengst Jameson RS2. Met Jappeloup scoorde ze 80 punten. Omdat ze met maar één paard deel mag nemen in de finale zal Vai een keuze moeten maken tussen de twee All at Once-nakomelingen. Theo Hanzon  stelde JFK (v. Forty) optimaal voor in een zeer correcte proef en werd 4e met 78,8 punten. Omdat Vai Bruntink met één paard mag starten is ook Emmelie Scholtens geplaatst voor Jumping Amsterdam. De imposante vos-ruin Joe (v. Blue Horse Zatchmo) scoorde 77.6 punten. Het is een expressief en talentvol paard, maar door spanning nu wat kort in de aanleuning voorgesteld.