Just Wimphof & Renate Nederlands Kampioen ZZ-Licht

Vandaag, vrijdag  20 augustus was de derde dag van de Hippiade in Ermelo. In de dressuur was het de beurt aan de klasse L2, M1, Z2 en ZZ-licht. 

Voor de eerste keer nam Renate van Uytert – van Vliet op de Hippiade deel met 2 paarden.......en met succes. Na twee ritten met haar paarden Just Wimphof en Johnny Depp mag Renate van Uytert – van Vliet twee medailles in ontvangst nemen op Medal Plaza. Met Just Wimphof is Renate kampioen geworden in het ZZ-Licht. Maar liefst 72,238% kregen zij van de juryleden. Ze lieten een hele mooie sterke en stabiele proef zien met als hoogtepunten, de appuyementen in draf en galop en zijn zeer sterke stap waar negens voor genoteerd werden.

Uitslag Dressuur klasse ZZ-Licht:
Goud * Renate van Uytert – van Vliet (Heerewaarden) – Just Wimphof (v. De Niro), 72,238%
Zilver * Micky Schelstraete (Gemonde) – Cachet L (v. Jazz), 70,905% (In mede eigendom van ons)
Brons * Romy Bemelmans (Hulsberg) – Haisai (v. Apache), 69,095%

In de klasse Z2 was het eveneens een spannende strijd. Mara de Vries en Renate moesten al vroeg in het klassement na elkaar starten en noteerde beide een score van 71.961% (en dit bij 3 juryleden). Renate liet een hele mooie proef zien en we dachten dat ze eigenlijk een nog hogere score zou halen, maar de juryleden vonden het tempo iets te hoog gereden waardoor er meer zevens op het protkol kwamen als in andere wedstrijden vaak achten. Maar super blij met Brons en Bart veeze liet een sterke proef zien met Kyton en noteerde een hoge score van 74.559%

Uitslag Dressuur klasse Z2:
Goud * Bart Veeze (Lochem) – Kyton (v. Ferguson), 74,559%
Zilver * Mara de Vries (Poederoijen) – Appstore (v. Abercrombie), 71,961%
Brons * Renate van Uytert – van Vliet (Heerewaarden) – Johnny Depp (v. Bordeaux), 71,961%