Keano RS2

Met Marieke van der Putten in het zadel won Keano RS2 als 3.5-jarige met overmacht de VSN Trofee. Ruim een half jaar later voegde Keano RS2 de Pavo Cup-titel bij de vierjarigen toe aan zijn palmares. Die werd in December 2019 uitgebreid met het winnen van de halve Finale van de Subli Cup voor 4-jarige dressuurpaarden. In Januari 2020 wonnen ze samen de Finale van de Subli Cup voor vierjarigen tijdens Jumping Amsterdam. Uiteraard werd de zoon van Governor ook geselecteerd voor het WK voor vijfjarige dressuurpaarden in Verden, dat vanwege de corona-pandemie helaas niet door kon gaan.

Testruiter Philip Hess roemde Keano RS2 in finale van de Pavo Cup: “Keano RS2 is een paard met heel veel potentie, heeft heel veel aanleg voor de sport en laat zich heel goed rijden.”

Als we de pedigree van Keano RS2 bestuderen dan zijn zijn kwaliteiten heel goed te verklaren. Met vader Governor en moeder AJ Wendy zijn de beste dressuurstammen van Nederland van Fidora en Wendy samengekomen.

Toptalent Governor is op weg naar de Grand Prix en heeft veel kwaliteiten van zijn fenomenale vader Totilas meegekregen. Governor’s moeder is de bekende merrie Orleans, de volle zus van Parzival en Fleau de Baian. Orleans is ook moeder van meervoudig Europees kampioen Athene TC en familie van veel toppaarden uit deze stam van Fidora (Ulft x Roemer), grootmoeder van de goedgekeurde hengsten Armani en Jerveaux.

Keano’s moeder AJ Wendy bracht al een nakomeling in de Lichte Tour en twee ZZ-Licht paarden. Zelf toonde ze haar aanleg in IBOP met 8-en voor haar draf, galop, haar souplesse en een 8.5 voor haar rijdbaarheid & bewerkbaarheid. De Grand Prix hengsten Krack C en Montecristo in haar pedigree onderstrepen haar talent en verervingskracht. Overgrootmoeder J.Wendy (v. Ulft) kennen we als grootmoeder van de Grand Prix-merrie Dowendy en overgrootmoeder van het Lichte Tour paard Hamilton. J.Wendy is de volle zus van Endy, die de fokkerij verrijkte met excellente dressuurpaarden en vele goedgekeurde hengsten. Huub van Helvoirt fokte beide merries uit Wendy (v. Amor), die aan de basis staat van de goedgekeurde hengsten Asgard’s Ibiza, Estados, Edelman, Fürst Jazz, Grenoble, Charmeur, Viento Uno, Wilton, Zhivago, Zuidenwind en de Grand Prix-paarden Arthur, Bon Passa, Endy BH, Godot SSF, Karmijn, Wish en Zorro.

Fokker
Fam. P.J.N. Smit
Neuvel 22
1693 BP Wervershoof
Kleur
Donkerbruin
Geboortedatum
2015
Stokhoogte
1.69 m
Familie
Merrielijn 100, fokfamilie 280
Goedgekeurd voor

Westfalen (Hengstbuch II)
AES-Approved

Dekgeld gust
Op aanvraag
Dekgeld gust
Op aanvraag
Dekgeld gust
Op aanvraag
Overige informatie

WFFS-positief

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...