Kenzo U.S.

Onze KWPN-goedgekeurde hengst Kenzo U.S. (Bordeaux x Ferro) is voor het seizoen 2020 en 2021 verhuurd aan Hans en Corneli Goedhart in Middelburg. Zij runnen daar hun Hengstenhouderij Stal Groot Prooyen. "Wij hebben met onze Arabo-Friese hengsten al vele jaren ervaring in de fokkerij. Nu met Kenzo U.S. als eerste KWPN-hengst op stal kunnen wij ook de warmbloedfokkerij van dienst zijn, aldus Hans Goedhart. 

Kenzo U.S. wordt sinds September 2020 getraind door Rachelle Seijbel. “De eerste ontmoeting was bijzonder, Kenzo heeft een uitmuntend karakter en veel talent onder het zadel”, aldus de amazone. Ze hoopt de hengst in het voorjaar van 2021 uit te brengen. 

Afstamming:
De vader van onze hengst Kenzo U.S. is de topvererver Bordeaux, die onder de Noorse Isabel Freese succesvol is op Grand Prix-niveau. Het duo was onder andere al derde in de GP Kür in Hamburg en Cappeln en nam vorig jaar deel aan het EK. Bordeaux heeft zijn eerste nakomelingen al op Grand Prix en Prix St. Georges-niveau, bracht ook al diverse NMK-merries en hoog scorende IBOP-dochters en met Kenzo U.S. wordt zijn vijfde zoon bij het KWPN goedgekeurd.
De moeder van Kenzo U.S. is de Ster Preferente & Prestatiemerrie Verro Fleur, die afstamt van de topvererver Ferro. Deze hengst was tijdens de Spelen van Sydney medeverantwoordelijk voor het Nederlandse teamzilver en individueel was hij met Coby van Baalen goed voor de 5e plaats. Verro Fleur is de moeder van de Z-dressuurpaarden Casanova L en Elan van onze hengsten Sandreo en Gribaldi. Daarnaast ook moeder van het internationale 1.40m-paard Belle Fleur v.Riverman. Zijn moederlijn is verder zeer sterk gefokt met de Stermerrie Kissfleur v.Wisconsin x de destijds zeer goed bewegende Keur & Preferentemerrie Elfleur v.Zaire x Saluut x Courville XX x Rigoletto. Deze lijn bracht van oudsher al goede dressuur- & springpaarden voort. De Courville XX merrie Fleur was destijds al moeder van het internationale topspringpaard Opstalan's Pasquino onder Bert Romp.

Officieel KWPN onderzoekrapport 2018:
Kenzo U.S. is een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede instelling. De hengst heeft een zeer goede bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is actief, zuiver en goed van ruimte en souplesse. De draf is goed van ruimte met een actief achterbeen dat ruim voldoende tot dragen komt. De galop heeft een krachtige afdruk, is goed van ruimte en heeft veel gedragenheid. Kenzo U.S. beweegt met een goede beentechniek en een ruim voldoende houding en goede balans. Als dressuurpaard heeft Kenzo U.S. veel aanleg en geeft zijn ruiter een ruim voldoende gevoel.

Exterieur:
Kenzo U.S. is een ruim voldoende ontwikkelde aansprekende hengst, die goed in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is sprekend. De nek is goed van lengte met een correct hoofd-halsverbinding. De hals komt iets diep uit de borst is ruim voldoende van lengte en goed van bespiering. De schouder is goed van lengte en goed van ligging. De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte. De rug is goed van lengte, goed van vorm en goed van bespiering. De lendenen zijn goed van lengte en goed van bespiering. De croupe is goed van ligging, goed van lengte en goed van bespiering. De broekspier loopt lang door. Het voorbeen is correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De koten zijn lang en een fractie week gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en voldoende van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van kwaliteit en goed van vorm. De verzenen zijn correct ontwikkeld.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Fok/aanparingsadvies:
Kenzo U.S. kan de stap, kracht en rijdbaarheid toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij.

Moederrapportage:
Verro Fleur is een voldoende ontwikkelde merrie die voldoende in het rechthoeksmodel staat en wat meer formaat mocht hebben en wat hoogbeniger zou kunnen zijn.
Het hoofd is sprekend.
De nek is goed van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding.
De hals is goed van vorm, goed van lengte en heeft veel bespiering.
De schoft is voldoende ontwikkeld en zou even wat langer kunnen doorlopen.
De schouder is goed van lengte en is schuin van ligging.
De rug is voldoende van lengte en ruim voldoende van bespiering.
De lendenen zijn ruim voldoende bespierd en goed aangesloten.
De croupe is een fractie hellend van ligging, goed van lengte en goed van bespiering.
De broekspier is voldoende van lengte.
Het voorbeen is correct gesteld.
Het achterbeen is correct gesteld.
De koten zijn ruim voldoende van lengte en fractie steil gesteld.
De hoeven zijn goed ontwikkeld en het fundament is ruim voldoende ontwikkeld en hard van kwaliteit.
De stap is ruim voldoende van ruimte en souplesse.
De draf is goed van ruimte met een goede houding en een goed ondertredend achterbeen. Het voorbeen zou even wat meer uit de schouder kunnen komen.
De galop is krachtig, goed met de schoft naar boven, ruim voldoende van ruimte, goed gedragen en met een goede houding.

Fokker
Fam. J. van Laar
Weteringsteeg 36
3911 VN Rhenen
Kleur
Bruin
Geboortedatum
2015
Stokmaat
1.67 m
Familie
Merrielijn 101, fokfamilie 71
Dekgeld gust
Op aanvraag
Dekgeld gust
Op aanvraag
Dekgeld gust
Op aanvraag
Overige informatie

Genoom 100
WFFS-vrij

KWPN Onderzoeksrapport:

Stap: 8.5
Draf: 7.5
Galop: 8.0
Souplesse: 8.0
Houding en balans: 7.5
Rijdbaarheid en bewerkbaarheid: 8.5
Aanleg als dressuurpaard: 8.0

Totaal: 80.0

Zijn vader Bordeaux met Isabel Freese

Pedigree

Stamboek wordt geladen...