Kuvasz RS2

Kuvasz RS2 imponeerde in de Pavo Cup en de Subli Cup met zijn geweldige galop, zijn sterke stap en fantastische draf. Vorig jaar zat Kuvasz RS2 onder zijn vaste amazone Marieke van der Putten in de laatse selectie voor het WK voor vijfjarige dressuurpaarden in Verden.

Kuvasz RS2 maakt zijn afstamming meer dan waar. Zijn vader Glamourdale is gehuldigd als ‘KWPN Paard van het Jaar 2020’, en is op zijn negende jaar al succesvol gestart in de Grand Prix. De koppen in de kranten en tijdschriften haalde Glamourdale in 2018 met zijn wereldtitel bij de zevenjarige dressuurpaarden in Ermelo en in 2014 als kampioen van de dressuurhengsten op de KWPN-Hengstenkeuring.

Kuvasz RS2 is de oudste nakomeling van elitemerrie Dyor de Hus, die slaagde voor haar IBOP met vier 8-en. Op haar eerste drie nakomelingen is de merrie al preferent. Haar vader De Niro hoeft als één van de beste en meest invloedrijke verervers natuurlijk geen verdere toelichting. Haar moeder La Traviata is een Oldenburgse elite staatsmerrie en ze is de volle zus van de vermaarde topvererver Sandro Hit. Daarmee is ze ook halfzus van de goedgekeurde hengsten Royal Hit en van Diamond Hit, die net als Sandro Hit een eigen imposante hengstenlijn heeft opgezet. Zelf kwam Diamond Hit met succes uit in de Grand Prix, net als vele van zijn nakomelingen en familieleden. Diamond Hit’s volle zus Loreana (Don Schuftro x Ramino) kennen we als moeder van de goedgekeurde hengsten Royal Schufro, Sky Diamond en Fürst Schufro en van de Grand Prix-paarden For my Life en Wild Diamond.

Bij Kuvasz RS2 is het beste van de Nederlandse fokkerij met Lord Leatherdale en Negro gecombineerd met een van de beste dressuurfamilies van Oldenburg. Succes verzekerd!

Fokker
Dekstation de Havikerwaard
Havikerwaard 16
6994 JD De Steeg
Kleur
Zwart
Geboortedatum
2015
Stokmaat
1.70 m
Familie
Oldenburger Stam 136
Goedgekeurd voor

Westfalen (Hengstbuch II)
AES

Dekgeld gust
Op aanvraag
Dekgeld gust
Op aanvraag
Dekgeld gust
Op aanvraag
Overige informatie

Genoom 101
WFFS-vrij

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...