KWPN erkend Johnny Depp

Wij zijn zeer verheugd dat onze getalenteerde hengst Johnny Depp op zijn uitzonderlijk goede sportprestaties KWPN is erkend. Hij was al goedgekeurd voor Mecklenburg, Oldenburg en Hannover.

Wat een successen hebben Renate en Johnny Depp al geboekt. Samen zijn ze een combinatie geworden toen Johnny Depp als 3-jarige aangereden is. Het begon met een hoge klassering in de Prinsenstad competitie voor 3-jarige dressuurpaarden, daarna VSN, Horsefood en winnaar jonge paarden in Oosteind. Succesvolle Hengstencompetitie, Subli- en Pavo-Cup, waarvan ze in 2019 samen winnaar werden bij de 5-jarige dressuurpaarden. Drie jaar op rij gekwalificeerd voor het W.K. jonge paarden. In 2021 waren ze weer zeer succesvol in Verden bij de 7-jarige dressuurpaarden en tijdens de Finale eindigden ze op een hele mooie 7e plaats. Bij de Hippiade, het Nederlands Kampioenschap klasse Z2-dressuur behaalden ze de bronzen medaille. Ondertussen zijn ze weer een klasse hoger (ZZ-Licht) en hebben hierin al diverse keren 73%+ behaald. Ook laat Johnny Depp al zeer veel aanleg zien voor de passage. Renate wil het mooi rustig opbouwen in de diverse levels en laten rijpen voor het grote werk.   

Johnny Depp: Bordeaux x Jazz x Ferro

Fokker: Tinus Naber uit Vredenheim

Persbericht KWPN:  

Johnny Depp
De achtjarige Johnny Depp (Bordeaux x Jazz) is succesvol onder het zadel van Renate van Uytert-van Vliet, samen boekten zij al diverse overwinningen in jongepaardencompetities, zoals de overwinning van de Subli Cup in 2019 en 2020, de Pavo Cup voor vijfjarige paarden in 2019 en een bronzen medaille tijdens de Hippiade in de klasse Z2. Johnny Depp selecteerde zich drie maal voor het WK Jonge dressuurpaarden en nam (wegens het niet doorgaan van het WK in 2020) tweemaal deel. Als vijfjarige behaalde hij in de finale de zesde plaats en afgelopen jaar werd hij zevende in de finale bij de zevenjarigen.
Johnny Depp voldoet aan de door het KWPN gestelde röntgenologische eisen. De genoomfokwaarde en de exterieurbeoordeling leveren geen bemerkingen op. Johnny Depp heeft een genoomfokwaarde van 101 (49% betrouwbaarheid) en een dressuurfokwaarde van 157 (51% betrouwbaarheid). De hengst is in het verleden door zijn eigenaar op WFFS getest, hieruit bleek dat hij geen drager is van het WFFS-gen. De uitslag van het door het KWPN uitgevoerde controleonderzoek is nog niet binnen.