KWPN-Hengstenkeuring 2021

De tweede dag van de 2e Bezichtiging dressuur hengsten was wederom een succes voor ons Hengstenstation, fokkers en eigenaren! 
 
Tijdens de tweede dressuur dag werden er 34 hengsten gepresenteerd. Waarvan er 13 een uitnodiging ontvingen voor het verrichtingsonderzoek.
Van de 6 hengsten welke wij hebben gepresenteerd zijn er maar liefst 3 hengsten aangewezen voor het verrichtingsonderzoek waaronder de hengst:
362 - Norton Sollenburg * Electron x Charmeur - Fok. Adri Zekveld.
Norton Sollenburg is tevens tijdens de KSS veiling geveild voor het mooie bedrag van 40.000 euro, net zoals de door ons gepresenteerde hengst Notilas.
 
Met zijn eerste jaargang deed onze hengst Just Wimphof hele goede zaken tijdens deze KWPN-Hengstenkeuring. 10 hengsten werden er aangewezen voor de 2e Bezichtiging en 4 hengsten mochten er door naar het Verrichtingsonderzoek, waaronder onze hengsten:
 
515 - Nick Wimphof * Just Wimphof x Bordeaux - Fok Tinus Naber / Eig Joop & Renate van Uytert & Gebr. Brouwer 
525 - Number Two * Just Wimphof x Ferro - Fok/Eig Gerrit van Esterik & Joop van Uytert
 
Just Wimphof wist niet alleen indruk te maken met zijn nakomelingen maar hij leverde ook de veilingtopper. Nicky L leverde 56.000 euro op tijdens de online veiling.
 
Samen met Blue Hors hebben we de getalenteerde Totilas-hengst Nixon bijgekocht. Nixon is gefokt door Sjef Janssen die hem samen op de keuring voorstelde met mede eigenaar Stal de Beukenvallei. 
Bericht Horses
De smaakmaker uit deze collectie was de door Sjef Janssen te samen met Stal De Beukenvallei te Erp/Leende gefokte zwarte kol met 4 witte sokken 564 (mv. Jazz x Rubinstein x Exkurs xx). Een voorname hengst die opviel door zijn beentechniek, te kunnen schakelen en goede galoppade. De moeder is een halfzuster van het ZT-paard Athene B (Don Schufro) en Victoria B (Florestan I), die resp. ZT en ZZL zijn geklassiceerd.
 

Number Two *Just Wimphof x Ferro

Norton Sollenburg *Electron x Charmeur

Nick Wimphof *Just Wimphof x Bordeaux

Nixon *Totilas x Jazz