Ladignac

In 2021 hebben Ladignac en Renate al opvallende resultaten neergezet. Succesvol in basiswedstrijden klasse M, kwalificatie W.K., Pavo Cup en Hengstencompetitie. We zijn zelf zeer verheugd dat Ladignac zich zo goed ontwikkeld, maar bij juryleden kunnen zijn beoordelingen nogal wat wisselend zijn. Misschien komt dit door zijn innerlijke spanning en dan kan hij zich nog een beetje vasthouden in zijn lichaam. Naarmate hij ouder wordt, veel ervaring krijgt kan dit beter en beter worden. Thuis in ontspanning zie je dat hij echt veel kwaliteiten heeft en wordt je blij van zijn talent. 

Uitermate goed afstammelingenrapport:
De veulens van Ladignac zijn ruim voldoende tot zeer goed ontwikkeld. Ze staan ruim voldoende tot goed in het rechthoeksmodel en hebben veel uitstraling. De hals is ruim voldoende van lengte en ruim voldoende tot goed van richting en bespiering. De schouder is goed van ligging, bij enkele veulens is de schouder duidelijk schuin gelegen. De rug is doorgaans goed van ligging en de lendenen zijn goed van bespiering. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld. Het achterbeen is vaak correct gesteld. De stap is ruim voldoende van ruimte. In draf tonen de veulens voldoende tot ruim voldoende ruimte en kracht en ruim voldoende tot veel balans. De souplesse is iets wisselend, meerdere veulens hebben ruim voldoende tot veel souplesse. De galop heeft een ruim voldoende tot een goede ruimte, souplesse, afdruk en balans.

Grand Prix-talent geërfd van zijn vader Zonik van grootvader Apache en van de beste dressuurstam van Nederland

Onze hengst Ladignac is de eerste goedgekeurde zoon van de in 2018 erkende internationale Grand Prix hengst Zonik die onder Edward Gal afgelopen weekend Nederlands kampioen werd.  De elite sport-(dres) Z2 dressuurmerrie Helianthe van de Grand Prix-hengst Apache heeft met haar eerste veulen Ladignac al direct een klinkend resultaat met een goedgekeurde hengst. Grootmoeder Salvinia (v.Democraat) voert de predicaten Ster, Preferent en Prestatie. Haar kinderen Bobo (v.UB40) en Europa elite sport-(dres) van Andretti presteren op respectievelijk Lichte Tour en ZZ Licht niveau. De overgrootmoeder, stermerrie Euphorbia (v.Vico), gaf de sportnakomelingen Jamal (v.Belisar) die de sportstand Z1 op zijn naam heeft, sport- (dres)merrie Lilium (v.Damiro L) met een Z2 dressuurstand en Recalcitrant (v.Gribaldi) die is gestart in de Z1 dressuur. De moederlijn vervolgt met één der bekendste  Nederlandse merries genaamd  Lies. Deze bekende keur preferente en prestatiemerrie is onder andere de moeder van het internationale Grand Prix paard Windsor (v.Roemer). Uit deze sterke moederlijn komen ook de bekende Olympische Grand Prix merrie Nadine (v.T.C.N. Partout) met Hans Peter Minderhoud en de goedgekeurde KWPN hengsten Kroonjuweel (v.Belisar), Dorado (v.Krack C) en Galandro (v.Bon Bravour).

Officieel KWPN-Onderzoekrapport 2019:
Ladignac is een eerlijke, betrouwbare, op zijn ruiter geconcentreerde hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is actief, zuiver en goed tot zeer goed van ruimte en souplesse. De draf is ruim voldoende van ruimte met een achterbeen dat zeer goed te bewerken is. De galop heeft een krachtige afdruk, is ruim voldoende van ruimte en heeft veel gedragenheid. Ladignac beweegt met een goede beentechniek en een goede tot zeer goed houding en balans. Als dressuurpaard heeft Ladignac veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Fok/aanparingsadvies:
Ladignac kan bewegingskwaliteit, rijdbaarheid en instelling toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij.

Sperma bestellen: orders@uytert.nl
(Naam en adres eigenaar - merrie gegevens - gewenste hengst - leverdatum) 

Fokker
Nathalie Smeets
Molenaarserf 90
3991 KS Houten
Kleur
Zwartbruin
Geboortedatum
2016
Stokhoogte
1.71 m
Goedgekeurd voor

KWPN

Hannover

Dekgeld gust
€ 300,-
Dekgeld toeslag
€ 700,-
Dekgeld totaal
€ 1.000,-
Sperma beschikbaar
Vers
Overige informatie

Genoom 100
WFFS-vrij
Vosfactor vrij

KWPN Onderzoeksrapport:

Stap: 8.5
Draf: 8.0
Galop: 8.0
Souplesse: 8.5
Houding en balans: 8.5
Rijdbaarheid en instelling: 9.0
Aanleg als dressuurpaard: 8.5

Totaal: 83.5

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...