Le Kannan

Onze KWPN-hengst Le Kannan is in het najaar van 2022 deels verkocht aan Van Grunsven Jumping Stables. De zesjarige zwartbruine hengst krijgt ook een nieuwe amazone: Demi van Grunsven.

De door familie Sleutels gefokte Le Kannan werd in 2020 ingeschreven in het stamboek met 81,5 punten. Tot op heden leverde hij 71 KWPN-veulens, 27 daarvan in 2022. Voorheen werd de hengst zeer succesvol uitgebracht door Rob Schipper.

In 2023 alleen beschikbaar middels D.V. sperma

De mooiste Kannan-zoon in Nederland gefokt uit een van de sportiefste families met aantrekkelijk veel talent

Met Le Kannan hebben we een echt talent in huis gehaald. Bij zijn fokker en opfokker Joop Aaldering & Kyra Swelheim was hij vanaf het begin bij het vrij springen een zeer goed springend paard met heel veel overzicht. Op de KWPN-Hengstenkeuring liet hij dit ook zien en sprong met zeer veel reflexen, overzicht en vermogen. Hij staat sinds vorig jaar in opleiding bij Rob Schipper die hem heel goed managed en ook heel gek is van hem. Voor topsport in opleiding zeer belangrijk en met Le Kannan proberen we er helemaal voor te gaan.   

Samenvatting afstammelingenrapport 2020:
De veulens van Le Kannan zijn goed ontwikkeld die goed in het rechthoeksmodel staan met uitstraling. De veulens hebben een goed gevormde voorhand. De hals komt soms diep uit de borst. De schoft is goed ontwikkeld. De schouder is goed van lengte en ligging. De rug en lendenen zijn goed van lengte en goed van bespiering. De croupe is voldoende van lengte en hellend van ligging. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. Het beenwerk is hard van kwaliteit en goed ontwikkeld. De stap is zuiver en voldoende actief. De veulens zouden in draf iets meer afdruk en balans moeten hebben. De veulens galopperen lichtvoetig met een goede afdruk en balans.

Afstamming:
Zijn vader, de wereldbroemde hengst Kannan, behoeft eigenlijk geen toelichting. Hij wist in de sport te imponeren tijdens grote Kampioenschappen als het EK van 2005 en won diverse Grote Prijzen en Nations Cups onder Michel Hecart.
In de moederlijn van Le Kannan vinden we diverse stempelhengsten op rij, zoals onze  keurhengst Hors La Loi II, de preferente Burggraaf en de keurhengst Le Mexico. Moeder Zereusa S sprong zelf naar 80 punten tijdens de IBOP en bereikte in haar sportcarrière het 1.40m-niveau. Haar moeder Heidi bracht van New York een 1.30m-paard en is grootmoeder van een aantal andere paarden op dat niveau. De daaropvolgende moeder is Brigitte (v.Le Mexico), en zij is niet alleen de moeder van het Grand Prix-paard Re Mexico (v.Concorde), maar ook de grootmoeder van KWPN-hengst Etoulon VDL, die op 1.50m-niveau actief is. Ook komen uit haar nafok onder andere de sportpaarden Broken Heart (v.Concorde, 1.60m), Corleone (v.Vincenzo, 1.50m), Edoctro (v.Indoctro, 1.50m), Tereusa (v.Heartbreaker, ISP) en de KWPN-hengst Levi VDL (v.Arezzo VDL). Uit de moederlijn komen eveneens de internationale springpaarden Illusion (v.Calvados) en Oteusi (v.Burggraaf).

Officieel KWPN-onderzoeksrapport 2020:
Le Kannan is een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich ruim voldoende bewerken en is soms nog wisselend in de aanleuning. De stap is voldoende van ruimte en souplesse. De draf is op de voorhand en ruim voldoende van ruimte. De galop is op de voorhand en ruim voldoende tot goed van ruimte. In beweging heeft de hengst een ruim voldoende houding en balans. Le Kannan springt zeer goed met de schoft naar boven met goede reflexen. De hengst springt met een goede voorbeentechniek en veel lichaamsgebruik. De sprong achter wordt doorgaans goed afgemaakt. Le Kannan lijkt voorzichtig en toont veel tot zeer veel vermogen. Als springpaard heeft Le Kannan veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een ruim voldoende tot goed gevoel. 

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

KWPN-Fokadvies:
Le Kannan kan springkwaliteit, en met name techniek en vermogen, toevoegen aan de
springpaardenfokkerij.

Fokker
E.& J.M. Sleutels
Heldensedijk 12
6088 NT Roggel
Kleur
Zwartbruin
Geboortedatum
2016
Stokmaat
1.69 m
Familie
Koteusi-stam, Merrielijn 114, fokfamilie 176
Goedgekeurd voor

KWPN

Dekgeld gust
€ 1.000,-
Dekgeld toeslag
€ 0,-
Dekgeld totaal
€ 1.000,-
Sperma beschikbaar
Diepvries
Overige informatie

Genoom 105
WFFS-vrij

KWPN Onderzoeksrapport:

Galop: 7.5
Reflexen: 8.5
Techniek: 8.5
Vermogen: 8.5
Rijdbaarheid: 7.5
Instelling: 8.0
Aanleg als sprinpaard: 8.5

Totaal: 81.5

Sperma bestellen

Pedigree

Stamboek wordt geladen...