Lennox U.S.

2022 persbericht
De KWPN-hengst Lennox U.S. (Grand Galaxy Win uit de volle zus van Zack) is verkocht naar Duitsland. Eigenaren Joop van Uytert, Paul Schockemöhle en fokker Bas Wildschut hebben de bronzen medaillewinnaar op het WK voor zesjarige dressuurpaarden verkocht aan de Duitse jeugdamazone Maria Teresa (Maresi) Pohl, een pupil van Semmieke Rothenberger.
“Eigenlijk was Lennox niet op de markt”, zegt Joop van Uytert over de verkoop. “Voor het juiste geld en de juiste koper zijn veel van onze paarden in principe te koop. Een hengst die veel dekt en daarmee z’n geld opbrengt, kunnen we natuurlijk iets makkelijker behouden. In het geval van Lennox U.S. waren de dekcijfers niet enorm, zo’n 30 merries per jaar.” Dat blijkt ook uit de KWPN database, Lennox bracht tot op heden 135 KWPN-veulens. Daar kwam bij dat de zesjarige hengst zich enorm in de kijker liep dit seizoen, dusdanig dat de ene na de andere potentiële koper zich meldde.

EK Hartpury
Afgelopen mei won Lennox U.S. met Jill Bogers zilver op het NK Dressuur voor junioren en een maand later maakten ze hun internationale debuut. In juli maakten ze deel uit van het Nederlandse team dat zilver won op het Europees kampioen in Hartpury. In de individuele proef reed Bogers de hengst naar de vijfde plaats en in de kür naar de zesde plaats, beide goed voor het beste Nederlandse resultaat. “Daar zaten er al mensen achteraan, maar we wilden Jill en Lennox nog graag bij elkaar houden voor het WK jonge paarden”, zegt Van Uytert.

Fantastisch brons op WK Jonge Paarden
Dat bleek een goede beslissing. In september liep Lennox op het WK voor Jonge Dressuurpaarden en daar won de hengst met Bogers een fantastische bronzen medaille. De zeventienjarige Jill Bogers, daarmee de jongste deelneemster op het WK in Ermelo, reed werkelijk de sterren van de hemel in Ermelo met de zesjarige Lennox US. In de proef spatte de harmonie er vanaf en dat werd ook benadrukt door jurylid Katrina Wüst: “Je ziet dat dit echt een partnerschap is. Hij vertrouwt op jou en jij vertrouwt op hem.”

Dit soort paarden
“Voor dat soort paarden – paarden die heel goed lopen en heel fijn te rijden zijn – is er een enorme markt. Zeker ook omdat dat soort paarden ook perfecte partners zijn voor jeugdruiters.”

Dinja van Liere en familie Rothenberger
En zo kregen de drie eigenaren van Lennox drie serieuze aanbiedingen. De verkoop aan Maresi Pohl, die binnenkort de overstap maakt van de pony’s naar de paarden, kwam tot stand met bemiddeling van Dinja van Liere en familie Rothenberger, waar de vijftienjarige Pohl ook lest.

Heel snel gegaan
Lennox komt ook bij familie Rothenberger op stal. “Uiteindelijk is het allemaal heel snel gegaan. Hij is gekeurd, was helemaal gezond en staat sinds vandaag bij Rothenberger op stal. Semmieke Rothenberger zal Maresi begeleiden in de overstap naar de paarden en het is de bedoeling dat zij hem zowel bij de junioren als later bij de young riders gaat rijden. Hij is ook nog jong zat met zes jaar.”

Nieuwe paarden
Wat betreft de mooie combinatie tussen Bogers en Lennox vindt Van Uytert het uit elkaar vallen daarvan jammer, maar het hoort ook bij de paardensport. “Daarbij hopen we de samenwerking met Jill voort te zetten met nieuwe paarden. Daarbij hebben we natuurlijk ook aan de ruiter gedacht bij de verkoop, Jill heeft fantastische resultaten neergezet met Lennox.”

Lennox U.S. de verrasing van het W.K. 2022

3e pl. Finale Hengstencompetitie KWPN-Stallionshow met 87 punten

Lennox U.S., de reserve-kampioen van zijn jaargang en neef van de nu al legendarische Blue Hors Zack

Wat was 2021 een prachtig jaar voor onze hengst Lennox U.S. en Jill Bogers. Het begon op de KWPN-Hengstenkeuring; wat een verrassing waren Lennox U.S. en de 16-jarige jeugdruiter Jill Bogers. Tijdens de aanlegtest voor dressuurhengsten geboren in 2016 powered by Anemone Horse Trucks overtuigden ze samen met hun elegantie en lichtvoetigheid. Ze kregen veel lovende commentaren van het online publiek en pers, waaronder Horses.nl; Het derde resultaat was voor Lennox U.S., die met 83 punten zeker niet werd overgewaardeerd. Onder Jill Bogers liet de zoon van Grand Galaxy Win zeer veel aanleg zien, wat onder meer bleek uit de gedragenheid en de afdruk. Na dit sterke begin kwamen in de selecties voor het W.K. en uiteindelijk hoorde ze tot het selecte groepje van 10 laatste deelnemers. We hadden ook zeker verwacht dat ze uitgezonden werden naar het W.K. in Verden. Vervolgens wonnen ze alle selectiewedstrijden voor het N.K. Tijdens de Pavo Cup presteerden ze van hoog niveau, halve finale 84.2 punten en in de finale een prachtige score van 84.6 punten wat in dit sterke deelnemersveld een 7e plaats opleverde. Het hoogtepunt van afgelopen zomer voor Jill en Lennox U.S. was ongetwijfeld het winnen van de Nederlandse Titel M2-dressuur tijdens de Hippiade. 

2020:
Lennox U.S. heeft veel indruk gemaakt met zijn eerste jaargang geboren in 2020. Hij kreeg een lovend afstammelingenrapport en zijn dochter Prada Boa T was de prijstopper van de KWPN Online Veulenveiling. Dit veulen werd voor 26.000 euro verkocht aan een koper uit Spanje. 
Samenvatting afstammelingenrapport 2020:
De veulens van Lennox U.S. zijn ruim voldoende tot zeer goed ontwikkeld. Ze staan ruim voldoende tot goed in het rechthoeksmodel en hebben veel uitstraling. De schouder is goed van ligging. De rug en lendenen zijn goed van bespiering. De stap is ruim voldoende tot goed van ruimte. In draf vallen de meeste veulens op met ruim voldoende tot veel ruimte en ruim voldoende tot zeer veel souplesse, kracht en balans. De galop heeft een ruim voldoende ruimte, souplesse, afdruk en balans. 

2019:
Lennox U.S. veroverde de reservetitel tijdens de KWPN-Hengstenkeuring 2019 dankzij zijn uitgebalanceerde draf, waarin hij veel houding, een fantastische techniek en veel souplesse toont. De commissie roemde de galop van onze hengst Lennox die hij toonde met veel elasticiteit, de goede ruimte en hij kan ook nog eens heel makkelijk changeren. Daarbij stapt hij met veel lichaamsgebruik en een goede ruimte.

Lennox U.S. heeft een prachtig model, is groot, hoogbenig, langgelijnd en valt op met zijn geweldige uitstraling. Hij heeft alles in zich om de fokkerij een boost te geven en in de sport het hoogste niveau te halen. Dat was voor ons de reden om Lennox samen met Paul Schockemöhle aan te kopen van zijn fokkers Bas en Trudy Wilschut, die nog mede-eigenaar blijven.

Lennox U.S. is in dezelfde stal geboren als de tophengst Blue Hors Zack. Sterker nog, zijn moeder Herarona is de volle zus van de voormalige KWPN-Keuringskampioen, die met zijn vierde plaats in de Wereldbekerfinale in Gothenburg tot de allerbeste paarden van de wereld hoort. In de fokkerij is Blue Hors Zack zeker een begrip. Zijn oudste kinderen breken door op het hoogste niveau en Zack heeft in Europa inmiddels zijn eigen hengstenlijn opgezet met meer dan 35 goedgekeurde zonen.

Lennox U.S. moeder Herarona deed een goede aanlegtest waarmee ze het IBOP- en elitepredicaat verdiende nadat ze als driejarige al deelnam aan de Nationale Merriekeuring. Ze hoort daarmee tot de beste merries van haar jaargang. Lennox U.S. is haar eerste nakomeling.

De achtjarige Grand Galaxy Win, vader van Lennox U.S., maakt naam als vererver. Uit zijn eerste jaargang zijn drie zonen goedgekeurd bij het DWB in Denemarken. Lennox is één van de aangewezen hengsten uit zijn tweede jaargang, waarvan de Duitse keuringskampioen Global Player (mv.Don Schufro) Grand Galaxy Win nog bekender maakte.

Grand Galaxy Win nam als vijfjarige deel aan het WK jonge dressuurpaarden in Ermelo en maakte daarmee zijn getoonde aanleg in het verrichtingsonderzoek waar. Grand Galaxy Win is gefokt uit de succesvolle sport- en keuringsstam van familie Toonen-Arts en heeft in Apache een succesvol Grand Prix-paard als vader.

Officieel KWPN onderzoeksrapport 2020:
Lennox U.S. is een eerlijke, betrouwbare en werklustige hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft veel tot zeer veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is zuiver, actief maar zou meer uit de schouder mogen komen. De draf is goed van ruimte met een actief achterbeen dat goed te bewerken is. De galop heeft een krachtige afdruk, is goed van ruimte en is gedragen. Lennox beweegt met een goede beentechniek en een goede houding en balans. Als dressuurpaard heeft Lennox veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Fok/aanparingsadvies:
Lennox U.S. kan het model, houding en rijdbaarheid toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij.

Fokker
Dhr. B. Wilschut
Zandstraat 1
4744 RL Bosschenhoofd
Kleur
Donkerbruin
Geboortedatum
2016
Stokmaat
1.71 m
Familie
2126
Goedgekeurd voor

KWPN
Oldenburg

Hannover

Dekgeld gust
€ 300,-
Dekgeld toeslag
€ 700,-
Dekgeld totaal
€ 1.000,-
Overige informatie

Genoom 100
WFFS-vrij

KWPN Onderzoeksrapport:

Stap: 7.0
Draf: 8.0
Galop: 8.0
Souplesse: 8.0
Houding en balans: 8.5
Rijdbaarheid en instelling: 8.5
Aanleg als dressuurpaard: 8.0

Totaal: 79.0

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...