Lennox U.S.

Lennox U.S. de verrasing van het W.K. 2022

3e pl. Finale Hengstencompetitie KWPN-Stallionshow met 87 punten

Lennox U.S., de reserve-kampioen van zijn jaargang en neef van de nu al legendarische Blue Hors Zack

Wat was 2021 een prachtig jaar voor onze hengst Lennox U.S. en Jill Bogers. Het begon op de KWPN-Hengstenkeuring; wat een verrassing waren Lennox U.S. en de 16-jarige jeugdruiter Jill Bogers. Tijdens de aanlegtest voor dressuurhengsten geboren in 2016 powered by Anemone Horse Trucks overtuigden ze samen met hun elegantie en lichtvoetigheid. Ze kregen veel lovende commentaren van het online publiek en pers, waaronder Horses.nl; Het derde resultaat was voor Lennox U.S., die met 83 punten zeker niet werd overgewaardeerd. Onder Jill Bogers liet de zoon van Grand Galaxy Win zeer veel aanleg zien, wat onder meer bleek uit de gedragenheid en de afdruk. Na dit sterke begin kwamen in de selecties voor het W.K. en uiteindelijk hoorde ze tot het selecte groepje van 10 laatste deelnemers. We hadden ook zeker verwacht dat ze uitgezonden werden naar het W.K. in Verden. Vervolgens wonnen ze alle selectiewedstrijden voor het N.K. Tijdens de Pavo Cup presteerden ze van hoog niveau, halve finale 84.2 punten en in de finale een prachtige score van 84.6 punten wat in dit sterke deelnemersveld een 7e plaats opleverde. Het hoogtepunt van afgelopen zomer voor Jill en Lennox U.S. was ongetwijfeld het winnen van de Nederlandse Titel M2-dressuur tijdens de Hippiade. 

2020
Lennox U.S. heeft veel indruk gemaakt met zijn eerste jaargang geboren in 2020. Hij kreeg een lovend afstammelingenrapport en zijn dochter Prada Boa T was de prijstopper van de KWPN Online Veulenveiling. Dit veulen werd voor 26.000 euro verkocht aan een koper uit Spanje. 
Samenvatting afstammelingenrapport 2020:
De veulens van Lennox U.S. zijn ruim voldoende tot zeer goed ontwikkeld. Ze staan ruim voldoende tot goed in het rechthoeksmodel en hebben veel uitstraling. De schouder is goed van ligging. De rug en lendenen zijn goed van bespiering. De stap is ruim voldoende tot goed van ruimte. In draf vallen de meeste veulens op met ruim voldoende tot veel ruimte en ruim voldoende tot zeer veel souplesse, kracht en balans. De galop heeft een ruim voldoende ruimte, souplesse, afdruk en balans. 

2019
Lennox U.S. veroverde de reservetitel tijdens de KWPN-Hengstenkeuring 2019 dankzij zijn uitgebalanceerde draf, waarin hij veel houding, een fantastische techniek en veel souplesse toont. De commissie roemde de galop van onze hengst Lennox die hij toonde met veel elasticiteit, de goede ruimte en hij kan ook nog eens heel makkelijk changeren. Daarbij stapt hij met veel lichaamsgebruik en een goede ruimte.

Lennox U.S. heeft een prachtig model, is groot, hoogbenig, langgelijnd en valt op met zijn geweldige uitstraling. Hij heeft alles in zich om de fokkerij een boost te geven en in de sport het hoogste niveau te halen. Dat was voor ons de reden om Lennox samen met Paul Schockemöhle aan te kopen van zijn fokkers Bas en Trudy Wilschut, die nog mede-eigenaar blijven.

Lennox U.S. is in dezelfde stal geboren als de tophengst Blue Hors Zack. Sterker nog, zijn moeder Herarona is de volle zus van de voormalige KWPN-Keuringskampioen, die met zijn vierde plaats in de Wereldbekerfinale in Gothenburg tot de allerbeste paarden van de wereld hoort. In de fokkerij is Blue Hors Zack zeker een begrip. Zijn oudste kinderen breken door op het hoogste niveau en Zack heeft in Europa inmiddels zijn eigen hengstenlijn opgezet met meer dan 35 goedgekeurde zonen.

Lennox U.S. moeder Herarona deed een goede aanlegtest waarmee ze het IBOP- en elitepredicaat verdiende nadat ze als driejarige al deelnam aan de Nationale Merriekeuring. Ze hoort daarmee tot de beste merries van haar jaargang. Lennox U.S. is haar eerste nakomeling.

De achtjarige Grand Galaxy Win, vader van Lennox U.S., maakt naam als vererver. Uit zijn eerste jaargang zijn drie zonen goedgekeurd bij het DWB in Denemarken. Lennox is één van de aangewezen hengsten uit zijn tweede jaargang, waarvan de Duitse keuringskampioen Global Player (mv.Don Schufro) Grand Galaxy Win nog bekender maakte.

Grand Galaxy Win nam als vijfjarige deel aan het WK jonge dressuurpaarden in Ermelo en maakte daarmee zijn getoonde aanleg in het verrichtingsonderzoek waar. Grand Galaxy Win is gefokt uit de succesvolle sport- en keuringsstam van familie Toonen-Arts en heeft in Apache een succesvol Grand Prix-paard als vader.

Officieel KWPN-Onderzoeksrapport 2020:
Lennox U.S. is een eerlijke, betrouwbare en werklustige hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft veel tot zeer veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is zuiver, actief maar zou meer uit de schouder mogen komen. De draf is goed van ruimte met een actief achterbeen dat goed te bewerken is. De galop heeft een krachtige afdruk, is goed van ruimte en is gedragen. Lennox beweegt met een goede beentechniek en een goede houding en balans. Als dressuurpaard heeft Lennox veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Fok/aanparingsadvies:
Lennox U.S. kan het model, houding en rijdbaarheid toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij.

Sperma bestellen: orders@uytert.nl
(Naam en adres eigenaar - merrie gegevens - gewenste hengst - leverdatum) 

Fokker
Dhr. B. Wilschut
Zandstraat 1
4744 RL Bosschenhoofd
Kleur
Donkerbruin
Geboortedatum
2016
Stokhoogte
1.71 m
Familie
2126
Goedgekeurd voor

KWPN
Oldenburg

Hannover

Dekgeld gust
€ 300,-
Dekgeld toeslag
€ 700,-
Dekgeld totaal
€ 1.000,-
Sperma beschikbaar
Vers
Overige informatie

Genoom 100
WFFS-vrij

KWPN Onderzoeksrapport:

Stap: 7.0
Draf: 8.0
Galop: 8.0
Souplesse: 8.0
Houding en balans: 8.5
Rijdbaarheid en instelling: 8.5
Aanleg als dressuurpaard: 8.0

Totaal: 79.0

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...