Lennox U.S. en Le Kannan KWPN-goedgekeurd

Het is altijd weer een spannende dag, hoe presenteren de hegnsten zich en wat voor punten krijgen ze. Het eindexamen van het KWPN-verrichtingsonderzoek begon 's-morgens met de springhengsten. Onze hengst Le Kannan, zoon van Kannan x Hors la Loi II x Burggraaf presenteerde zich zeer goed onder zijn testruiter en werd met 81.5 punt ingeschreven. Hieronder staat zijn KWPN-onderzoeksrapport. Volledige beschrijving van Le Kannan bij: Ons actuele Hengstenbestand 2020.
Vanaf 12:30 waren de dressuurhengsten aan de beurt. Onze hengst Lennox U.S., die we samen hebben met zijn fokkers Bas & Trudy Wilschut en Paul Schockemöhle, zat in de laatste groep. Hij presenteerde zich met veel kracht en afdruk maar moet vaak nog meer tot ontspanning komen. Je ziet vaak dat sterk bewegende hengsten met veel power zich als jong paard nog niet helemaal loslaten. Dit is ook het geval bij Lennox U.S. waardoor zijn verrichtingsonderzoek nog niet helemaal goed uit de verf kwam en einigde met 79 punten. We gaan hem een goede opleiding geven en zijn tijd komt zeker nog wel .Hieronder staat zijn KWPN-Onderzoeksrapport. Volledige beschrijving van Lennox U.S. bij: Ons actuele Hengstenbestand 2020.

Officieel KWPN-onderzoeksrapport 2020:
Le Kannan is een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich ruim voldoende bewerken en is soms nog wisselend in de aanleuning. De stap is voldoende van ruimte en souplesse. De draf is op de voorhand en ruim voldoende van ruimte. De galop is op de voorhand en ruim voldoende tot goed van ruimte. In beweging heeft de hengst een ruim voldoende houding en balans. Le Kannan springt zeer goed met de schoft naar boven met goede reflexen. De hengst springt met een goede voorbeentechniek en veel lichaamsgebruik. De sprong achter wordt doorgaans goed afgemaakt. Le Kannan lijkt voorzichtig en toont veel tot zeer veel vermogen. Als springpaard heeft Le Kannan veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een ruim voldoende tot goed gevoel. 

Officieel KWPN-Onderzoeksrapport 2020:
Lennox is een eerlijke, betrouwbare en werklustige hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft veel tot zeer veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is zuiver, actief maar zou meer uit de schouder mogen komen. De draf is goed van ruimte met een actief achterbeen dat goed te bewerken is. De galop heeft een krachtige afdruk, is goed van ruimte en is gedragen. Lennox beweegt met een goede beentechniek en een goede houding en balans. Als dressuurpaard heeft Lennox veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Lennox U.S.

Le Kannan