Lord Europe

Lord Europe is een hengst zoals we het allemaal graag willen zien. Een hoogbenige paard met zeer veel uitstraling, sterke basisgangen en een fantastische galop met zeer veel sprong. Hij staat bij onze collega en mede-eigenaar Andreas Helgstrand op de Duitse locatie in Syke. Deze stal wordt gerund door Ulf & Eva Möller en Lord Europe staat daar onder hun training en begeleiding.

Een grote toekomst verwachten we niet alleen voor de sport van Lord Europe maar ook voor zijn nakomelingen. Zijn eerste jaargang, geboren in 2020 lijkt héél apart, rasuitstraling, veel front en bewegen met mega veel voorbeen! Wij hebben veel vertrouwen in zijn fokkerij en hebben uit zijn eerste jaargang maar liefst 6 zonen in opfok.

Lord Europe behoorde in 2019 tot één van de Tophengsten tijdens de Hannoveraanse Hengstenkeuring. In deze kwalitatief enorm sterke keuring werd hij door publiek en jury bejubeld en uitgeroepen tot Prämienhengst. Hannover mocht deze winter wel gezien worden als één der allersterkste Hengstenkeuringen van geheel Duitsland. Dat hij gewild was bleek wel uit de veiling waar hij voor het enorme bedrag van € 800.000.- verkocht werd aan het driemanschap Joop van Uytert, Paul Schockemöhle en Andreas Helgstrand. Wij zijn blij en trots dat wij van deze hengst mede-eigenaar zijn!

Vader Lord Leatherdale maakt indruk met zijn Grand Prix-zonen Everdale, Chippendale en Glamourdale die onder Charlotte Fry zeer hoge scores neerzetten. Dit in combinatie met de helaas veel te vroeg overleden hengst Boston, Siegerhengst 2008, succesvol onder Isabell Werth en daarnaast een sterke staat van dienst heeft in de fokkerij o.a. met de Siegerhengst van Westfalen Borsalino. Uit de grootmoeder van Lord Europe, de St.Pr.merrie Lasjen P komt het succesvolle dressuurpaard Lady Leatherdale en ze is halfzus van het Grand Prix-paard Krack (v. Krack C) en Lolly Pop (v. Lancer III) op 1.45m succesvol.

Deze zeer sterke moederlijn is verankerd met vele goede dressuur en springpaarden die ontstaan is bij de Limburgse fokker Henk van Wylick uit Velden. Uit zijn stammoeder Iegola (v. Ramiro) fokte hij Bodina W (v. Balou du Rouet) die moeder is van maar liefst 3 goedgekeurde hengsten, waaronder Eldorado de Hus (v. Diarado).

Kleur
Zwart
Geboortedatum
2016
Stokhoogte
1.71 m
Goedgekeurd voor

Hannover
Oldenburg
Mecklenburg
Rheinland
Westfalen,
Zuid Duitse Stamboeken 

Dekgeld gust
€ 300,-
Dekgeld toeslag
€ 1.000,-
Dekgeld totaal
€ 1.300,-
Sperma beschikbaar
Vers
Overige informatie

Genoom: 100
WFFS-vrij
Vosfactor vrij

 

 

 

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...