Lord Europe

2023

Wat een geweldig jaar hebben onze hengst Lord Europe en Leonie Richter meegemaakt. Vele overwinningen en vele mega hoge scores hebben ze samen bij elkaar gelopen. Hij liep in Syke zijn eerste Lichte Tour-wedstrijd en won deze direct met 73,294%. Samen wonnen ze een kwalificatie voor de Nünberger Burg Pokal met een geweldige score van bijna 78%. Ze wonnen samen de Agravis Cup 2023 in de Weser Ems Halle in Oldenburg met een mega score van 78.578%. Hun hoogtepunt in December was natuurlijk de Finale van de Nurnberger burg Bokal in Frankfurt. In deze sterke concurrentie voor 7-jarige dressuurpaarden werden ze 2e met een score van 75.366%. De beste 3 mochten 's-avonds een vrije presentatie geven voor de 'Siegerpreis' en werkelijk het dak ging eraf bij Lord Europe en Leonie. Wat was dit mega en wat een sfeer in deze geweldige hal. Ze kregen van publiek en jury maar liefst 95%. Wat een hoogtepunt!

Zijn fokkerij is de laatste maanden mega opgevallen. Op meerdere jonge paarden competities staan Lord-Europe nakomelingen bovenaan. Voor de VSN-Finale 2024 zijn maar liefst 4 Lord Europe kinderen geselecteerd, waaronder onze jonge toptalenten Lamborghini U.S. (Stap 7.8 - Draf 9.5 - Galop 9.5) en Piccobello (Stap 8.2 - Draf 9.5 - Galop 9.0) gefokt door Henri & Esther van den Bosch van der Bruggen. De jonge paarden wedstrijd in Oosteind is gewonnen door het talent Perfect Ritme (Lord Europe x Negro) gefokt door A.G. op 't Hoog.

2022
Lord Europe is een hengst zoals we het allemaal graag willen zien. Een sterk gebouwde hengst met veel uitstraling, sterke basisgangen en een fantastische galop met zeer veel sprong. Hij staat bij onze collega en mede-eigenaar Andreas Helgstrand op de Duitse locatie in Syke. Deze stal wordt gerund door Ulf & Eva Möller en Lord Europe wordt daar getraind door Leonie Richter. 

Zijn eerste jaargang die is geboren in 2020 verschenen dit jaar op de Hengstenkeuringen door geheel Europa. Een van de opvallende zonen van Lord Europe is onze hengst Lamborghini U.S. (mv. Sir Donnerhall I). Deze hengst is goedgekeurd voor Mecklenburg en hebben wij daar voor de helft aangekocht van onze collega Paul Schockemöhle. Op de Westfaalse Hengstenkeuring leverde Lord Europe de sterk bewegende reservekampioen (mv. Don Frederic) die in de aansluitende veiling verkocht werd voor € 401.000.=. Ook werd er een hengst van hem goedgekeurd in Hannover en 2 in Mecklenburg. In Nederland tijdens de KWPN-voorkeuring werd onze aparte zoon Pique mv. Bordeaux aangewezen naar de tweede bezichtiging. Wegens een kleine blessure konden we hem helaas niet tonen in Den Bosch maar gaan hem zeker later onder het zadel voorstellen bij het KWPN-verrichtingsonderzoek.

Lord Europe behoorde in 2019 tot één van de Tophengsten tijdens de Hannoveraanse Hengstenkeuring. In deze kwalitatief enorm sterke keuring werd hij door publiek en jury bejubeld en uitgeroepen tot Prämienhengst. Hannover mocht deze winter wel gezien worden als één der allersterkste Hengstenkeuringen van geheel Duitsland. Dat hij gewild was bleek wel uit de veiling waar hij voor het enorme bedrag van € 800.000.- verkocht werd aan het driemanschap Joop van Uytert, Paul Schockemöhle en Andreas Helgstrand. Wij zijn blij en trots dat wij van deze hengst mede-eigenaar zijn!

Vader Lord Leatherdale maakt indruk met zijn Grand Prix-zonen Everdale, Chippendale en Glamourdale die onder Charlotte Fry zeer hoge scores neerzetten. Dit in combinatie met de helaas veel te vroeg overleden hengst Boston, Siegerhengst 2008, succesvol onder Isabell Werth en daarnaast een sterke staat van dienst heeft in de fokkerij o.a. met de Siegerhengst van Westfalen Borsalino. Uit de grootmoeder van Lord Europe, de St.Pr.merrie Lasjen P komt het succesvolle dressuurpaard Lady Leatherdale en ze is halfzus van het Grand Prix-paard Krack (v. Krack C) en Lolly Pop (v. Lancer III) op 1.45m succesvol.

Deze zeer sterke moederlijn is verankerd met vele goede dressuur en springpaarden die ontstaan is bij de Limburgse fokker Henk van Wylick uit Velden. Uit zijn stammoeder legola (v. Ramiro) fokte hij Bodina W (v. Balou du Rouet) die moeder is van maar liefst 3 goedgekeurde hengsten, waaronder Eldorado de Hus (v. Diarado).

Let op: graag voor 09:00 uur bestellen

Sperma bestellen: orders@uytert.nl
Naam en adres eigenaar - Leveradres - Merrie gegevens - Gewenste hengst - Leverdatum

Kleur
Zwart
Geboortedatum
2016
Stokmaat
1.71 m
Goedgekeurd voor

Hannover
Oldenburg
Mecklenburg
Rheinland
Westfalen,
Zuid Duitse Stamboeken 

Dekgeld gust
€ 300,-
Dekgeld toeslag
€ 1.000,-
Dekgeld totaal
€ 1.300,-
Sperma beschikbaar
Vers
Overige informatie

Genoom: 100
WFFS-vrij
Vosfactor vrij

 

 

 

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...