Metall

Vader van Uthopia, Olympisch teamgoud London 2012

Vader van vele Grand Prix en Prix St. Georges paarden

Metall, de donkerbruine Ferro-zoon is in 2011 door ons aangekocht samen met dekstation Paul Schockemöhle. Metall die zelf succesvol in de Lichte Tour uitgebracht is, is de vader van het dressuurfenomeen Uthopia die samen met Carl Hester Teamgoud behaalde op het E.K. in Rotterdam en Teamgoud op de Olympische Spelen in Londen. Uthopia is tevens erkend voor het KWPN. Ook de KWPN goedgekeurde hengsten Special D en Broere Ufo zijn goedgekeurde KWPN zonen van Metall.

Tiva-Nana (Metall x Cabochon) loopt inmiddels ook al Grand-Prix dressuur. Modjo (Metall x Purioso), Rapaz (Metall x Festival), Schermershof Suprise (Metall x Balzflug), Special D (Metall x Zandigo), Scaramouche (Metall x Wisconsin), Uranium W (Metall x Wolfgang), Broere Ufo (Metall x El Corona), Us Abe (Metall x Wisconsin), Talinda (Metall x Wisconsin), T-Date M (Metall x TCN Partout), Valentino & Well Done Sollenburg (Beide Metall x Let`s Go V) startten allemaal ZZ-Licht of Lichte Tour.

Wat de laatste jaren ook opvallend van Metall is, dat er meerdere nakomelingen van hem internationaal op het hoogste niveau in de springsport acteren, zoals; Saveur (Metall x Contango), Rentall (Metall x Gurioso en Sante (Metall x Akteur).

Metall zelf staat goed op de KWPN dressuurindex. Hij is nog steeds een rijk gelijnde hengst met veel hals, zeer mooi hoofd en goede bewegingen. Zijn stokmaat is 1.69. Zijn pedigree is louter van Nederlandse stempelhengsten, zoals Ferro Keur. Pref., G.Ramiro Z Keur. Pref., Ulft Keur, Farn Keur en Le Mexico Keur.

Officieel KWPN-Onderzoeksrapport 1997: 
Métall is een elegante verschijning. De hengst heeft veel hals en een goed ontwikkelde nek. Métall mist wat breedte en bespiering op het lichaam. Het fundament is iets teer en de voorstand is Frans.
Eerlijk, iets gevoelig. Ruim voldoende bereidheid om te werken, laat zich goed bewerken. In het begin van het onderzoek nogal gespannen; dit is tijdens het onderzoek verbeterd. Stap voldoende ruim en actief. Draf met voldoende ruimte en tact, maar zou meer gedragen moeten zijn. Wanneer hij zich spant wordt soms de onderzijde van de hoef zichtbaar. Galop ruim en gedragen. Laat zich in dressuur ruim voldoende sluiten, goede zelfhouding. Veel aanleg als dressuurpaard, geeft zijn ruiter een goed gevoel.
Springt met voldoende voorbeentechniek maar teveel naar voren, zou meer afdruk moeten hebben. Vermogen lijkt ruim voldoende. Maakt achter de sprong goed af. Voldoende aanleg als springpaard, geeft zijn ruiter een voldoende gevoel.

Stalgedrag:
Normaal. 

Kleur
Donkerbruin
Geboortedatum
1994
Stokmaat
1.69 m
Familie
Reina-stam (Burga-stam), Merrielijn 8, fokfamilie 60
Goedgekeurd voor
KWPN
Oldenburg
Hannover
Rheinland
SWB
alle Zuid Duitse stamboeken

 

Dekgeld gust
€ 1.000,-
Dekgeld toeslag
€ 0,-
Dekgeld totaal
€ 1.000,-
Sperma beschikbaar
Diepvries

KWPN Onderzoeksrapport:

Stap: 8.0
Draf: 7.0
Galop: 8.0
Aanleg als dressuurpaard: 8.0

Sperma bestellen

Uthopia v. Metall, winnaar Olympisch Teamgoud in Londen 2012

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...