Michelangelo

Op 3 juni 2008 is de trakehner-hengst Michelangelo overleden. Zijn eigenaren, Burgi en Harald Ersdiek van Gestüt Webelsgrund, namen de moeilijke belissing om de 23-jarige hengst in te laten slapen. De donkerbruine elitehengst leed aan hoefbevangenheid en zijn conditie ging achteruit.

Michelangelo is een nakomeling van de legendarische hengst Pasteur XX. Van moederskant stamde hij af van de bekende staats-, verband- en elitemerrie Miami, die als vader Matador heeft en daarmee nauw verwant is aan beroemde paarden als Marco Polo en Morgenglanz.
De 100-dagentest in Warendorf sloot hij als driejarige winnend af, met een nog steeds ongeslagen tijd in de cross-country. Tiek van Uytert en René Franssen, de vader en schoonvader van hengstenhouder Joop van Uytert, kochten Michelangelo toen hij vier jaar was. De hengst was als tweede geëindigd in het verrichtingsonderzoek van het KWPN en bewoog spectaculair. Daarna stond hij een tijd lang in Nederland ter dekking.

Uit zijn eerste dekjaar stamt de Trakehner-kampioenshengst Kennedy. Verder verwekte Michelangelo onder meer de Deense grandprix-elitehengst Michellino en was hij vader van vele Grand Prix-dressuurpaarden, waaronder Just Mickey van Tinne Vilhelmson. Michelangelo's zoon Hölderlin is een driesterreneventer voor Italië en zijn zoon Summertime is een van de meest populaire trakehnerhengsten van het moment, zijn zoon Songline werd in 2006 kampioen. Michelangelo heeft wereldwijd 13 goedgekeurde zonen. Hij stond vooral bekend als leverancier van goede merries, zo komt de in Nederland goedgekeurde hengst UB40 uit een merrie van Michelangelo.

Afstamming:
In Michelangelo zijn de beste eigenschappen van de Engels Volbloed en de Trakehner verenigd.

Vader Pasteur xx staat bekend als een hengst die geweldig kan bewegen, iets wat hij in zijn Dressuurproeven tot op DS-Niveau altijd graag liet zien. Pasteur leverde naast Michelangelo ook de hengst Testarossa, die Verrichtingskampioen werd in Medingen. Een andere bekende zoon van Pasteur xx is Marlon, de oudste zoon van de beroemde Duitse Premiemerrie Maharani II, die naast Marlon ook de stempelhengsten Mahagoni en Mackensen heeft voortgebracht.

De moeder van Michelangelo is de Duitse Staatpremiemerrie Miami, die al op jonge leeftijd Exterieur Kampioene van de Trakehners is geweest. Vervolgens werd Miami in 1982 op de Bundesschau in Verden Reserve Kampioene en werd ze datzelfde jaar Kampioene op de Eliteshow in Aken. Het jaar daarop bewees Miami door het behalen van de Reserve Titel op de Bundesschau voor rijpaarden dat ze ook onder het zadel werkelijk super kan bewegen. Miami stamt af van Matador, die op zijn beurt weer een zoon is van Donauwind. Donauwind is de vader van de legendarische Wereldbekerwinnaar springen Abdullah. Een ander in het oog springende naam in de Moederlijn van Michelangelo is die van Poet xx, de volbloed die in Nederland veel invloed kreeg door zijn zoon Marco Polo. Naast Michelangelo is Miami ook de moeder van de Trakehner Siegerhengst Monteverdi, v. TCN Partout.

Eigen prestaties:
In 1990 werd Michelangelo na de 3-Weekse test in Ermelo bestempeld als Vriendelijk, Eerlijk, Attent, Aanhankelijk, Gehoorzaam en goed Geheumeurd. Hij laat zich plezierig rijden en beschikt over een vlugge voorbeentechniek. Michelangelo eindigde in de Hengstencompetitie als 3e, later heeft hij gepresteerd op Lichte Tour Niveau.

Nafok:
Op de Trakehner Hengstenkeuring 1991 te Neumünster werden uit zijn eerste Jaargang gelijk 2 zonen goedgekeurd, n.l Siegerhengst Kennedy en de Premiehengst Guy Laroche.
Michelangelo is o.a. ook vader van het Olympiade-paard Just Mickey met Tinne Vilhemson (O.S 2004 Athene)

Michelangelo tevens ook:

  • Moedersvader van de KWPN goedgekeurde Hengst UB 40.(Olivi x Michelangelo)
  • Moedersvader van de KWPN goedgekeurde Hengst Davino V.O.D. (Hotline x Michelangelo)
  • Moedersvader van de KWPN goedgekeurde Hengst For Gribaldi (Gribaldi x Michelangelo)
Kleur
Donkerbruin
Geboortedatum
1985
Stokmaat
1.67 m
Familie
MIRA II, O 49 A (Ehlert Harpstedt), alt Trak. fam. nr. 0041
Goedgekeurd voor
KWPN
Trakehner
Westfalen
Holstein
Oldenburg
Hannover
Dekgeld gust
€ 1.000,-
Dekgeld toeslag
€ 0,-
Dekgeld totaal
€ 1.000,-
Sperma beschikbaar
Diepvries
Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...