Mister U.S.

Met Mister U.S. hebben we vorig jaar wederom een bijzonder talentvol dressuurpaard toe aan ons bestand. Mister U.S. valt op met zijn bijzonder actief voorbeen, zijn vermogen tot verzamelen en goede houding. Dat zijn talenten sterk verankerd zijn maakt hem als fokhengst ook interessant. Dit talent is ook gezien door Edward Gal en de 'Master himself' heeft deze parel in opleiding. 

Zijn moeder Sondra kennen we als moeder van onze hengst Dante U.S. (v.Dante Weltino) en van het Olympiade-paard GLOCK’s Total U.S., die zijn loopbaan op ons station begon. Total U.S. is extreem getalenteerd en lijkt in de sport de opvolger van zijn vader Totilas te worden.

Sondra is een dochter van de fantastisch fokkende Oldenburger hengst Sir Donnerhall I. Hij zet de hengstenlijn van zijn vader Sandro Hit met succes voort en heeft bij meerdere stamboeken al meer dan 100 goedgekeurde zonen. Op de WBFSH-sireranking staat Sir Donnerhall op de 4e plaats van dressuurverervers, 3 plaatsen achter zijn vader de leidende hengst Sandro Hit. Maar wat nog meer opvalt aan Sir Donnerhall is dat hengsten uit Sir Donnerhall's moeders veel vaak veel kwaliteit hebben en goed fokken.

Grootvader Don Schufro is een begrip in de sport en fokkerij en een van de meest invloedrijke verervers van de afgelopen decennia. De moederlijn van Sondra leverde op Gestüt Lewitz veel talentvolle sportpaarden, waaronder de goedgekeurde Grand Prix-hengst Swagman (v.Sandro Hit) de driekwart broer van Sondra.

Grey Flanell, de vader van Mister U.S., is een van de jongste Grand Prix-hengsten in Duitsland. Lena Waldmann kwalificeerde zich met de zoon van Gribaldi voor de finale van de Louisdor-Preis 2020.

Bij zijn goedkeuring in Oldenburg in 2012 ontving Grey Flanell een hoofdpremie. Met de Grand Prix-hengsten Gribaldi, Clavecimbel en Ferro in zijn afstamming heeft Grey Flanell zijn aanleg niet van vreemden. In de fokkerij zijn al tien zonen van Grey Flanell, die bij familie Van der Goor in Herpen is gefokt, goedgekeurd.

Als 3 kinderen uitdezelfde moeder zo'n extreem goed voorbeen hebben moet dit zeker te vererven zijn bij hun nakomelingen!

Total U.S.: Totilas (Gribaldi x Glendale) x Sir Donnerhall x Don Schufro

Dante U.S.: Dante Weltino (Danone I x Welt Hit II) x Sir Donnerhall x Don Schufro

Mister U.S.: Grey flanell (Gribaldi x Clavecimbel) x Sir Donnerhall x Don Schufro

Fokker
Gestüt Lewitz
Lewitzhof 1
DE19306 Neustadt-Glewe
Kleur
Donkerbruin
Geboortedatum
2017
Stokmaat
1.72 m
Familie
Oldenburger Stamm 149
Goedgekeurd voor

AES-approved

Dekgeld gust
€ 1.000,-
Dekgeld toeslag
€ 0,-
Dekgeld totaal
€ 1.000,-
Overige informatie

Genoom 103
WFFS-positief

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...