Monte Carlo TC

Actueel 2024 (vanaf 1 juli):

Indien u gebruik wil maken van het sperma van de hengsten gestationeerd bij Blue Hors, Denemarken, dient u op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag vóór 9 uur 's ochtends te bestellen. De levering wordt dan de volgende dag bezorgd bij u of uw dierenarts om te insemineren.

De hengsten van Blue Hors kunnen we helaas niet meer onderweg zelf insemineren ivm de onregelmatige tijden van de levering. De merrie kan wel bij ons op het station gestald worden voor merriebegeleiding en inseminatie.

Alle hengsten hebben een zeer goede spermakwaliteit.

 

Actueel 2024 (tot 1 juli):

De directe lijn tussen Blue Hors en ons Hengstenstation was een goed succes in 2023 en wordt in 2024 daarom weer voortgezet vanaf 1 april 2024 tot en met 1 juli 2024.

Bestellingen voor Blue Hors Monte Carlo:

  • Bestellingen op vrijdag na 09:00, zaterdag, zondag en maandag voor 09:00 uur -> Levering maandagavond.
  • Bestellingen op maandag na 09:00 uur, dinsdag en woensdag voor 09:00 uur -> Levering woensdagavond.
  • Bestellingen op woensdag na 09:00 uur, donderdag en vrijdag voor 09:00 uur -> Levering vrijdagavond.

Indien u het sperma op de leveringsdag wilt afhalen, kan dit 's avonds na 19:30 uur op ons station of wij komen het dezelfde avond, zónder extra kosten, insemineren bij uw merrie op stal (max. 30-40 km vanaf ons station in Heerewaarden). Het sperma kan ook de dag erna verzonden worden met HippoXpress. De verzendkosten hiervan worden dan doorberekend.

Wel worden er per levering NVWA papierkosten berekend ivm de import vanuit Denemarken.

Let op! Bovenstaande leveringsvoorwaarden gelden alleen op de eerste 3 bestellingen/leveringen. Vanaf de 4de bestelling/levering wordt er €75,- per bestelling doorberekend (excl. verzendkosten van HippoXpress binnen NL en NVWA papierkosten).

Alle hengsten hebben een zeer goede spermakwaliteit.

 

Monte Carlo beschikt over drie topgangen en een krachtige achterbeenbeweging, waardoor hij een klasse apart is en een mooie toekomst voor zich heeft.

Tijdens de KWPN-hengstenkeuring 2020 wist Blue Hors Monte Carlo overtuigend de premiering te bereiken en viel op als de krachtigste beweger van de keuring. Monte Carlo werd na de Nederlandse keuring aan de ruiter voorgesteld en Blue Hors maakte van de gelegenheid gebruik om hem op de stal van Van Uytert te bekijken toen hij nog maar een paar keer onder het zadel had gestaan. Niettemin kwam zijn grote potentieel voor het hogere niveau duidelijk naar voren. Op de Deense hengstenkeuring in Herning stond Blue Hors Monte Carlo opnieuw in de premiering, en met de titel van dubbele Premiumhengst.

Als vervolg op de keuring werden de goedgekeurde hengsten ingeschreven voor de 10-daagse observatieproef waar Monte Carlo zeer positief commentaar kreeg van de juryleden:

“Zeer werkwillige, rijdbare en energieke hengst. Zijn stap is energiek en met een duidelijke slag. De draf is elastisch, energiek en soepel met een goede houding en afdruk van de grond. De galop is ruim en elastisch met een goede gedragenheid”

Voor zijn KWPN verrichtingsonderzoek in 2020 plaatste hij zich als nr. 2 met de cijfers 9 voor stap, 8,5 voor draf, 9 voor galop, 8,5 voor souplesse, 8,5 voor houding en balans, 8,5 voor berijdbaarheid en interieur – en een 9 voor draagvermogen

In 2021 werd Monte Carlo nummer 3 tijdens de kampioensfinale van de Deense Rijfederatie voor 4-jarige dressuurpaarden. Zijn cijfers waren een 8,8 voor de draf, een 8,5 voor een mooie en zuivere stap, een 9 voor een zeer goede galop met goede ‘bergopwaartse’ neiging, een 8,6 voor de rijdbaarheid, een 9 voor vermogen en een totaalscore van 89,60 punten. De juryleden wezen vooral op de hoge capaciteit die absoluut uniek zal zijn om in de toekomst op te ontwikkelen!

Monte Carlo’s pedigree Dream Boy – United – Jazz in combinatie met een sterke moederlijn laat niet veel te wensen over. Zijn vader Dream Boy van Vivaldi/Ferro concurreert succesvol in internationale Grand Prix met HansPeter Minderhoud. Moedersvader United is een zoon van Krack C/Partout, die beiden onder Anky van Grunsven aan de internationale Grand Prix hebben deelgenomen, en United zelf heeft deelgenomen aan de Intermediaire, voordat een blessure een einde maakte aan zijn carrière. Zijn moedersvader Jazz heeft onder Tineke Bartels en Kirsten Beckers deelgenomen aan internationale Grand Prix en wordt beschouwd als één van ’s werelds meest invloedrijke verervers in de dressuurpaardenfokkerij.

Monte Carlo is gefokt door de Nederlandse fokker W. Den Besten en komt uit een superstam waaruit Grand Prix-paarden als Murdock van Balzflug, Annette Ballerina van Scandic, Bolero van Johnson enz. voortkomen, maar ook goedgekeurde hengsten als Joop TC van Ravel en zoon De Niro van De Niro.

“Qua bloedlijnen vertegenwoordigt Monte Carlo een combinatie die ik spannend vind en die nieuw is op de Deense markt”
– Martin Klavsen - Directeur Blue Hors

Fokker
Dhr. T.J.M. Coomans
Binnenpad 257
3263 AP Oud-Beijerland
Kleur
Bruin
Geboortedatum
2017
Stokmaat
1.70 m
Familie
Merrielijn 172, fokfamilie 500
Goedgekeurd voor

KWPN
DWB
Oldenburg
Hannover
SWB

 

Dekgeld gust
€ 500,-
Dekgeld toeslag
€ 700,-
Dekgeld totaal
€ 1.200,-
Sperma beschikbaar
Vers / Diepvries
Overige informatie

Genoom 100
WFFS negatief

Op deze hengst gelden de tarieven en voorwaarden die Blue Hors hanteert. Klik hier voor de voorwaarden.

KWPN Onderzoeksrapport:

Stap: 9.0
Draf: 8.5
Galop: 9.0
Souplesse: 8.5
Houding en balans: 8.5
Rijdbaarheid en instelling: 9.0
Aanleg als dressuurpaard: 9.0

Totaal: 88.0

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...