Monte Carlo TC

Actueel 2024:
De directe lijn tussen Blue Hors en ons Hengstenstation was een goed succes in 2023 en wordt in 2024 daarom weer voortgezet!

Dit houdt in dat het sperma van deze hengsten dezelfde dag nog bij ons Hengstenstation in Heerewaarden geleverd wordt op de volgende dagen: Maandag, Woensdag en Vrijdag.

Bestellingen kunnen dagelijks (behalve op zondag) geplaatst worden tot 09:00 uur. Op maandag, woensdag en vrijdag wordt het sperma dan rond 19:00 uur op ons Hengstenstation in Heerewaarden geleverd.

Het sperma kan dan na 19:30 uur afgehaald worden op ons station of wij komen het nog dezelfde avond, zónder extra kosten, insemineren bij uw merrie op stal (max. 50-60km vanaf ons station in Heerewaarden).

Wel worden er per levering NVWA papierkosten berekend ivm de import vanuit Denemarken.

Het sperma kan ook de volgende dag verzonden worden met HippoXpress. De verzendkosten hiervan worden dan wel doorberekend.

Bestellingen op dinsdag, donderdag en zaterdag kunnen diezelfde dag door ons geïnsemineerd worden bij uw merrie, afgehaald worden op ons station of geleverd worden met HippoXpress door geheel Nederland.

Let op! Bovenstaande leveringsvoorwaarden gelden alleen op de eerste 3 bestellingen/leveringen. Vanaf de 4de bestelling/levering wordt er €75,- per bestelling doorberekend (excl. verzendkosten van HippoXpress binnen NL en NVWA papierkosten).

Blue Hors Monte Carlo TC heeft een zeer goede spermakwaliteit.

We proberen hiermee voor de periode 01 April – t/m 01 Augustus een snelle en directe service aan de Nederlandse fokker te kunnen geven.

2023 was een echt succesjaar voor Blue Hors Monte Carlo TC. Onder het zadel van Nanna Skodborg Merrald won hij de Deense Pavo Cup voor zesjarige dressuurpaarden. De door Tim Coomans gefokte KWPN-premiehengst liep naar een score van 91,4%. Stap (9.2) Draf (9.0) Galop (8.8) en 'Rittigkeit (9.5). Wat een geweldige prestatie!
Maar ook als fokhengst lijk Blue Hors Monte Carlo TC heel apart. In 2020 ging hij, na de KWPN-Hengstenkeuring, naar Denemarken waar hij één van de meest dekkende hengsten werd. In Nederland werd er veel minder gebruik van hem gemaakt en zette hij maar elf veulens op de wereld, daarvan vijf hengstveulens. Van die vijf kwamen er drie jonge hengsten naar de KWPN-voorkeuring in Ermelo en werden alle drie aangewezen voor de 2e bezichting. In Den Bosch werden aangewezen voor het KWPN-Verrichtingsonderzoek Royal Edition A mv. Florencio gefokt door Yvonne Ackermans uit Heerewaarden en Red Spirit mv. Daily Diamond gefokt door Fam. Ten Bosch uit Driel.

2021
Onze hengst Blue Hors Monte Carlo TC liet in 2021 een zeer goede collectie veulens zien. Veel veulens werden hooggeplaatst en duur verkocht tijdens de diverse veulenkeuringen en veilingen door geheel Europa. Bij de KWPN-afstammelingenkeuring in Ermelo kreeg hij dan ook een heel lovend commentaar van de KWPN-Hengstenjury; over het algemeen goed ontwikkelde veulens met veel ras. De hals wordt goed gebruikt in beweging, de draf is bergop en lichtvoetig en enkele veulens tonen een héél goed voorbeengebruik. De galop is bergop met een goede sprong en afdruk. 

Wat een prestaties heeft Blue Hors Monte Carlo al neergezet. Als 2.5 jarige hengst was hij de smaakmaker op de KWPN-Hengstenkeuring in Den Bosch, kreeg meerdere keren applaus van het enthousiaste publiek en werk dan ook Premiehengst tijdens deze KWPN-Hengstenkeuring 2020. Daarna werd hij voor de helft verkocht aan Gestüt Blue Hors in DK en werd in Maart ook Premiehengst tijdens de Deense Hengstenkeuring. Dit werd aansluitend gevolgd door een fantastische 14-dagen test in Vilhemsborg en daarna een goed dekseizoen. In de loop van de zomer heeft hij veel rust gehad en in het najaar weer een beetje opgebouwd richting het KWPN-Verrichtingsonderzoek. Ook dit onderzoek heeft hij ook zeer goed afgelegd en werd reservekampioen met een score van 87.5 punt en maar een 0.5 punt van de winnaar.  

2020
De 14-dagen test in Denemarken was een grote concurrentiestrijd. Hier deden ook alle 3-jarige jonge dressuurhengsten aan mee die door Andreas Helgstrand zijn aangekocht. De overall winnaar waren onze hengst Monte Carlo en Iron.

Uitslag Blue Hors Monte Carlo:

 • Interieur 10
 • Stap 9.0
 • Draf 9.0
 • Galop 9.0
 • Rittigkeit 9.0
 • Rittigkeit testruiter 8.5
 • Vrijspringen 6.0

Monte Carlo was vrijdag de smaakmaker op onze KWPN-Hengstenkeuring in Den Bosch met zijn sterke en krachtige bewegingen. Hij kreeg zowel de handen op elkaar in de kooi als aan de hand. 

Moeder is de stermerrie Gina Ballerina, dochter van onze topsportpaardenvererver United

Grootmoeder is de preferente en prestatiemerrie Redensie, dochter van WBFSH-nummer 1 Jazz
Nakomelingen:

 • Annette Ballerina (v. Scandic ) Dr Int G.P. Claire Gallimore (Gbr)
 • Don Furioso (v. San Amour ) Dr Swe PSG Victoria Appleyard (Swe)
 • Hippo Ballerino (v. United ) Dr Ned Z1
 • Gm Esperanza (v. Desperados ) Dr Int GP Jasmien de Koeyer (Ned)
 • Gm Hensie Ballerina (v. Blue Hors Zack ) Dr Ned LT

Grootmoeder is de ster, preferente en prestatiemerrie Densie, dochter van Nederlands Kampioen 1989 G.P. dressuur Vincent
Nakomelingen:

 • Bolero (v. Johnson ) Dr Int G.P. Morgan Barbancon Mestre (Esp)
 • Oldebroek (v. Jazz ) Dr Ned Z2
 • Gm Annelin (v. Painted Black ) Dr Ned LT
 • Gm El Torro (v. Armani ) Dr Ded Z1
 • Gm Thapsodie (v. De Niro ) Dr Ned ZZ-L
 • Ggh gm Son De Niro (v. De Niro ) Dr Ned ZZ-L
 • Gm Uranus (v. Gribaldi ) Dr Ned ZZ-Z
 • Gm Vasco (v. Stravinsky xx) Dr Ned Z2
 • Gm Winndigo D (v. Son De Niro ) Dr Ned ZZ-L
 • Gm Zoraida (v. Painted Black ) Dr Ned G.P.
 • Ogm Glendale (v. Ampère ) Dr Ned LT

Afstamming:
Dream Boy, de vader van Blue Hors Monte Carlo TC, is al een aantal jaren zeer succesvol op het hoogste niveau in de dressuursport onder Hans Peter Minderhoud. Zo maakten ze deel uit van het Zilveren Nederlandse team tijdens het EK in Rotterdam in 2019 en was het duo in dat jaar tiende tijdens de Wereldbekerfinale in Göteborg. De stermerrie Gina Ballerina is de moeder van Blue Hors Monte Carlo TC. Haar vader is de Grand
Prix-hengst United (v.Krack C) en ze is de halfzus van het Grand Prix-paard Annette Ballerina (v.Scandic) van de Britse Claire Gallimore. Ook bracht hun moeder Redensie preferent prestatie (v.Jazz) een Prix St.Georges-paard van San Amour en een Z-paard van United. Het Grand Prix paard Esperanza (v. Desperados) van Jasmien de Koeyer is een kleindochter van Redensie, net als het Lichte Tour-paard Hensie Ballerina (v.Blue Hors Zack). Overgrootmoeder Densie (v.Vincent) kennen we als de moeder van het Grand Prix-paard Bolero (v.Johnson) van Morgan Barbançon Mestre, en ze bracht een Z-paard van Jazz. Daarnaast kan ze bekende paarden als Annelin (v.Painted Black, Lichte Tour), KWPN-hengst Son de Niro (v.De Niro) en de Zware Tour-paarden Zoraida (v.Painted Black) en Glendale (v.Ampére) en diverse Z- en ZZ-paarden tot haar nafok rekenen. Het Grand Prix-paard BMC Murdock (v.Balzflug) van Lorraine van den Brink komt eveneens uit deze moederlijn.

Officieel KWPN-Onderzoekrapport 2020:
Blue Hors Monte Carlo TC is een eerlijke en betrouwbare hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft zeer veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is zeer goed taktmatig, actief, schrijdend, zeer goed van ruimte met een goede souplesse. De draf is heeft zeer veel kracht en afdruk, is goed van ruimte met een goede voorbeentechniek, het achterbeen komt daarbij goed tot dragen. De galop is bergop met een zeer goede kracht, afdruk en ruimte en daarbij een goede balans. Blue Hors Monte Carlo TC beweegt met een goede houding, veel balans en zeer veel souplesse. Als dressuurpaard heeft Blue Hors Monte Carlo TC zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Fok/aanparingsadvies:
Blue Hors Monte Carlo TC kan de stap en galop verbeteren en kracht, afdruk en instelling toevoegen aan de dressuurfokkerij. 

Sperma bestellen: orders@uytert.nl
Naam en adres eigenaar - Leveradres - Merrie gegevens - Gewenste hengst - Leverdatum

Fokker
Dhr. T.J.M. Coomans
Binnenpad 257
3263 AP Oud-Beijerland
Kleur
Bruin
Geboortedatum
2017
Stokhoogte
1.70 m
Familie
Merrielijn 172, fokfamilie 500
Goedgekeurd voor

KWPN
DWB
Oldenbuurg
Hannover
SWB

 

Dekgeld gust
€ 500,-
Dekgeld toeslag
€ 800,-
Dekgeld totaal
€ 1.300,-
Sperma beschikbaar
Vers / Diepvries
Overige informatie

Genoom 100
WFFS-vrij

KWPN Onderzoeksrapport:

Stap: 9.0
Draf: 8.5
Galop: 9.0
Souplesse: 8.5
Houding en balans: 8.5
Rijdbaarheid en instelling: 9.0
Aanleg als dressuurpaard: 9.0

Totaal:88.0

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...