Mooie successen in Hagen

Bericht Horses:
Met al het Oranje-geweld in Opglabbeek, zou je de Hollandse leeuwin Dinja van Liere bijna vergeten in Hagen. In het hol van de leeuw reed Van Liere vanavond de negenjarige merrie Haute Couture (v. Connaisseur) als eerste starter binnen in de Grand Prix Spécial. En hoe: met een foutloze en vanzelfsprekende proef kwam ze op 72,383%, één jurylid (het Amerikaanse 5*-jurylid Janet Lee Foy) ging al voor 75,106%.
Als je de proeven van de debutanten in Opglabbeek en de proef van Van Liere en Haute Couture in Hagen met elkaar vergelijkt, kun je in ieder geval vaststellen dat Van Liere de meest foutloze proef liet zien. Haute Couture kan nog iets meer rust krijgen in alles, maar de merrie gaat al ontzettend constant en zeker door de proeven. En met een prachtig silhouet. Mooi stil in de aanleuning en bovenin. Vooral de vanzelfsprekendheid en energie van de merrie spreken aan.

Ook onze hengst Hermès heeft 2 hele goede proeven neergezet in zijn eerste CDI 4*. De Grand Prix op donderdag waren ze als eerste starter, beide nog wat zenuwachtig en onzeker in hun proef, maar met fouten in de series, grote piroutte's en een piaffe waar hij een stap achterwaarts deed (moeilijkheidsgraad 10 haha) en dan toch nog 69.391%, mag wel een mooi internationaal debuut genoemd worden. In de Kür op Muziek liep onze 9-jarige KWPN-hengst Hermès (v. Easy Game) onder Dinja naar een mooie score van 73,205%. In de geleende kür van Emmelie Scholtens liep Hermès knap door de proef en ook hier zit nog heel veel progressie in. 

Met zo'n groot en sterk Deelnemersveld tijdens CDI4* Hagen en dan deze beide jonge paarden rechtstreeks naar de finale kan als een heel mooi succes beschouwd worden en een compliment aan amazone Dinja van Liere en trainster Rieky Young.