Nachtwacht in 't Veld

Nachtwacht is een zoon van onze rijzende ster Incognito die onder Hans Peter Minderhoud dit jaar al een score neerzette van 76% in de Prix St. Georges. Deze hengst die elegantie en souplesse meegeeft aan zijn kinderen is bij Nachtwacht gecombineerd met de kracht van de Olympiade dressuurhengsten Everdale en Scandic. Everdale won in 2021 onder Charlotte Fry team brons tijdens de Olympische Spelen Tokyo en ze behaalden daar een prachtige score van 80.641% in de Kür op muziek. Winnaar team zilver op het EK in Hagen. Individueel een vijfde plaats met een nieuw PR van maar liefst 84.721% in de Grand Prix Kür op Muziek. Scandic maakte in 2009 met Patrick Kittel zijn Grand Prix-debuut in Bremen en daarna volgden twee Europese Kampioenschappen, twee Wereldkampioenschappen en de Olympische Spelen in Londen. Eén van de hoogtepunten in de carrière van Scandic was het behalen van Brons op het EK in Rotterdam.

Nachtwacht komt uit een hele sterke moederstam waar vele dressuurpaarden uitkomen evenals het Grand prix-paard Vorst v. Negro. Zijn moeder Jewel VE is een zeer sterk bewegende Elite merrie en heeft een geweldige manier van bewegen. Voor haar draf kreeg ze op de Stamboekkeuring 85 punten en tijdens haar IBOP zowel 85 punten voor draf als galop.   

Nachtwacht zelf is een bloedgemaakte hengst met zeer veel rasuitstraling zoals je het graag wil zien. Hij beweegt op een sterke manier met zeer veel techniek in de benen. Draf en galop zijn ons inziens echt mega. Tijdens de jonge paarden competitie voor 3-jarige dressuurpaarden in Houten pakte hij samen met zijn ruiter Sem Stiemer de overwinning met maar liefst 89%.  

Fok/aanparingsadvies Joop van Uytert:
Nachtwacht kan exterieur verbeteren en ras toevoegen aan uw merrie. In beweging kan hij schwung, kracht en buiging in de gewrichten toevoegen aan uw dressuurmerrie. Belangrijk is wel dat uw merrie een goede stap heeft. 

Fokker
H. van de Bighelaar
Hamstraat 14a
5334NT Velddriel
Kleur
Donkerbruin
Geboortedatum
2018
Stokmaat
1.72 m
Familie
fokfamilie 353
Dekgeld gust
€ 650,-
Dekgeld toeslag
€ 0,-
Dekgeld totaal
€ 650,-
Sperma beschikbaar
Vers
Overige informatie

Genoom 99
WFFS-positief

Sperma bestellen

Pedigree

Stamboek wordt geladen...